رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646649

آیا کارگران روز مزد می‌توانند از کارفرما شکایت کنند؟

ساعت 24 -کارگران روزمزد به صورت موقت و غیر مسمتر برای کارفرما کار می‌کنند و بر اساس قانون، کارگر روزمزد بر اساس حجم و میزان کار خود در طول روز، دستمزد دریافت می‌کند و مانند کارگران دیگر، در پایان ماه یا قرارداد حقوق نمی گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر افراد زیادی به دنبال کار با قرارداد دائم هستند؛ اما متاسفانه در طول سال‌های اخیر، با توجه به زیاد شدن تعداد کارگران، پیدا کردن شغل ثابت خیلی سخت‌تر از قبل شده است. از طرفی کارفرمایان هم نمی‌توانند همزمان حقوق تعداد زیادی از کارگران را به صورت دائم پرداخت کنند. همین موضوع هم سبب افزایش تعداد کارگران روزمزد شده است.

این دسته از کارگران، به ازای میزان کار در هر روز، دستمزد روزانه دریافت می‌کنند؛ از همین رو کارگران روزمزد، به عنوان آسیب‌پذیرترین افراد در بین نیروهای کار دیگر هستند. زمانی که قرارداد خاصی بین آن‌ها و کارفرما منعقد نشده باشد، امکان عدم پرداخت حق و حقوق کارگر روزمزد توسط کارفرما هم وجود دارد. این در حالی است که به ازای همان یک روز کار هم باید مزایا و حقوق مخصوص به خود را دریافت کنند.

گروه‌های کارگری طبق قوانین اداره کار

بر طبق ماده 2 قانون کار، کارگر کسی است که به ازای دریافت حق السعی در قانون کار از جمله حقوق، دستمزد و مزایای دیگر، برای کارفرما کار می‌کند. بر اساس قانون کار، کارگران متناسب با نوع و زمان فعالیت خود، در دو دسته کارگران دائمی، موقت، قرارداد کار معین و ساعتی قرار می‌گیرند.

مدت فعالیت کارگران دائمی، مربوط به زمان مشخصی نمی‌شود و تا زمان فسخ قرارداد ادامه دارد. بنابراین کارفرما بدون دلیل منطقی نمی‌تواند در بین قرارداد کار، برای اخراج آن‌ها اقدام کند. همچنین این دسته از افراد، مشمول مزایای مختلف کار ثابت هم می‌شوند و از مزایای سن بازنشستگی و بیمه هم استفاده می‌کنند.

در مقابل برای کارگران موقت، محدودیت زمانی وجود دارد و فرد تا پایان قرارداد می‌تواند به فعالیت کاری خود ادامه دهد. تفاوت اصلی بین کارگران و دائمی و موقت، مدت زمان قرارداد آن‌ها است. همچنین در این نوع قرارداد، دو طرف نمی‌توانند یک طرفه قرارداد را فسخ کنند.

کارگر روزمزد در قانون کار

یکی از گروه‌های کارگران که به صورت موقت و غیر مسمتر برای کارفرما کار می‌کنند، کارگران روزمزد شناخته می‌شوند. بر اساس قانون، کارگر روزمزد بر اساس حجم و میزان کار خود در طول روز، دستمزد دریافت می‌کند و مانند کارگران دیگر، در پایان ماه یا قرارداد حقوق نمی‌گیرد.

در تعریف کارگر روزمزد، فرد بین 1 تا چند روز برای کارفرما کار می‌کند و در به ازای همان روزها هم باید مزد بگیرد. نمونه‌ای از حقوق کارگر روزمرد را در کارهای ساختمانی یا نظافتچی خانه‌ها و اداره‌های مختلف مشاهده می‌کنیم. این افراد جزو کارگران موقت و ساعتی قرار می‌گیرند؛ از همین رو حقوق کارگر روزمزد ساختمانی و سایر کارگران روزمزد بر اساس قرارداد موقت پرداخت می‌شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها