رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 644151

فرمانده نظامی عربستان برای ایران پیام اورد؟

ساعت 24 - دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه گفت: ب من فکر می‌کنم تا زمانی که ترامپ به کاخ سفید برود، حدود دو و نیم ماه باقی‌مانده است و در این مدت حتماً پیام‌هایی تبادل خواهد شد. اولاً از سوی آمریکا، ما نمی‌دانیم که رئیس ستاد کل ارتش سعودی که در روزهای اخیر به ایران آمد، پیامی آورده یا نه. ممکن است پیامی آورده باشد یا ممکن است نیاورده باشد.

ترامپ سعی می‌کند از راه‌هایی که دموکرات‌ها رفته‌اند، مانند عمان و قطر، استفاده نکند و به این مسیرهای دموکرات‌ها حساسیت دارد، احتمالاً در مرحله اول به این راه‌ها نخواهد رفت تا نشان دهد که به طور جداگانه عمل می‌کند.

عبدالرضا فرجی‌راد دیپلمات پیشین وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با تغییرات خاورمیانه پس از حضور ترامپ در راس ریاست جمهوری آمریکا و نحوه مواجهه‌ی ایران و آمریکا در دوره او، تصریح کرد:‌ کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ و نگرش او نسبت به ایران تفاوت‌های اساسی با سال ۲۰۱۶ داشت. در آن زمان، ترامپ به طور مداوم تهدیدهایی را مطرح می‌کرد و پس از به قدرت رسیدن، این تهدیدات را به سرعت به عمل رساند.

او از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و مایک پمپئو طرح دوازده ماده‌ای را ارائه داد که به نوعی به دنبال تغییر نظام در ایران بود. این طرح شامل ممنوعیت ورود ایرانیان به خاک ایالات متحده و تحریم‌هایی بود که به تدریج به تحریم‌های کلی نفت و پتروشیمی منجر شد. اما اکنون در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴، ترامپ از گفت‌وگو با ایران سخن می‌گوید و اعلام کرده که به دنبال توافق با ایران است.

او تنها مسئله‌ای که با ایران دارد را موضوع هسته‌ای می‌داند و تاکید می‌کند که نمی‌خواهد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. در مصاحبه‌هایی که با او انجام شده، خبرنگاران تلاش کرده‌اند تا از او حرف‌های براندازانه و تندی علیه ایران بگیرند، اما او بیان کرده که مشکلی با ایران ندارد و باید مشکلات داخلی آمریکا را حل کند. نتانیاهو بدون حمایت آمریکا هرگز به ایران حمله نمی‌کند

وی ادامه داد: ترامپ همچنین در برخی موارد اشاره کرده که به دنبال برداشتن تحریم‌های روسیه و ایران است. در ماه‌های اخیر، هیچ نشانه‌ای از برخورد جدی او با ایران مشاهده نشده است. برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که دست نتانیاهو در زمینه اقدام نظامی علیه ایران باز گذاشته شده، واقعیت این است که نتانیاهو بدون حمایت آمریکا هرگز به ایران حمله نمی‌کند.

همکاری بین آمریکا و اسرائیل در زمان حمله واضح است؛ ناوها و هواپیماهای پیشرفته به منطقه اعزام می‌شوند و کشورهای مختلف از جمله مصر، اردن و انگلستان آماده می‌شوند تا در صورت پاسخ ایران کاری کنند که این موشک‌ها باعث ویرانی اسرائیل نشود.

این کارشناس روابط بین‌الملل با بیان اینکه ترامپ در چند ماه گذشته همواره تاکید کرده که در هیچ جنگی شرکت نخواهد کرد، گفت:‌ ترامپ در دوره قبل هم در هیچ جنگی دخالت نکرد. او ادعا می‌کند که می‌خواهد به جنگ اوکراین و غزه پایان دهد. ترامپ تنها در جنگ علیه داعش در خاورمیانه نقش داشته است. بنابراین این ادعا که او به دنبال جنگ جدیدی باشد، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. احتمالاً این حرف‌ها از سوی اسرائیل مطرح می‌شود تا از گفت‌وگوهای احتمالی بین ایران و آمریکا ابراز نگرانی کنند. به همین اندازه که برای اسرائیل، جنگ در لبنان و غزه اهمیت دارد، گفت‌وگوهای ایران و آمریکا و توافقات مربوط به برجام نیز برای نتانیاهو موضوع مهمی به شمار می‌رود. نتانیاهو اخیراً اعلام کرده که سه بار با ترامپ تماس تلفنی داشته و به توافقاتی در رابطه با ایران دست یافته‌اند. اگر چنین توافقاتی وجود داشته باشد، انتظار می‌رود که آمریکایی‌ها خودشان آن را مطرح کنند. به عنوان یک تحلیل‌گر ژئوپولتیک، تصور نمی‌کنم که ترامپ بخواهد جنگ جدیدی را آغاز کند. وضعیت نتانیاهو با آمدن ترامپ هم بهبود نخواهد یافت. نتانیاهو در مواقع مقتضی به ترامپ نارو زده است

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها