رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح آثار مثبت مولدسازی داراییهای مازاد دولت اظهار کرد: یکی از مواردی که در کاهش هزینههای غیرضروری دولت اثر مستقیم دارد، فروش اموال مازاد دولتی است که هزینه نگهداری و نرخ استهلاک بالا دارند.
وی اظهار کرد: دولت میتواند داراییهای مازاد خود که مورد نیاز نیست را ساماندهی کند و به عنوان مثال با کمک پیمانکاران به صورت تهاتر، پروژههای عمرانی نیمه تمام را به سرانجام برساند.
کاهش کسری بودجه با مولدسازی
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ بیان کرد: پیشنهاد این است که دولت سریعتر سامانه مولدسازی را به صورت دقیق و با قابلیتهای متنوع راهاندازی کند و به آنهایی که از دولت طلب دارند حق انتخاب دهد که به روشهای مختلف این اموال را مورد بهرهوری قرار دهند تا بخشی از اثربخش نبودن بودجه در این سالها به ویژه در پروژههای عمرانی را به حداقل برساند.
زارع تاکید کرد: اگر دولت یک سال داراییهای مازاد خود در حوزه کشاورزی، حمل و نقل و مسکن را پیشبینی کند، ده سال جلو خواهد افتاد و خروجی آن کاهش کسری بودجه خواهد بود.
وی گفت: دولت میتواند به شیوههای مختلف و تلفیقی از اقدامات مختلف اموال خود را به فروش رساند.
اجرای مصوبه مولدسازی اموال دولتی به بن بست رسیده است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: مولدسازی از ابتدا با سیاستهای نادرست پیش رفت و در عمل شکست خورده است و دولت با این حجم از کسری بودجه عاجز از مولدسازی داراییهای خود است.
روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ارزیابی خود از تاثیر مولدسازی اموال و داراییهای مازاد دولت در رشد اقتصادی اظهار کرد: مولدسازی از ابتدا به صورت غلط و با سیاستهای نادرست پیش رفت و در عمل شکست خورده است و بدنه اجرایی دولت، در تغییر شیوه فروش این اموال با ما همراهی نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه مولد سازی به شیوه گذشته تا این لحظه شکست خورده است، گفت: آقایان باید از مسیر مجلس به سمت اجرای این تصمیم بروند و مجلس را از آن خط نزنند. در خصوصی سازی با آن حجم از نظارت، باز هم واگذاریهای غلط و نادرستی رخ داد اینکه چطور در مولد سازی، بدون مسیر مشخص قرار است این مسیر پیش برود؛ برای ما ابهام دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: ما از ابتدا مخالف این روند بودیم و در مجلس قبل هم آن را اعلام کردیم. نظر ما این است که مولد سازی در قالب یک قانون مشخص از مجلس بگذرد. برای مثال دولت لایحهای در این زمینه ارائه بدهد یا مجلس برای آن طرحی تدوین کند و ما را در منگنه اصل ۱۱۰ قرار ندهند و اجازه ورود مجلس را بدهند.
ایزدخواه بیان کرد: این ساز و کار موجود به بن بست رسیده و پاسخگوی وضعیت مورد انتظار نیست. در حال حاضر دولت با این حجم از کسری بودجه عاجز از مولدسازی داراییهای خود است و راهکار این است که دولت برای تحقق این امر از مسیر مجلس عبور کند.
وی تصریح کرد: این مصوبه در هیئت عالی ۷ نفره مولدسازی داراییهای دولت پیش میرود و دست مجلس در حال حاضر بسته است اما اگر مجلس به آن ورود کند، راهکارهای خوبی به دولت پیشنهاد خواهد داد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.