رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 644187

تقویت حسن نیت در روابط ، کلید آرامش و همدلی

ساعت 24- منصوره نصرتی کردکندی -مطالعات روانشناسان نشان داده است که زوج هایی که در روابطشان حسن نیت بیشتری دارند ، کمتر دچار استرس و تنش می شوند و روابطشان پایدارتر است.از سوی دیگر ، روابطی که بر پایه رقابت و برتری جویی بنا شده‌اند ، بیشتر در معرض شکست قرار دارند.

الزام توانایی توجه به احساسات یکد یگر، یک زوج یا خانواده، داشتن حسن نیت بسیار است. اگر احساس می‌کنید حسن نیت شما کم شده باید آن را تقویت کنید. چه چیزی سبب ایجاد حسن نیت می‌شود؟ به نظرمی رسد  دو راه اصلی برا ی انجام آن وجود دارد:  1-پاسخ به تلاشهایی که برای ارتباط و توجه انجام میشود.

 2 -به جای اینکه دیگری یا دیگران را در خانواده رقیب خود بدانید ، به دنبال یافتن آرامش در یکد یگرباشید. به عبارت دیگر همکاری و همدلی داشته باشید و به یکدیگر یاری برسانید تا اینکه رقابت داشته باشید.

روانشناس جان گوتمن و همکارش رابرت لونسون در سال 1986 آنچه را که آن‌ها »آزمایشگاه عشق« می‌نامیدند را در دانشگاه واشنگتن راه‌اندازی کردند ، یکی از آزمایشات آن‌ها این بود که از زن و شوهر می‌خواستند درباره رابطه خود صحبت کنند : صحبت درباره اختلاف نظرهایی که با یکد یگر داشتند ، و نیز صحبت درباره نحوه ملاقات و خاطرات مثبت مشترک که با هم داشتند. هنگامی که زوجین این مکالمات را با هم داشتند ، به  یک سیمی متصل بودند که میزان استرس آن‌ها اندازه گیر ی می شد. به نظر می‌رسید همه زوجین در ظاهر آرام هستند ، با این حال، نتایج آزمایش استرس چیزی کاملا متفاوت نشان داد. فقط بعضی از زوج ها در واقع آرام بودند. بقیه ضربان قلب شان بالابود، زیاد عرق می‌کردند و به کلی تمام علائم حضور در حالت جنگ یا فرار را نشان می‌دادند.

اما کشف واقعی شش سال بعد در جلسه پیگیری صورت گرفت. همه زوج‌های پر استرس یا از هم جدا شده بودند یا جدا نشده بودند اما در یک رابطه »ناکام « بودند. گاتمن این زوج ها را »ناامید کنند ه« نامید. و آن‌هایی که که در طول مصاحبه اولیه خود هیچ استرس ی نداشتند را »موفق « نامید. داده‌ها نشان می‌دادند افراد ی که ناامید ه کننده نامیده شدند ، یکد یگر را به عنوان نوعی تهد ید می‌دانستند و بیشتر شبیه دشمن یکد یگر بودند تا دوست. گاتمن در یک دوره طولانی هزاران زوج را بررسی کرد و دریافت که هر چه شاخص‌های استرس زوجین بالاتر باشد ، به »ناامیدی « نزدیکتر هستند و احتمال جدایی یا مشارکت ناکارآمد آن‌ها بیشتر است. این یافته‌ها به چه معناست؟ هرچه بیشتر در معاشرت با شریک زندگی خود احساس استرس و تهد ید کنید ، احتمال رفتار خصمانه یا سرد نسبت به آن‌ها بیشتر می‌شود. هرچه رابطه شما مبتنی بر برتری بر دیگری، برد یا باخت یا محق بودن باشد به جای حسن نیت به شریک زندگی خود به احتمال زیاد احساس دشمنی خواهید داشت. این می‌تواند یک رابطه با دور معیوب باشد.

کتابی که آرزو می‌کنید پدر ومادرتان خوانده بودند وفرزندانتان از اینکه آن را خوانده اید خوشحال خواهند شد( نویسنده فلیپیا پری)

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها