آقای قالیباف مافیای خودرو رامعرفی کند
ساعت 24 - بعد از افزایش قیمت خودروهای داخلی در هفته گذشته، روزی نیست که مجلس، و به خصوص کمیسیون صنایع، علیه بازار خودرو در کشور موضع نگیرند و وزارت صمت را به کار جدیدی مکلف نکنند. اما در روز گذشته صدای رئیس مجلس هم درآمد و از اجرا نشدن واردات خودروی دست دوم ایراد گرفت.
محمدباقر قالیباف اظهار داشت: «نزدیک به ۲ سال است قانون واردات خودرو کارکرده را تصویب کردهایم اما چرا مانع میشوند؟ چطور میشود افرادی بیش از ۸ میلیارد دلار در سال قطعه وارد میکنند، اما اکنون که میخواهیم خرید خودرو داشته باشیم میگویند؛ برای واردات خودرو پول نیست، چرا؟زیرا نمیخواهند اجازه رقابت بدهند. » برخی این سخن قالیباف را تعبیر به دستهای مافیایی کردند که مانع اجرای این طرح میشود. در همین راستا، «توسعه ایرانی» در گفتوگو با امیرحسن کاکایی، کارشناس ارشد صنعت خودرو و استاد دانشگاه علم و صنعت، زوایای مختلف واردات خودروی دست دوم و تاثیر آن بر رقابت در بازار را بررسی کرده است. بخشی از سخنان این کارشناس را میخوانید: بحث واردات خودروی دست دوم هم ابعاد مختلفی دارد، از ابعاد فنی تا ابعاد اقتصادی و حتی انتظامی. خودروی دست دومی که وارد میشود چه تضمینی دارد که این خودرو دزدی نباشد؟ اینکه ادعا میکنند در اتحادیه اروپا، خودروی دست دوم بین کشورها خرید و فروش میشود مانند اینست که بگوییم چرا در ایران خودروی دست دوم خرید و فروش میشود؟ این خرید و فروش در استانهای مختلف انجام میشود اما یک حکومت مرکزی وجود دارد بر فرایند آن نظارت میکند و اگر اتفاقی هم افتاد، نیروی انتظامی میداند چه کار باید بکند. تازه در همین فرآیند هم فساد و قاچاق وجود دارد و دردسر برای صاحب آن ایجاد میشود اما بالاخره در کشور انجام میشود. حتی اگر ایران را با کشورهایی مانند ارمنستان که خودروی دست دوم وارد میشود، مقایسه کنیم، این را هم باید ببینیم که آن کشور چه قوانینی دارد و چه اصولی را میپذیرد و به هرحال مکانیسمهایی میخواهد اما در ایران حتی اگر همه مکانیسمهای واردات خودروی دست دوم آماده باشد، کار بسیار بسیار پرریسک و خطرناکی برای دولت است زیرا محل فساد است.تا آنجا که میدانم در دولت قبل و همین دولت، روی تدوین آییننامه این واردات کار شده تا قانون عجیب مجلس را رعایت کنند. علت اصلی عدم واردات آن همین پرریسک بودنش است وگرنه کسی در این کشور دل نمیسوزاند و خیلیها دوست دارند که زودتر این خودروها وارد شود و دلالان هم همینطور پشت در گمرکات منتظرند اما موانع این نوع واردات آنقدر زیاد است که به این راحتی قابل حل نیست. این جملات از زبان آقای قالیباف تعجببرانگیز است، اما افراد در جایگاههای مختلف نظرات متفاوتی دارند. مثالی بزنم، آقای پزشکیان زمانی که کاندیدا شده بود به قیمت بالای خودرو معترض بود و اظهار کرده بود نباید گران شود اما اکنون در ارچوب قانون، قیمت خودرو را افزایش میدهد. از آقای قالیباف تعجب میکنم زیرا سالهاست که رئیس مجلس است و فرد بامطالعهای است؛ البته شاید به عنوان رئیس مجلس، که سخنگوی اکثریت نمایندگان است، چنین سخنی گفته است. آقای قالیباف باید به این مسائل پاسخ دهد. آیا ضمانت میدهد که اگر واردات کردیم، در یکسال قیمت خودرو نصف شود؟ یا حتی ضمانتی هست که اگر واردات انجام شود، در یکسال آینده قیمت خودرو ثابت بماند؟ مگر چنین مسائلی شدنی است؟ نابود کردن یک صنعت خیلی ساده است اما ساختن آن نیازمند تجربه، مطالعه و... است. اکنون کار نمایندگان مجلس همین است؛ هر روز حرفهای عجیبی از آنها میشنویم اما قضیه وقتی عجیبتر میشود که از زبان آقای قالیباف شنیده شود.
گفتن اینکه مافیایی وجود دارد فایدهای برای مردم ندارد، رئیس مجلس خوب کسی است که ضمن گفتن اینکه مافیایی وجود دارد، با آن مستقیم میجنگد و اگر مشکلی قانونی وجود دارد، قانون را درست میکند. وکیل مجلس که فقط نباید صدای مردم را به بالاییها برساند بلکه باید ضمن رساندن صدا، راهحل هم ارائه کند اما اکنون راهحلی نمیدهند و راهحلهایشان مانند واردات خودرو کشور را نابود میکند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.