رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646128

عقل ویتنامی لازم داریم

ساعت 24 - در میان جنگ‌های بزرگ و طولانی میان کشورها بدون تردید جنگ ویتنامی‌ها با آمریکا و غرب به دلایل گوناگون یک پدیده شگفت‌انگیز بود. این جنگ چند ده‌ساله چندین ویژگی داشت که یاد آن را در ذهن تاریخ نگه می‌دارد. نخستین ویژگی آن رهبری مقتدرانه و اعتماد کامل ویتنامی‌ها به رهبران خود بود.

یکی دیگر از ویژگی‌های جنگ یادشده گفت‌وگوی طرفین جنگ در اوج نبردهای بی‌رحمانه بود. این گفت‌وگوها راه به‌جایی نمی‌برد اما نشان می‌داد می‌توان در حالی که روی خواسته‌های خود ماند ولی دنیا را نیز متقاعد کرد که کشور جنگ‌طلب نیست.

سومین ویژگی جنگ ویتنام این بود که شهروندان آمریکایی و نخبگان و فرهیختگان آمریکایی به مرور به صف ضدجنگ پیوسته و دولت‌های آمریکا را زیر فشار قرار دادند. این ویژگی‌ها راه را برای صلح باز کرد. این جنگ اما پیامدهایی پس از صلح نیز داشت که بسیار درس‌آموز بوده و هست. نخستین نگاه به پایان جنگ ویتنام این بود که حالا اقتصاد ورشکسته این کشور چگونه بازسازی شده و شهروندان را از فقر و گرسنگی دور کرده است. در همین بزنگاه بود که عقل ویتنامی به کار افتاد و بر هیجان و تمایل‌های خطرناک مثل انتقام‌گیری از مسیر خشونت کنار گذاشته شد. رهبران ویتنام با بررسی همه‌جانبه دهه منتهی به جنگ راه سازگاری با اقتصاد دنیای آزاد را برگزینه‌های دیگر ترجیح داده و این راه هنوز ادامه دارد.

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد اقتصاد ویتنام با استفاده از فضای سازگاری با دنیای آزاد، باز بودن راه صادرات به آمریکا به رشدهای بالا و پایدار دست یافته و امروز پشت سر اقتصادهایی مثل کره‌جنوبی و تایوان ایستاده است. مزیت بزرگی که ویتنامی‌ها برای اقتصاد خود به دست آوردند صادرات صنعتی به کشورهای دنیای آزاد بوده و هست.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد ویتنام در بهره‌برداری از مزیت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از کشورهای پیشتاز بوده و هست. آمارهای در دسترس نشان می‌دهد 90‌درصد صادرات صنعتی ویتنام از محل فعالیت‌های سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بوده است. عقل ویتنامی راه را برای برنامه‌ریزی توسعه صنعتی هموار کرده است و این کشور در این بستر نیز وضعیت بهینه‌ای دارد. مقدمه طولانی در بالا آمده با این هدف نگاشته شده است که به مدیران و گردانندگان میهن عزیز یاد‌آور شویم برای عبور از بحران‌های چندلایه‌ای که برای این مرز و بوم درست شده می‌توان راه و عقل ویتنامی را در دستور کار قرار داد. با این توجه که خصومت ایران با غرب هرگز در اندازه خصومت ویتنام با فرانسه و سپس با آمریکا نبوده و نیست.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها