رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646534

گزارش‌ از خروج داروسازان از ایران

ساعت24-یک هفته بعد از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره افت ۱۸.۵ درصدی تولید شرکت‌های داروسازی بورسی در نیمه ابتدایی امسال، روزنامه هم‌میهن طی گزارشی از خروج داروسازان از کشور و بحران در این صنعت خبر داده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس اواخر آذرماه گزارشی درباره وضعیت حوزه صنعت کشور منتشر کرد که نشان می‌دهد بخش دارو، بعد از حوزه چوب و کاغذ از لحاظ افت تولید بدترین وضعیت را در میان صنایع کشور دارد.

بر اساس این گزارش، تولید شرکت‌های داروسازی بورسی در بهار امسال ۲.۶ درصد و در تابستان ۱۸.۵ درصد افت کرده است.

این گزارش اشاره‌ای به وضعیت تولید داروی کل شرکت‌ها نکرد، اما پیشتر جعفر قائم‌پناه سرپرست نهاد ریاست جمهوری از افت ۳۰ درصدی تولید دارو در ایران خبر داده بود.

روزنامه هم‌میهن روز سه‌شنبه چهارم دی‌ماه گزارش داد متخصصان صنعت دارو، به دلیل تاخیر در پرداخت‏‌ها و نبود چشم‏‌انداز امیدوارکننده، ترجیح داده‏‌اند برخی شرکت‌‏های داخلی را ترک کنند یا برخی کارخانه تولیدی خود را به کشورهای همسایه انتقال دهند.

این شرکت‌ها نه تنها با قیمت دستوری دولت برای کالاهای تولیدی خود و نبود ارز برای واردات اقلام اولیه مواجه هستند، بلکه دولت بدهی هنگفتی به این شرکت‌ها دارد. تولید دارو در ایران با بحران عدم تامین نقدینگی برای تهیه مواد اولیه کارخانجات تولیدی رو‌به‌رو است

مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو اخیرا اعلام کرد دولت بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان بدهی به صنایع دارویی و بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان بدهی به صنایع تجهیزات پزشکی دارد. مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو نیز هفته گذشته در سخنانی اظهار داشت که یک هلدینگ دارویی که حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان فروش داشته، امروز از دولت حدود ۸ هزار میلیارد تومان طلب دارد.

او درباره این شرکت افزود: «حقوق کارگرانش را ندارد بدهد و می‌گوید کارگرانم را می‌فرستم جلوی وزارت بهداشت بنشینند چون نمی‌توانم حقوق‌شان را بدهم.»این مقام مسئول همچنین خبر داده بود که نیمی از کمبود داروهای تزریقی به دلیل بروز مشکل برای همین شرکت است که اعلام کرده «پول خرید پوکه ندارم».

در کنار افت تولید، آمارهای گمرکی نشان می‌دهد واردات دارو در سال گذشته ۱۳.۶ درصد کاهش یافته و به ۲.۳ میلیارد دلار رسیده است.در نیمه ابتدایی امسال نیز تنها ۱.۱ میلیارد دلار وارد کشور شده است.افت تولید و واردات دارو منجر به کمبود بسیاری از اقلام دارو در کشور شده است.در این میان، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نهم آذر ماه اعلام کرد ارز ترجیحی دارو از سال آینده حذف خواهد شد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها