رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 644091

اجلاس آب و هوایی «کاپ۲۹» در آذربایجان

ساعت 24- بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (COP۲۹) با هدف رسیدگی به چالش‌های اقلیمی فزاینده، امروز (دوشنبه) در «باکو»، پایتخت آذربایجان آغاز به کار می‌کند.

رهبران سراسر جهان قرار است برای این رویداد که تا ۲۲ نوامبر ادامه دارد، در باکو گردهم آیند.

به گفته سازمان ملل، با رسیدن دمای جهانی به بالاترین رکورد ثبت‌شده تا کنون و وقوع رویدادهای شدید آب و هوایی که زندگی مردم را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهند، کاپ۲۹ رهبران دولت‌ها و نمایندگان کشورها را گردهم می‌آورد تا راه‌حل‌های مشخصی برای حل این مسئله ارائه دهند.

گزارش‌ها حاکیست تمرکز اصلی کاپ۲۹ بر امور مالی خواهد بود زیرا تریلیون‌ها دلار برای کشورها لازم است تا انتشار گازهای گلخانه‌ای را به شدت کاهش دهند و از زندگی و معیشت مردم به ویژه در مناطق آسیب‌پذیرتر در برابر تاثیرات بدتر تغییرات آب و هوایی محافظت کنند.

کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (UNFCCC) یک معاهده چند جانبه است که در سال ۱۹۹۲ و پس از اولین گزارش ارزیابی توسط هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) ایجاد شد.

به گزارش آناتولی، هدف اصلی آن تثبیت غلظت گازهای گلخانه‌ای است.

از زمان لازم‌الاجرا شدن در سال ۱۹۹۴، UNFCCC به عنوان پایه‌ای برای مذاکرات جهانی آب و هوا عمل کرده است که منجر به توافقات مهمی مانند پروتکل کیوتو در سال ۱۹۹۷ و توافق نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ شده است.

امروز، ۱۹۸ حزب در جلسات سالانه برای ارزیابی پیشرفت و ایجاد پاسخ به بحران آب و هوایی شرکت می‌کنند.

به گفته منابع سازمان ملل، بیش از ۱۰۰ تن از رهبران جهان حضور خود را در این اجلاس تایید کرده‌اند. با این حال، تعدادی از رهبران جهان به ویژه از کشورهای ثروتمندتر و مقامات دولتی اعلام کرده‌اند که به باکو سفر نخواهند کرد.

در حالی که این کشورها نمایندگانی را برای شرکت در این اجلاس سازمان ملل خواهند فرستاد اما غیبت مقامات و سران بلند پایه و مخصوصا مقامات کشورهای ثروتمند می‌تواند بر نتایج و تعهداتی که می‌توانست در این اجلاس منعقد شود، تاثیر بگذارد و زمان برای انجام اقدامات جهت کاهش گرمایش زمین از دست برود.

غیبت سران دولت‌ها در کاپ۲۹ به ویژه با توجه به اهمیت این رویداد در شرایط کنونی آسیب‌زاست زیرا برای نخستین بار در ۱۵ سال اخیر است که کشورهای توسعه‌یافته قرار است بر سر هدف جدیدی برای تامین مالی جهانی به نفع کشورهای فقیر توافق کنند.

ایسنا 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها