رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 644125

کلانتری: مطالبه مردم رفع تحریم‌ها است

ساعت 243 - عیسی کلانتری، وزیر و معاون رییس‌جمهور در دولت‌های‌هاشمی‌رفسنجانی، سید محمد خاتمی و حسن روحانی در پاسخ به این پرسش «اعتماد» که به نظر شما ایران چگونه باید با امریکای مدل ترامپ روبه‌رو شود؟ می‌گوید: «به جای فکر کردن به شخص ترامپ به نظرم باید کمی به عقب‌تر بازگشت و به این پرسش کلیدی پاسخ داد که آیا ایران از تحریم‌ها و قطع ارتباط با امریکا و تنش‌های منطقه‌ای دستاورد قابل توجهی داشته یا نه؟

روسای جمهور امریکا طی 4سال و 8سال می‌آیند و می‌روند، اینها مهم نیستند مهم این است که ببینیم ما چه دستاوردی از این قطع ارتباط با امریکا داشته‌ایم. اگر دستاوردهای ایران از هزینه‌هایش بیشتر بوده، اساسا نیازی به ایجاد ارتباط و مذاکره با ترامپ یا هر فرد دیگری نیست، اما اگر ملت ایران تحت فشار قرار گرفته و هزینه‌های بسیاری پرداخته‌اند باید در راهبردهای‌مان تجدیدنظر کنیم و راه تنش‌زدایی و گفت‌وگو را در پیش بگیریم.»

کلانتری در خصوص برخی اظهارنظرهای گروه‌های افراطی در خصوص عدم رابطه با ترامپ به دلیل دست داشتن او در شهادت سردار سلیمانی می‌گوید: «زمانی ایران با عراق و صدام در جنگ بود و صدام بسیاری از فرزندان و سرداران این کشور را به شهادت رساند، ولی در راستای منافع ملی‌مان با صدام مذاکره کرده و به توافق رسیدیم. امام(ره) زمانی می‌فرمودند: ایران اگر از صدام هم بگذرد از شاه فهد عربستان سعودی نمی‌گذرد. اما ایران با عربستان هم ارتباط برقرار و منافع خود را دنبال کرد. در مورد امریکا هم باید در راستای منافع ملی‌مان فکر و تصمیم‌گیری کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «امروز بین 5تا 6دهک ایرانیان زیر خط فقرند؛ سوء‌تغذیه به اوج خود در جامعه رسیده است. وقتی هزینه اکثریت اقشار مردم کفاف هزینه‌های ضروری آنان مثل مسکن و خوراک و پوشاک آن‌ها را نمی‌دهد، طبیعی است که باید به دنبال راهکارهایی برای بهتر شدن اوضاع بود. مردم امروز از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌بینند که در سایر نقاط جهان، شرایط رفاهی چگونه است بعد این شرایط را با وضعیت خود قیاس می‌کنند، دلسرد می‌شوند. ریشه این فقر در منفی بودن سرمایه‌گذاری خارجی، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، سوءمدیریت‌های داخلی، فساد و... است.»

کلانتری با اشاره به اینکه باید این مشکلات بررسی شده و روی ترازو گذاشته شوند و بعد مقایسه شود که آیا ملت ایران از قطع رابطه ضرر کرده یا امریکایی‌ها؟ می‌گوید: «روسای جمهور امریکا یکی پس از دیگری می‌آیند و می‌روند، یکی سیاستمدار است، دیگری قاتل، یکی تاجر است و دیگری پوپولیست.

موضوع مهم وضعیت مردم ایران است، در شرایطی که حقوق کارمندان و کارگران و حداقل‌بگیران ایرانی کفاف 10روز ابتدایی ماه آن‌ها را هم نمی‌دهد، معلوم است که راهبرد دولت باید در راستای پایان دادن به تحریم‌ها باشد. اگر قرار باشد ایران برای حل مشکل تحریم‌ها با امریکا یا هر قدرت دیگری مذاکره کند، برای منافع مردم و رفاه آن‌ها باید این اقدام را انجام داد. »

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص راهکارهایی که ایران از طریق آن می‌تواند زمینه رفع مشکلاتش با امریکا را فراهم سازد، خاطرنشان می‌کند: «ایران می‌تواند همان راهبردی را که در زمان ریگان و کارتر و بوش و اوباما و بایدن در پیش گرفته بود را با ترامپ هم استفاده کند، اما آیا با این راهبرد، لقمه دندان‌گیری نصیب مردم شریف و مظلوم ایران می‌شود و گرهی از هزار توی پیچیده معیشت آن‌ها باز می‌شود؟

وقتی همه مسوولان در این کشور از اولویت بودن مطالبات مردم و ضرورت پاسخگویی به خواسته‌های مردم صحبت می‌کنند، طبیعی است که در بحث رابطه یا عدم رابطه با امریکا هم باید مطالبات و خواسته‌های مردم را مدنظر قرار دهند. خواسته مردم حل مشکلات اقتصادی و معیشتی، رفع محدودیت‌ها و بهبود رابطه با جهان است. اگر این خواسته‌ها از طریق مذاکره و رابطه با امریکا محقق می‌شود باید با مدنظر قرار دادن مصالح کشور به سمت آن حرکت کرد. »

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها