رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646599

کردهای سوریه پس از اسد

نتیجه‌گیری

به نظر می‌رسد که وضعیت کردهای سوریه در دولت جدید به‌مراتب بدتر از گذشته گردد. نخست آنکه شواهد حاکی از آن است که گروه هیئت تحریرالشام که در حال حاضر قدرت را در دست گرفته است، اجازه تداوم وضعیت نیمه‌خودمختاری را به کردها نخواهد داد.

از سوی دیگر روابط نزدیک میان حاکمان نوین سوریه با ترکیه و دشمنی دیرینه ترکیه با کردها نیز باعث بدتر شدن وضعیت کردها در سوریه خواهد گردید، به‌نحوی‌که افزایش تحرکات نظامی ترکیه در این مناطق و حمله ترکیه به مواضع کردها، امری دورازذهن نخواهد بود.

از سوی دیگر به‌قدرت‌رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا و عدم تمایل دولت وی در حمایت از کردها نیز باعث خواهد شد که وضعیت کردهای سوریه بغرنج‌تر گردد. واقعیت این است که همان‌گونه که مقامات آمریکایی بارها اذعان داشته‌اند، اتحاد کردها با آمریکا تاکتیکی و نه استراتژیک است.

در مجموع شواهد حاکی از آن است که تاریخ برای کردها یکبار دیگر در حال تکرارشدن است. در دهه ۱۹۷۰، کردهای بارزانی باحمایت و پشتیبانی شاه ایران، به مبارزه بر علیه دولت وقت عراق پرداختند. پس از توافقنامه ۱۹۷۵ الجزایر میان دولت‌های ایران و عراق، شاه دست از حمایت از کردها برداشت و متعاقب آن دولت وقت عراق حملات گسترده‌ای بر علیه مواضع کردهای عراق انجام داد که منجر به کشته و آواره شدن هزاران نفر از کردهای عراق شد.

در شرایط کنونی نیز به نظر می‌رسد تاریخ اینبار نه در کردستان عراق بلکه در کردستان سوریه در حال تکرار شدن است و آمریکا پس از استفاده از کارت کردها در برابر داعش و دولت بشاراسد، بار دیگر آن‌ها را در برابر ترکیه تنها گذاشته است. در مجموع شواهد تاریخی حاکی از آن است، کردها در تاریخ پرفراز و نشیب خود همواره وجه المصالحه قدرت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای قرار گرفته‌اند.

ایراس

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها