رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646414

فرصت کوته برای توافق با آمریکا

ساعت 24 فرصت کوتاه برای توافق با آمریکا - رسانه عراقی بغدادالیوم به نقل از یک منبع نزدیک به دولت ایران ادعا کرده که «ایران طی روزهای گذشته پیامی را از دولت منتخب آمریکا از طریق عمان که یکی از کانال‌های مهم در تبادل پیام‌ها بین تهران و واشنگتن محسوب می‌شود، دریافت کرده است.»

بغداد الیوم نوشته که منبع مذکور به این رسانه گفته «پیام دونالد ترامپ به مسئولان ایرانی شامل آمادگی او برای مذاکره با تهران و امکان رسیدن به توافق هسته‌ای غیر از توافقی است که در سال 2015، بین ایران و دولت باراک اوباما حاصل شد. »

پیش از این عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران گفته بود که کانال عمان فعال است. او تاکید کرده بود: «اگر منافع ما تامین شود حتما با امریکا هم مذاکره می‌کنیم.» عراقچی اخیرا نیز در مصاحبه‌ای با رسانه عربی الغد گفت «ما نسبت به مسالمت‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خود اطمینان کامل داریم و مانعی برای مشارکت دادن دیگران نداریم و حتی بعد از عقب‌نشینی آمریکا از مذاکرات، ما به هیچ وجه میز مذاکرات را ترک نکردیم و همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم.»

وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه دکترین نظامی و امنیتی ایران به هیچ وجه بر اساس در اختیار داشتن «سلاح هسته‌ای» نیست، در مصاحبه‌اش تصریح کرده که «امکان دستیابی به برخی راه‌حل‌ها با روش‌های مسالمت‌آمیز جهت جلوگیری از تشدید تنش و چارچوب کاری دیپلماتیک وجود دارد. »

دونالد ترامپ، بیستم ژانویه (اول بهمن) یعنی کمتر از یک ماه دیگر به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا تحلیف خواهد شد و رسما کار خود را در کاخ سفید آغاز خواهد کرد. او که در جریان تبلیغات انتخاباتی‎اش و حتی پیش از آن بارها گفته بود که اگر رئیس‌جمهور شود، ظرف یک هفته با ایران توافق خواهد کرد، کابینه‌ای ضد مذاکره تدارک دیده و همین کابینه تردیدها درباره وعده توافق با تهران را تقویت کرد.

آیا ترامپ به محض ورود به کاخ سفید، آنگونه که پیشتر هم در مورد او تجربه شده، با چرخشی ناگهانی از اظهارات و مواضع چند ماه اخیرش باب هر مذاکره و توافقی را خواهد بست یا اینکه می‌خواهد در قامت یک اوبامای جمهوری‌خواه ظاهر شود؟

 پالس‌های مثبت میان طرفین

اکنون اما با اخباری از نوع آنچه بغدادالیوم مخابره کرده و همچنین اظهارات مقامات ایرانی درخصوص مذاکره، بار دیگر شانس تازه‌ای برای توافق ایجاد شده است. ماه گذشته علی لاریجانی به عنوان مشاور رهبری آمادگی ایران برای مذاکرات جدید هسته‌ای با دولت دونالد ترامپ را اعلام کرد.

او در گفت‌وگویی با سایت KHAMENEI.IR اظهار کرده بود: «شنیدم دولت جدید ایالات متحده گفته «ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم چون ایرانی‌ها سر ما را کلاه گذاشتند!»- آن وحی منزل نیست، خب بیایید سر موضوع جدید: شما می‌گویید «ایران هسته‌ای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!»؛ ما غنی‌سازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید -که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربه‌ی گذشته- ما به سمت بمب نمی‌رویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید. »

به زعم بسیاری این صریح‌ترین و مهمترین اشاره یکی از نزدیک‌ترین مقامات به رهبر ایران در خصوص آمادگی برای مذاکره با دولت جدید آمریکا بود و نشانه‌ای از تغییر سیاست «نه مذاکره می‌کنیم و نه جنگ می‌شود».

در آن سو نیز دونالد ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی‌اش یک شرط نهایی برای ایران گذاشت و گفت: «تنها چیزی که وجود دارد این است که آن‌ها (ایران) نمی‌توانند سلاح اتمی داشته باشند. » این در حالی است که دولت اول او 12 شرط پیش پای ایران گذاشته بود. البته هیچ بعید نیست که اگر کلید مذاکرات زده شود، ایران در جریان مذاکرات بابت موضوعاتی دیگر غیر از «سلاح اتمی» نیز تحت فشار قرار گیرد. در این مرحله اما محدود کردن شروط به معنای پالس‌های مثبت برای نشستن پشت میز مذاکره است.

توسعه ایرانی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها