برداشت بازدارنده درباره هزار فامیل
ساعت 24 - محمد نهاوندیان، رئیس اسبق اتاق ایران در یک نشست در باره کسب وکارهای خانگی پرداختن به موضوع کسبوکارهای خانوادگی را بسیار ارزشمند دانست و توجه امروز به این حوزه را خیلی دیر ارزیابی کرد و گفت: برای جبران دوران و زمان از دست رفته باید ریشهیابی صورت گیرد و آنگاه راهحلهای جبران را پیدا کنیم.
ا
و در ادامه به ناترازی مالکیتی که در اقتصاد ایران دیده میشود، اشاره و تصریح کرد: ریشهیابی این وقفه در رشد کسبوکارهای خانوادگی برای ادامه مسیر بسیار مهم است. طبق تجربه جهانی بین رشد این نوع کسبوکارها و رشد اقتصادی ارتباط نزدیکی وجود دارد؛ اما در ایران طی چند برهه شاهد شوکهای سیاسی و مشکلات اقتصادی بودیم.
او ادامه داد: وقفه در رشدهای اقتصادی با همین شوکهای سیاسی و توقف اقتصاد خصوصی همزمان است. به تدریج که جلو میرویم اقتصاد ایران با خصولتیها مواجه میشود که سعی دارد از ویژگیهای خصوصی بهره ببرد؛ اما این موضوع ممکن نبوده است.
نهاوندیان نگاه منفی به هزار فامیلی را انتقاد نسبت به انحصار در اقتصاد کشور دانست و نه فامیلی بودن که متاسفانه موجب شد پاسخ اشتباهی به آن داده شود. او ادامه داد: باید برای مقابله با انحصار به سراغ رقابت میرفتیم ولی به اشتباه کسبوکارهای خانوادگی را نشانه گرفتیم.
به اعتقاد رئیس اسبق اتاق ایران، ناترازی مالکیتی ناشی از یک تشخیص نادرست بود. به جای اینکه با ملاحظه موردی با امکان بررسی و ارزیابی، رقابت را در اقتصاد کشور جاری کنیم، یک تصمیم سیاسی برای مقابله با این کسبوکارهای خانوادگی اتخاذ شد. به جای رفتار انحصارجویانه با این خانوادهها مقابله کردیم و با تشخیص نادرست درمان نادرست را در پیش گرفتیم.
او خاطرنشان کرد: یک کسبوکار خانوادگی در چارچوب رقابت میتواند پیشرفت کند و در محیط انحصاری توان پیشرفت ندارد. بنابراین باید اجازه دهیم این کسبوکارها در محیط رقابتی حرکت کنند. در واقع باید اجازه دهیم کسبوکارها بزرگ شوند؛ اما در یک فضای رقابتی فعالیت کنند. کسبوکارهای باید همانطور که امکان ورود دارند؛ امکان خروج از چرخه اقتصاد را هم داشته باشند. نهاوندیان تاکید کرد: برای مقابله با ناترازی مالکیتی باید عدم توازن بین اختیار و مسئولیت در ساختار مدیریت اقتصاد را از میان برداریم.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.