چرا حال قدیمیترین جشنواره سینمایی کشور خوب نیست؟
ساعت 24 -عدم ساخت فیلمهای آموزشی، توجه نکردن به فضای مجازی و مجامع بیناالمللی از جمله دلایلی است که از سوی برخی فیلمسازان به عنوان چالشهای جشنواره فیلم رشد به عنوان قدیمیترین رویداد سینمایی مطرح میشود.
به گزارش ایسنا، پنجاهوچهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد از ۱ تا ۴ دی ماه درحالی برگزار شد که طبق اذعان صاحبنظران نتوانست رونق سالهای دور خود را داشته باشد، در حالیکه این جشنواره قدیمیترین جشنواره در حوزه سینما است که از سال ۱۳۴۲ کار خود را آغاز کرده است، اما به نظر میرسد این جشنواره پس از نیم قرن تجربه نه تنها رشد نکرده بلکه افول هم داشته است و در چند دوره گذشته کیفیت خود را از دست داده و از اهداف بلند خود فاصله گرفته است.
البته پیش از جشن ۵۰ سالگی این جشنواره ،دبیر وقت جشنواره(وحید گلستانه) این هشدار را داده بود که جشنواره فیلم رشد باید مورد بازنگری و تغییر رویه قرار بگیرد اما ظاهرا مسئولان وقت نه تنها به این موضوع توجهی نکردند بلکه مانع تلاشهای دبیر وقت جشنواره برای تغییر و تحولات جدید شدند. البته همین مانعتراشیها باعث شد تا سالگرد قدیمیترین جشنواره کشور به ضعیفترین شکل آن در تمام ادوار گذشته برگزار شود و علیرغم ادعای مسئولین وزارت آموزش و پرورش مبنی بر بازنگری و تحول در جشنواره و آغاز دوره جدیدی در جشنواره فیلم رشد شاهد یک جشنواره ضعیف باشیم.
اما اینکه جشنواره فیلم رشد خیلی برای وزارت آموزش و پرورش اولویت نیست یا اینکه فیلم آموزشی خوبی در کشور تولید نمیشود و شاید تنها متولی برگزاری این جشنواره را نباید آموزش و پرورش دانست و سایر نهادهای مربوطه هم باید پای کار بیایند، سوالاتی است که باید پاسخ داده شود.
چرا حال قدیمیترین جشنواره سینمایی کشور خوب نیست؟
در همین راستا حسین صفارزادگان -کارگردان انیمیشن «ببعی قهرمان»- که فیلمش در این جشنواره اکران شده است در گفتوگو با ایسنا در مورد وضعیت جشنواره فیلم رشد گفت: بنده از بچگی یاد دارم که جشنواره فیلم رشد مهم و خیلی فعال بود. در اصل این جشنواره همانطور که از اسمش هم مشخص است در میان دانشآموزان مهم بود و مدارس در آن بسیار فعال بودند.
وی ادامه داد: این جشنواره عنوان مهمی چون «فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد» را به دوش میکشد که به نظرم اهمیت زیادی دارد اما متاسفانه در چند سال اخیر قدری این جشنواره کمرنگ شده است که دلیل آن هم میتواند عوامل جشنواره باشند زیرا بهاندازهی کافی به فضای جشنواره، مجامع بینالمللی و فضای مجازی توجه نکردند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: بیشترین محتوا در این جشنواره «آموزشی» است و همیشه آموزش در کشور ما کمرنگ است و شاید میتوان گفت در دولتهای مختلف آموزش کلا موضوع و اولویت اول نبوده است، از طرفی دیگر ما با جشنوارهای روبهرو هستیم که مربوط به کودک است و هیچگاه صدای کودکان هم به جایی نرسیده است. پس عوامل جشنواره، موضوع آموزش و عدم قدرت کودکان، به مهجور ماندن این جشنواره کمک کرده است.
صفارزادگان در خصوص اینکه چگونه میتوان این جشنواره را به روزهای موفقش بازگرداند، تصریح کرد: وظیفه ما که در عرصه کودک فعالیت جدی داریم این است که جدای از موضوع محتوای فیلمها به جشنوارههای مختلف اهمیت داده و آن را هدف کودکان قرار دهیم، شما به جشنواره فیلم کودک و نوجوان که هرساله برگزار میشود دقت کنید، این جشنواره با سرمایهگذاران فراوان و درگیر کردن کودکان و نوجوانان و اهمیت دادن به فیلمسازان جوان توانسته مسیر موفقی را پشت سر بگذارد در حالی که جشنواره رشد خودشان را جدی نمیگیرند.
وی در مورد اکران فیلم «ببعی قهرمان» در جشنواره رشد نیز گفت: فیلم ببعی قهرمان چون روی پرده سینما است قاعدتا نباید مورد استقبال قرار بگیرد مگر دانشآموزانی که به تماشای این فیلم دعوت بشوند، به همین دلیل حضور فیلم ما در جشنواره خیلی به چشم نمیآید. اگر سال پیش فیلم ما به این جشنواره میرسید و برای اولین بار اکران میشد میتوانست برای کودکان جذاب باشد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.