هم آب سدها را تخلیه کردند هم مخازن سوخت!
ساعت 24 - یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: بنده در تیرماه اعلام کردم به خاطر کمبود منابع برق آب سدها تخلیه شد تا از نیروگاههای برقابی خارج از برنامه تنظیمی استفاده و کسری برق را جبران کنند با این برنامه در نظر داشتند خاموشی را عقب انداخته و به دولت پزشکیان انتقال دهند، آن زمان در پاسخ به اظهارات بنده گفتند جوسازی است و رهاسازی آب مطابق سالهای قبل است اما بهرحال اثبات شد که اینگونه نیست، امروز هم که شاهدیم مخازن سوخت نیروگاهی را تخلیه و صادر کردند.
جواد امام درباره ریشه ناترازی در حوزه برق به خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: بحث ناترازی واژهای است که همه از آن استفاده میکنند اما هنوز تراز را مشخص نکردهایم تا بتوانیم بگوییم در این زمینه با ناترازی مواجهیم، یکی از مباحث جدی صرفنظر از بحث کمبودها و سوءمدیریتی که کشور با آن مواجه است، اینکه اگر درد را نپذیریم؛ بدنبال تشخیص و درمان نخواهیم رفت، واقعیت امروز انرژی به سال ۱۳۸۳ زمانی که مجلس هفتم بر سر کار آمد؛ برمیگردد. آن زمان اعلام شد که برای مردم عیدی در نظر گرفتهاند و با تثبیت قیمتها، هدفمندی یارانهها؛ واقعی شدن قیمتها را که در دوران دولت اصلاحات و مجلس ششم رقم خورده بود به انحراف کشانده و متوقف کردند؛ در آن زمان بنا بود قیمت همه کالاها خصوصا بنزین، برق و سایر خدماتی که دولت ارائه میکرد؛ به صورت پلکانی هر سال ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد و مابهالتفاوت کاهش سوبسید به زیرساختها تزریق شده، سرمایهگذاری صورت گرفته، موجب ظرفیتهای جدید در تولید شود. در نوسازی شبکه اقدامات لازم صورت میپذیرفت اما وقتی این برنامه متوقف شد، عملا سرمایهگذاری در زیرساختها نیز تعطیل شد. در آن زمان بنا بود به جای اینکه یارانهها به صورت عام توزیع شود هدفمند در جهت رفع آسیبهای اجتماعی به اقشار آسیبپذیر و رفع تبعیض تعلق گیرد اما دولت نهم و دهم عملا کشور را در یک مسیر انحرافی قرار داد. احمدینژاد با صنعت نیروگاهی چه کرد؟
این کارشناس ارشد حوزه انرژی افزود: در دور دوم دولت احمدینژاد اصل ۴۴ برای خصوصیسازی مطرح شد وزارت نیرو در بحث خصوصیسازی ۴۴ نیروگاه را در فیلد واگذاری البته نه بخش خصوصی واقعی و نه صاحبان صنعتی که بتوانند این صنعت را اداره کنند، بلکه خصولتیها قرار داد؛ به طور مثال به بنیاد شهید نیروگاه واگذار شد آن هم به یکسوم قیمت؛ منابع آن نیز به وزارت نیرو برنگشت و به حساب پرداخت بدهیهای دولت منظور شد، آن زمان اعلام شد این واگذاریها بابت بدهی دولت به سایر نهادها صورت گرفته است و نکته اینکه در سال بعد اصلاح قیمت برق تولیدی را برای نیروگاههایی که واگذار شده بود انجام دادند، به طوری که قیمت برق خریداری را دقیقا ۳ برابر افزایش داده و وزارت نیرو را ۴۰ هزار میلیارد تومان بدهکار کردند. یکی از اتفاقات مهم اینکه قیمتگذاریهایی که در آن مقطع انجام شد یکسوم ارزش واقعی نیروگاهها بوده است، هرچند در سالهای بعد با توجه به چالشهایی که ایجاد شد؛ تلاش کردند واگذاری ۲۲ نیروگاه را متوقف کنند.
وی ادامه داد: در این واگذاریها سهام شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور از جمله مپنا، فراب و مهاب قدس به آستان قدس رضوی منتقل شد و شرکتهای پیمانکاری که بازوان اجرایی وزارت نیرو بودهاند در زمینه مشاوره، ساخت و انتقال دانش و تکنولوژی با چالش مواجه شدند.
وعده صفر شدن ناترازی برق در دولت سیزدهم!
امام با بیان اینکه ناترازی جدی اکنون نتیجه ناکارامدی و عدم سرمایهگذاری در صنعت و همچنین عدم افزایش تولید و در کنار آن بحث عدم کنترل مصرف است، گفت: اکنون دو نکته وجود دارد یکی بحث ناکارمدی ساختار موجود، مدیران و کارگزاران است و دیگر آمار و اطلاعات خلاف واقعی است که تاکنون گفته شده است، به طور مثال این اطلاعات اشتباه به دولت پزشکیان منتقل شده از جمله اینکه در دولت سیزدهم اعلام شده ۷ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ساخته شده است و یا اعلام شد ناترازی برق برطرف شده در صورتی که متناسب با افزایش مصرف و نیاز کشور؛ شبکه و نیروگاه نساخته و تولید را افزایش ندادند و نه اینکه موفق شدند مصرف را بهینه و تنظیم کنند.
وی با اشاره به اطلاعات اشتباهی که مسئولین دولت قبل به مردم ارائه میکردند، گفت: معاون اجرایی دولت گذشته به صراحت اعلام کرد که ناترازی برطرف شده و ۷۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کردهایم و حتی اعلام کرد که مطابق دولتهای گذشته نیروگاه ساختیم، سوال اینکه مگر میشود ۳۰ هزار مگاوات افزایش تولید در طول یک سال داشته باشیم؟
هم آب سدها را تخلیه کردند هم مخازن سوخت
این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: بنده در تیرماه اعلام کردم به خاطر کمبود منابع برق، آب سدها تخلیه شد تا از نیروگاههای برقابی خارج از برنامه تنظیمی استفاده و کسری برق را جبران کنند با این برنامه در نظر داشتند خاموشی را عقب انداخته و به دولت پزشکیان انتقال دهند، آن زمان در پاسخ به اظهارات بنده گفتند جوسازی است و رهاسازی آب مطابق سالهای قبل است اما به هرحال اثبات شد که اینگونه نیست،
امروز هم که شاهدیم مخازن سوخت نیروگاهی را تخلیه و صادر کردند. میزان ذخایر سوخت نیروگاهها سال گذشته حدود ۳.۲ میلیارد لیتر بود اما این رقم در سال جاری با کاهش دو میلیارد لیتری به حدود ۱.۲ میلیارد لیتر رسیده و امرزو با این مسئله مواجهیم که برای تامین سوخت نیروگاهها مشکل داریم. مشکل سوخت مربوط به امروز نیست از سالهای گذشته این کمبود وجود داشته اما امسال به خاطر ضعف مدیریت دولت قبل مشهود شده و اسب زین شده رو به احتضار و زین واژگون شده است.
وی تاکید کرد: اتفاقی که در این سالها افتاده؛ عدم سرمایهگذاری در تولید و نحوه مصرف است، ما هیچ کاری در زمینه اصلاح مصرف انرژی نکردیم، در دولت دوازدهم دفتر اجتماعی برای کنترل و مدیریت و فرهنگ سازی مصرف تشکیل و قرار بود کار زیربنایی انجام شود اما در دولت سیزدهم با نگاه سیاسی و نه فنی این دفتر را کلا منحل کرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.