رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 645099

سازناکوک رادیکالها با مذاکره

ساعت 24 - طبق اخبار واصله، قرار است ‌امروز (پنجشنبه) انریکه مورا، معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا‌، با مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در ژنو، برای گفت‌وگو درباره طیف مختلفی از مسائل دیدار کند. براساس برنامه اعلام‌شده، بعد از دیدا با مورا، تخت‌روانچی فردا (جمعه) با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در همین شهر (ژنو) دیدار خواهد کرد.

 با‌این‌حال، هنوز حرف‌و‌حدیث‌ها درباره تکذیب دیدار امیرسعید ایروانی با ایلان ماسک ذیل برخی فشارها سرد نشده که با مطرح‌شدن گفت‌وگوهای ژنو دوباره رادیکال‌ها کارشکنی و مخالفت خود را آغاز کرده‌اند.

طبق اخبار واصله، قرار است ‌امروز (پنجشنبه) انریکه مورا، معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا‌، با مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در ژنو، برای گفت‌وگو درباره طیف مختلفی از مسائل دیدار کند. براساس برنامه اعلام‌شده، بعد از دیدا با مورا، تخت‌روانچی فردا (جمعه) با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در همین شهر (ژنو) دیدار خواهد کرد. با‌این‌حال، هنوز حرف‌و‌حدیث‌ها درباره تکذیب دیدار امیرسعید ایروانی با ایلان ماسک ذیل برخی فشارها سرد نشده که با مطرح‌شدن گفت‌وگوهای ژنو دوباره رادیکال‌ها کارشکنی و مخالفت خود را آغاز کرده‌اند. با تجربه‌ای که در دو سال پایانی دولت روحانی به دست آمد و همچنین روند مذاکرات در سه سالی که از دولت سیزدهم گذشت، به نظر نباید از انتقادها‌، مخالفت‌ها و اعتراض‌های رادیکال‌های داخلی به‌عنوان یک پارامتر مهم در پیشبرد و به نتیجه رسیدن مذاکرات غافل بود.  اما سوال اینجاست که اگر گفت‌وگوهای ژنو شکل جدی‌تری به خود بگیرد، واکنش جریان‌های رادیکال شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد و در این صورت، آیا سرنوشت مذاکرات در دولت پزشکیان هم مانند اسلافش خواهد بود یا خیر؟ ساسان کریمی، استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد حوزه سیاست خارجی است در این باره به شرق گفته است: به نظر نمی‌رسد ‌اجازه دولت و وزارت امور خارجه دست به قول شما رادیکال‌های داخلی باشد. به هر حال دولت در یک انتخابات دموکراتیک، مشروع، قانونی و رسمی انتخاب شده و به قدرت رسیده و زمام امور را به دست گرفته است که رویکرد مشخصی در همه زمینه‌ها و مشخصا سیاست خارجی دارد. بنابراین هم آقای دکتر پزشکیان در مقام رئیس‌جمهور و هم آقای دکتر عراقچی در مقام وزیر امور خارجه و سایر وزرای این دولت باید مبتنی بر خط‌مشی اعلامی خود عمل کنند که این خط‌مشی‌های دولت در چارچوب خطوط کلی نظام جمهوری اسلامی ایران است. اینکه تصور کنیم برخی روزنامه‌ها یا روزنامه‌نگاران و برخی چهره‌های سیاسی که از جناح‌ها و جریان‌های سیاسی مشخصی، سوگیری یا ارزیابی دیگری از برخی تحولات داشته باشند، یک امر طبیعی است و در همه کشورهای انتخابات‌پایه و دموکراتیک‌ هم چنین روندی وجود دارد. اما مسئله اینجاست که نباید این افراد و جریان‌ها از طریق اعمال فشار محل تاثیر باشند‌؛ یعنی نباید به این افراد و جریان‌ها اجازه داد از طریق اعمال فشار رسانه‌ای، محل تاثیر بر دولت و ماموریت‌ها، وظایف، تصمیمات و رویکردهای وزارت امور خارجه باشند. ببینید، مسئله این نیست که مذاکراتی انجام بشود و به نتیجه برسد و تصور کنیم همین که مذاکراتی را به نتیجه برسانیم همه مشکلات ما حل می‌شود. واقعیات صحنه بین‌الملل این‌گونه نیست. با توجه به موجوداتی مانند دونالد ترامپ، واقعا اقتضائات صحنه بین‌الملل چیز دیگری را یادآوری می‌کند که با یک مذاکره یا یک گفت‌وگو یا حتی یک توافق همه‌چیز حل خواهد شد. ضمنا اینکه برای یک توافق سیاسی چه سرنوشتی رقم می‌خورد، سناریوهای مختلفی وجود دارد که بر پایه همان اقتضائات و واقعیت‌های صحنه بین‌الملل خواهد بود. برخی توافقات و مذاکرات سرنوشت خوبی پیدا می‌کنند و برخی هم نه؛ اینجا مسئله چیز دیگری است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها