ثبت یک میلیون و ۹۲ هزار درخواست در سامانه پنجره واحد زمین
ساعت 24 - سامانه پنجره واحد زمین خدماتی مانند تعیین حدود اراضی روستایی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی و صدور مجوز تاسیس شهرکهای صنعتی را ارائه میدهد. بر اساس آخرین آمار، این سامانه ۷۵۸ هزار و ۸۸ کاربر دارد که تاکنون بیش از یک میلیون و ۹۲ هزار درخواست را به ثبت رساندهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سامانه «پنجره واحد مدیریت زمین» اردیبهشت ۱۳۹۷ به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویتدار دولت الکترونیک مطرح و متولی ایجاد آن از وزارت جهاد کشاورزی به سامان فناوری اطلاعات منتقل شد. پس از حدود ۱.۵ سال، در دیماه ۱۳۹۸ برنامه اجرایی پروژه استقرار سامانه پنجره واحد زمین توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تصویب و ابلاغ شد.
این سامانه ابتدا به شکل آزمایشی در استانهای اصفهان و زنجان و در مهرماه ۱۴۰۲ خدمترسانی سامانه در همه استانهای کشور آغاز شد.
این سامانه خدماتی مانند تعیین حدود اراضی روستایی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، تعیین نوعیت اراضی، استعلام اراضی (گواهی ملی مستثنیات) واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرحهای کشاورزی و صنعتی، صدور مجوز تاسیس و توسعه شهرکهای صنعتی غیردولتی را ارائه میدهد.
بر اساس آخرین آمار، این سامانه ۷۵۸ هزار و ۸۸ کاربر دارد که تا کنون بیش از یک میلیون و ۹۲ هزار درخواست را به ثبت رساندهاند.
پنجره واحد زمین با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل دادههای عظیم، علاوه بر پایش اراضی، با برقراری ارتباط میان ۳۱ دستگاه ذینفع از ۵۱ دستگاه مربوط در صدور مجوزهای لازم برای مردم، نقش شگرفی را در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم ایفا میکند.
در ۲ سالی که از راهاندازی سامانه پایش ارضی کشور میگذرد، این سامانه در ۳۱ استان کشور مستقر شده و پنج پهنه آسیبپذیر اراضی کشاورزی، منابع طبیعی، اراضی دولتی، حریم راهها و مناطق چهارگانه محیط زیست (پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظتشده) را نیز پوشش میدهد.
برای استقرار هسته پردازشگر تصاویر ماهوارهای و بهبود ۴۵ درصدی (از ۳۶ به ۸۱ درصد) در دقت شناسایی تخلفات در سال ۱۴۰۲، از ظرفیت ۲ شرکت دانشبنیان در تعامل با معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری استفاده شده است.
مساحت اراضی کل کشور ۱۶۵ میلیون هکتار است که از این بین ۱۲ تا ۱۵ درصد قابلیت کشاورزی دارند. تعداد عناوین مجرمانه و قابلشناسایی توسط زیرسامانه پایش زمین به ۵۲ مورد رسیده است. اکنون بیش از ۵۷ هزار تغییر اراضی شناسایی و ۱۶ هزار و ۵۳۰ مورد تخلف نیز ارجاع شده است.
۸۷ درصد تخلفات گزارش شده توسط سامانه، سابقه پیگیری قبلی به عنوان تخلف را نداشته است. با استفاده از این سامانه در بازدید میدانی اراضی کشاورزی ۷۴ درصد تخلفات احراز شده است. تخلفات پیگیری شده در محاکم قضایی به ۴۴ درصد رسیده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.