رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 645707

ناترازی مسکن: شش میلیون واحد مسکونی

ساعت 24 ساختمان آنلاین- رییس کمیسیون عمران مجلس ضمن انتقاد از ناترازی در بخش مسکن که به گفته او ۶ میلیون واحد است، خواستار جریمه شدن بانک‌های متخلف در طرح نهضت ملی مسکن شد.

محمدرضا رضایی کوچی اظهار داشت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها موظف هستند ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند. این قانون بار مالی جدیدی برای بانک‌ها ایجاد نمی‌کند و آن‌ها می‌توانند از وام‌هایی که قبلاً پرداخت می‌کنند، به این حوزه اختصاص دهند. او ادامه داد: با این حال، برخی بانک‌ها از این قانون تخلف کرده و ۲۰ درصد را پرداخت نکرده‌اند. طبق قانون، وزارت شهرسازی موظف است بانک‌های متخلف را به وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی معرفی کند تا جریمه شوند. نماینده مجلس اذعان داشت: سال اول، این تخلفات معادل ۶۱ هزار میلیارد تومان جریمه شده است. با این حال، در آستانه پرداخت این منابع به صندوق ملی مسکن، نامه‌ای از بانک‌ها به وزارت امور اقتصادی ارسال شده که ادعا می‌کند بانک‌ها به تکالیف خود عمل کرده‌اند.

این موضوع باعث شده که وزارت امور اقتصادی از دریافت جریمه از بانک‌ها خودداری کند. او گفت: در مکاتبه‌ای که با وزیر داشته‌ام، بر تخلف بانک‌ها تاکید کرده و خواستار اعلام این تخلفات شده‌ام تا امور مالیاتی بتواند جریمه‌ها را از بانک‌ها اخذ کند و به صندوق واریز کند. نماینده مجلس در ادامه به مساله طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و افزود: الان سامانه ثبت نام متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن را بستیه ایم در مقطعی در ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن یعنی سه سال پیش ،سامانه را باز کردیم و نزدیک ۷ میلیون نفر ثبت نام کردند که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را با توجه به شرایط شان تایید کردیم مابقی را دیگر تایید نکردیم و از آن موقع سامانه بسته است.

او افزود: دولت اگر زمین ندارد باید زمین تامین کند. در شهر و روستاها ما امکان تامین زمین در محدوده شهرها داریم.همچنین امکان الحاق زمین یا امکان ایجاد شهرهای جدیدی که با اولویت نوار ساحلی باشد داریم. نماینده مجلس اذعان داشت: ما مشکل زمین در کشور نداریم زمین به‌اندازه کافی داریم ،نیروی انسانی و مصالح ساختمانی هم به‌اندازه لازم داریم یعنی کاملاً خودکفا هستیم ،چرا امروز ما ۶ میلیون باید مسکن کسری داشته باشیم برای اینکه ما واقعاً عرضه ساخت مسکن نداریم.

دولت باید سیاست گذاری و تسهیلگری کند و زمین برای ساخت مسکن در اختیار مردم قرار دهد. او افزود: بعضی گیرهای اداری سبب قفل شدن عرضه مسکن می‌شود و عدم تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن مساوی است با افزایش قیمت مسکن و ‌اجاره مسکن. ما امروز ۶ میلیون مسکن کم داریم باید مسکن بسازیم و هر دستگاهی که به سهم خود در وظایف خود در حوزه مسکن کوتاهی کند به قوه قضایی معرفی خواهد شد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها