رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 645285

سیگارهای الکترونیکی جریان خون را کاهش می‌دهند

ساعت 24 - یک بررسی جدید با تصویربرداری ام‌آرآی نشان می‌دهد که حتی زمانی که سیگارهای الکترونیکی بدون نیکوتین هستند، کشیدن آن‌ها تاثیر فوری بر رگ‌های خونی دارند.

به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا این بررسی جدید را برای شناسایی اثرات کشیدن سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین یا بدون آن انجام داده‌اند، می‌گویند سیگارهای الکترونیکی مدت‌هاست به عنوان جایگزین ایمن‌تر سیگارهای معمولی به بازار عرضه شده‌اند.

این بررسی شامل ۳۱ فرد سالم و سیگاری بود که سنشان بین ۲۱ تا ۴۹ سال بود.

جریان خون هر کدام از این افراد دو بار با ام‌ارآی تصویربرداری شد. یک بار قبل و یک بار بعد از سه نوع سیگار کشیدن: سیگارهای معمولی حاوی توتون، کشیدن سیگار الکترونیکی نیکوتین‌دار و سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین.

یک کاف در قسمت بالای ران این افراد قرار داده شد تا جریان خون را محدود کند. هنگامی که باد این کاف آن تخلیه می‌شد، پژوهشگران سرعت جریان خون در شریان بزرگ رانی و میزان اکسیژن موجود در خون پس از اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها و بازگشت خون به قلب را اندازه‌گیری کردند.

 

در این بررسی از نوع خاصی از ام‌آرآی به نام فاز کنتراست برای اندازه‌گیری جریان خون در مغز استفاده شد.

سپس پژوهشگران، نتایج این تصویربرداری‌ها را با اسکن‌های ۱۰ نفر از ۲۱ تا ۳۳ سال که سیگار نمی‌کشیدند یا ویپ نمی‌کردند، مقایسه کردند.

یافته‌ها نشان داد پس استنشاق بخار سیگار الکترونیکی یا دود سیگار جریان خون در شریان رانی به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. این شریان که در امتداد ران قرار دارد، خون اکسیژن‌دار را به تمام قسمت‌های پایین بدن می‌رساند.

کاهش کارکرد وریدی با سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین بیشتر بود. سیگارهای الکترونیکی بدون نیکوتین با فاصله نزدیکی در رده بعد قرار داشتند.

به گفته این پژوهشگران افرادی که سیگار الکترونیکی کشیده بودند، اکسیژن کمتری در خون وریدی خود داشتند که بیانگر کاهش فوری جذب اکسیژن پس از ویپ کردن است.

قرار است یافته‌های این بررسی در جلسه آینده از انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در شیکاگو ارائه شود.

این پژوهشگران می‌گویند اگر مصرف حاد سیگار الکترونیکی بتواند تاثیری داشته باشد که بلافاصله در سطح عروق ظاهر شود، می‌توان تصور کرد که مصرف مزمن آن می‌تواند باعث بیماری عروقی شود. توصیه این پژوهشگران خودداری از کشیدن سیگارهای معمولی و نیز سیگارهای الکترونیکی است.

البته یافته‌های پژوهش‌های ارائه‌شده در کنفرانس‌های پزشکی را تا زمانی که این یافته‌ها در ژورنال‌های معتبر پزشکی منتشر شود، باید مقدماتی شمرد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها