مقایسه میکروفیلتر و تله آبگیر در صنعت
همانطور که میدانید وظیفه کمپرسورها فشرده سازی هوا است اما در این میان امکان دارد آلایندههای مختلف مثل سرب و جیوه نیز در هوا وجود داشته باشند.
علاوه بر آن گاهی آب و روغن نیز با هوای فشرده شده مخلوط میشوند و این مورد میتواند به عملکرد کمپرسور خدشه وارد کند. با این حال کمپرسور دیگر نمیتواند فعالیت درستی داشته باشد و برخی از بخشهای آن مسدود خواهد شد که در چنین شرایطی باید کمپرسور مورد تعمیر قرار گیرد و برخی قطعات آن تعویض شوند گاهی در موارد مختلف ممکن است کمپرسور به طور کامل از کار بیفتد.
میکروفیلتر کمپرسور چیست؟
در نتیجه برای عملکرد بهتر یک کمپرسور باد، استفاده از میکروفیلتر کمپرسور بهترین انتخاب خواهد بود زیرا همانند یک فیلتر میتواند سدی در برابر انواع آلایندهها و مواد خارجی باشد و همچنین یک هوای فشرده یک دست و بدون ضایعات را از طریق کمپرسور تولید کند. میکروفیلتر کمپرسور توانایی فیلتر کردن ذراتی با ابعاد 3 میکرون، 0.1 میکرون و 01/0 میکرون را دارد بنابراین لازم نیست با وجود چنین تجهیزاتی نگران ناخالص بودن هوای فشرده باشید. میکرو فیلترهای کمپرسور انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها نیز پرداختهایم.
انواع میکروفیلتر کمپرسور
کمپرسورهای اسکرو با قدرت فراوانشان سعی در فشرده سازی هوا دارند که در این میان اگر یک آلاینده یا ناخالصی در هوا وجود داشته باشد به مرور زمان کمپرسور قابلیت فشرده سازی هوا را از دست میدهد و دیگر نمیتواند هوای مورد نیاز را فراهم آورد. تنها راه چاره استفاده از میکروفیلتر کمپرسور است که انواع مختلفی دارد که به شرح زیر هستند:
- میکرو فیلتر اولیه که به آن per filter هم میگویند، قابلیت تشخیص و جداسازی ذراتی بهاندازه 0.1 میکرون را دارد ذراتی با این اندازه شامل گرد و غبار میشوند که از طریق میکروفیلتر اولیه به طور کامل جذب خواهند شد.
- دسته دیگر از میکروفیلترها با عنوان میکروفیلتر ثانویه شناخته میشوند، حال ممکن است آن را با نام second filter نیز بشناسید. توانایی این میکرو فیلترها در کمپرسور جهت تشخیص و جداسازی ذراتی بهاندازه 01/0 میکرون است. چنین میکروفیلتری میتواند همه ذرات با این اندازه را جذب کند و مانع ورود آن به هوای فشرده شود.
- دسته سوم از میکروفیلترها را با نام Dust filter به یاد میآورند که این نوع میکروفیلتر قابلیت تشخیص و جذب ذرات ۵ میکرونی از گرد و غبار و عوامل خارجی را دارد که با وجود چنین آلایندههایی میکروفیلتر پر شده و هوای فشرده نیز تمیز میشود.
- Optional Activated Carbon Filter نوع دیگری از میکروفیلترهای کمپرسور هستند که میتوانند به راحتی باعث تشخیص و جذب ذرات هیدروکربن شوند بنابراین هیچ بوی نامطبوعی از فشرده سازی هوای خروجی حاصل از دستگاه کمپرسور به مشامتان نخواهد رسید. همه هیدروکربنها و کربنهای فعال از طریق این میکروفیلتر جذب میشوند و کاربرد آن بیشتر در کمپرسورهای مورد استفاده در صنایع غذایی و بستهبندی است.
اینکه شما کدام یک از میکروفیلترهای کمپرسور را برای دستگاه کمپرسور مورد نظر خود انتخاب و استفاده کنید بستگی به فعالیت کمپرسور و قدرت آن دارد.
تله آبگیر کمپرسور چیست؟
زمانی که کمپرسور فشرده سازی هوا را انجام میدهد امکان قرار داشتن آلاینده و حتی بخار آب و روغن در این هوا وجود دارد؛ بنابراین با استفاده از قطعه تله آبگیر در قسمت تحتانی کمپرسور میتوان چنین مشکلی را برطرف کرد. برخی افراد تله آبگیر را با میکروفیلتر یکی میدانند و تصور میکنند این دو یک فعالیت را انجام میدهند اما در گام اول باید بدانید که تله آبگیر با میکروفیلتر کمپرسور متفاوت بوده و فعالیت آن معطوف به، به دام انداختن ذرات آب است. فیلتر مکانیکی و کاربردی تله آبگیر با وجود نیروی گریز از مرکز میتواند همه ذرات آب را جذب کند و از هوای فشرده شده جدا نماید.
در چنین شرایطی همه ذرات و قطرات آب جذب شده، بر روی یک صفحه لانه زنبوری به نام آب خشک کن متراکم میشوند، سپس همه قطرات آب از دریچه تخلیه خارج خواهند شد و هوای فشرده شده بدون ناخالصی از قسمت زهکشی بیرون میرود. تله آبگیر کمپرسور توانایی تشخیص و جذب ذراتی بهاندازه ۲۰ میکرون را نیز خواهد داشت از این رو یک قطعه بسیار کاربردی و مفید در کمپرسور به حساب میآید.
انواع تله آبگیر کمپرسور
اگر بخواهید برای کمپرسور مورد نظر تله آبگیر تهیه کنید متوجه خواهید شد که تله آبگیرهای کمپرسور از نظر مشخصات فنی، جذب و جداسازی ذرات آب و آلایندههای دیگر به هم شبیه هستند و تنوع خاصی ندارند اما انواع تله آبگیر کمپرسور مربوط به سایز آنها میشود که با وجود استعلام قیمت کمپرسور اسکرو و تله آبگیر مناسب آن میتوان انتخاب و خریدی درست و رضایت بخش را تجربه کرد. از جمله انواع تله آبگیر میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تله آبگیر کمپرسور (سایز ½ اینچ)
- تله آبگیر کمپرسور (سایز ½1 اینچ)
- تله آبگیر کمپرسور (سایز 2 اینچ)
- تله آبگیر کمپرسور (سایز 3 اینچ)
- تله آبگیر کمپرسور (سایز ¾ اینچ)
- تله آبگیر فشار قوی کمپرسور)
- تله آبگیر فلنج دار کمپرسور
با توجه به سایز متفاوت تله آبگیر شما باید برای کمپرسور مورد نظرتان اندازهای متناسب از تله آبگیر را انتخاب و خریداری نمایید؛ گذشته از این موضوع تله آبگیرها را بر اساس برند نیز دستهبندی کردهاند که شامل موارد زیر میشوند:
- تله آبگیر فینی (Fini)
- تله آبگیر میکروپور (Mikropor)
- تله آبگیر یوکا (Yuka)
- تله آبگیر وایز ایر (Wisair)
تفاوت تله آبگیر و میکروفیلتر از نظر ساختار
تله آبگیر و میکروفیلتر کمپرسور هر دو برای جداسازی ذرات خارجی و آلایندهها از هوای فشرده شده کمپرسور استفاده میشوند که ممکن است ابتدا مشابه یکدیگر به نظر برسند اما با هم فرق میکنند و این تفاوت در ساختار آنها نیز واضح است. تله آبگیر با سیستم گریز از مرکز و چرخش دورانی کار میکند که این چرخش به وسیله فشار هوا انجام میگیرد و بلافاصله در هر بار چرخش ذرات بخار آب و هرگونه رطوبت و روغن از هوای فشرده شده خارج خواهد شد.
این در حالی است که ساختار میکروفیلتر توانایی جذب ذرات بسیار کوچکتری را نسبت به تله آبگیر خواهد داشت، به این صورت که میتواند ذراتی تا یک صدم میکرون را نیز جذب کرده و مانع ورود آن به هوای فشرده شود. تله آبگیر با وجود ساختار متفاوت، همه آلایندهها را از طریق زهکشی به خارج از کمپرسور هدایت میکند. با این حال برای افزایش عمر مفید کمپرسور و جلوگیری از هزینههای هنگفت جهت تعمیر میتوان نتیجه گرفت که وجود تله آبگیر و میکروفیلتر برای کمپرسور ضروری و واجب است بنابراین شما نمیتوانید به یکی از این دو قطعه اکتفا کنید بلکه باید هر دو را تهیه کرده و بر روی کمپرسور نصب نمایید.
تفاوت تله آبگیر و میکروفیلتر از نظر کاربرد
اکنون که دیگر با عملکرد تله آبگیر کمپرسور آشنایی دارید درک متفاوت بودن کاربرد تله آبگیر و میکروفیلتر برایتان راحتتر میشود. تله آبگیرها توانایی جذب ۳۰ درصد از رطوبت موجود در کمپرسور را دارند، بنابراین بخار آب موجود را به راحتی جذب کرده و مانع ورود آن به هوای فشرده شده خواهند شد. گذشته از این موضوع برای عملکرد بهتر پیچ دوار و قسمتهای مختلف کمپرسور از پلی گلیکول، روغن مصنوعی، روغن معدنی و انواع روان کنندهها استفاده میکنند که تله آبگیر به سادگی قابلیت جذب و جلوگیری از ورود آنها به هوا را دارد.
کاربرد میکروفیلتر کمپرسور نیز در جذب و جداسازی آلایندههای اتمسفریک، مواد حاصل از اکسید شدن لولهها، میکرو ارگانیسمهای محیطی، بخار روغن موجود در هوا و غیره است که در این صورت راندمان کمپرسور افزایش یافته و عمر مفید آن طولانی میشود.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.