رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646594

روند کاهنده شبکه جابه‌جایی ‌بار در ایران

ساعت 24 - با وجود اهمیت حمل ریلی در انتقال بار، سهم این صنعت از جابه‌جایی در سال‌های اخیرروند کاهشی داشته است. میزان انتقال‌بار از طریق ریل در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۵۱‌میلیون ‌تن بوده و با افت ۱۸.۶‌درصدی به ۴۳‌میلیون ‌تن در سال‌۱۴۰۲کاهش‌یافته‌است.

در همین‏‏‏‏‌حال نسبت‌بار ریلی به جاده‌ای که در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۱۰.۲‌درصد برآورد ‌شده بود، در سال‌۱۴۰۲ به ۷.۵‌درصد کاهش ‌یافته است. شواهد موجود نشان می‌دهد همزمان با جهش سریع سیستم‌های لجستیکی، حمل ‌بار و مسافر در منطقه و توسعه مبتنی بر کریدورها در خاورمیانه، ایران ممکن است ظرفیت‌های معمول و تاریخی خود در زمینه حمل کالا با ریل را از دست بدهد.

موضوعی که اثر عمیقی بر هزینه تمام‌شده محصول و مقیاس‏‏‏‏‌پذیری تولید دارد که نهایتا سطح رقابت‌پذیری صنایع داخلی و کالاهای «ساخت ایران» در بازارهای منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد. حمل کالا در ریل انحرافی

«کم‌توجهی به اقتصاد حمل‌ونقل» در کنار «فرسودگی نیمی از لکوموتیوهای کشور» و «عدم‌اتصال شبکه ریلی به بنادر» موجب‌شده تا در وضعیت فعلی، شبکه ریلی نتواند به بخش تولید و بازرگانی کشور جهت رساندن سریع، امن و ارزان کالا به اقصی‌نقاط کشور و منطقه کمک کند.

در چنین شرایطی افت ۲‌میلیون تنی حمل کالا با ریل در سال، فشار بر حمل‌ونقل جاده‌ای را افزایش داده به‌طوری‌که ظرف ۴سال، ۱۴‌درصد به کل حجم‌ بار در جاده‌‌‌‌‌ها افزوده شده و حجم جابه‌جایی ‌بار با وسایل نقلیه جاده‌ای بیش از ۷۰‌میلیون‌تن افزایش‌یافته‌است.

موضوعی که از یک‌سو گویای ظرفیت بزرگ تجارت کشور برای توسعه بخش ریلی و تقاضای حمل کالا با قطار باری است که به آن پاسخ‌داده نشده و از دیگر سو دسترسی اندک صنایع به یک نهاده حیاتی تجارت در ایران را در مقطع فعلی نشان می‌دهد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها