رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 6468

رئیس اتحادیه کشوری فروشندگان لوزام خانگی :

گرانی لوازم خانگی توسط کارخانه داران صورت می گیرد نه اصناف

سایت خبری تحلیلی " ساعت 24"-  رئیس اتحادیه کشوری فروشندگان لوزام خانگی با بیان اینکه کارخانجات لوازم خانگی اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کرده‌اند، گفت:  از نظر اتحادیه ،گرانی لوازم خانگی غیر قانونی بوده و اصناف جوابگو نیستند چون این گرانی توسط کارخانه داران صورت گرفته است. اصناف کالاهای گران تولیدکنندگان لوزام خانگی را به فروش می رسانند و هیچ نقشی در افزایش و یا کاهش قیمت ها ندارد.

گرانی لوازم خانگی توسط کارخانه داران صورت می گیرد نه اصناف
محمد طحان پور ، در واکنش به اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه هیچ نظام قیمت گذاری بر لوازم خانگی نبوده و نیست، خاطر نشان کرد: اوایل اردیبهشت ماه دولت در بخشنامه‌ای کالاهای اساسی و حساس را به دو گروه تقسیم بندی کرده که 17 کالای اولویت یک مشمول قیمت‌گذاری توسط کارگروه تنظیم بازار و 26 کالای اولویت دو مشمول رصد و پایش مستمر بازار شده اند که چند قلم از لوازم خانگی از جمله پخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و تلویزیون در این لیست دوم قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه اظهارات وزیر صنعت در مورد قیمت بازار لوزام خانگی ابهام دارد، افزود:  سخنان وزیر طرح خوبی محسوب می شود به شرطی که قیمت گذاری درست تعیین شود.چرا وزارت صنعت، اصناف را با مردم درگیر می کند اما هیچ تدبیری برای جلوگیری از افزایش قیمت محصولات کارخانجات لوزام خانگی اعمال نمی کند. در حال حاضر علیرغم مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر ممنوعیت افزایش قیمت کالا، همچنان کارخانجات لوازم خانگی اقدام به افزایش قیمت محصولات خود می کنند.
وی تاکید کرد: وزارت صنعت باید تکلیف اصناف را در بازار لوزام خانگی روشن کند. این روزها سخن از اختصاص ارز مبادله ای به صنعت لوازم خانگی است حال چگونه است که دولت هیچ نظام قیمت گذاری بر لوزام خانگی ندارد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی افزایش تعرفه واردات لوازم خانگی بدون ارتقای کیفیت و خدمات تولیدات داخلی را اجحاف در حقوق مصرف‌کننده دانست و افزود: متاسفانه شاهد هستیم که به دنبال افزایش قیمت تمام شده محصولات خارجی در سطح بازار به دلیل بالا بردن تعرفه، تولید‌کنندگان داخلی هم قیمت محصولاتشان را بدون توجه به قیمت تمام شده افزایش می‌دهند.
طحان‌پورهمچنین تصریح کرد: ما افزایش 5 الی 10 درصدی قیمت لوازم خانگی به دنبال اجرای فاز دوم هدفمندی را پیش بینی کرده بودیم والبته  با توجه به افزایش نرخ دستمزد و حامل‌های انرژی این میزان تغییر نرخ طبیعی و نرمال است اما چنانچه واحد تولیدی قیمت محصولات خود را بیش از این مقدار افزایش داده باشد تخلف بوده و با آن برخورد می‌شود.
رییس اتحادیه لوازم خانگی، با اشاره به این‌که در حال حاضر تعداد لوازم خانگی با گارانتی تقلبی و برندهای چینی در بازار زیاد شده است خاطرنشان کرد:‌ ارائه خدمات پس از فروش،‌کیفیت و قیمت کالاها ابتدا باید مورد تایید اتحادیه‌های ذیربط باشد و سپس نسبت به چاپ گارانتی‌ها اقدام کرد.
وی با تاکید بر این‌که رسیدگی به نصب و انتشار برچسب‌ گارانتی‌های تقلبی وظیفه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، گفت: قانونا باید به این صورت باشد که اگر به چاپخانه‌ای برای چاپ گارانتی‌های تقلبی مراجعه کرد آن چاپخانه از اتحادیه‌های مربوطه و دستگاه‌های دولتی ذیربط استعلام بگیرد.
طحان‌پور با تاکید بر این‌که ما به این موضوع ورود کرده‌ایم اما رسیدگی به توزیع لوازم خانگی قاچاق در بازار از وظایف ما نیست، تصریح کرد:‌ در حال حاضر لباسشویی چینی وارد بازار شده است که ماکسیمم قیمت آن ۱۵۰ هزار تومان است اما آن را به قیمت ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند.
رییس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به وجود مارک های تقلبی در بازار گفت: اتو تقلبی که قیمت آن بیش از ۴۰ هزار تومان در بازار نیست با قیمت‌های بالا توزیع می‌شود که  بر روی این اتوها ساخت فرانسه نصب شده و گارانتی هم دارد اما در حقیقت تولید چین با گارانتی تقلبی است. یا یک نمونه ابمیوه گیری با یک اسم ویک برند با تفاوتی حدود دوبرار قیمت فروخته می شود یک نمونه 480 هزار تومان و نمونه دیگر 840 هزار تومان قیمت گذاری شده است.
رییس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد:‌ برندهای تقلبی چینی در بازار زیاد شده که بسیاری از آن‌ها حتی کارخانه هم ندارند. به طور مثال تقلبی یکی از برندهای معروف لوازم خانگی از چین وارد شده و با هولوگرام و گارانتی تقلبی در بازار توزیع شده است.
وی افزود: گارانتی‌های آن‌ها نیز در چاپخانه‌ها چاپ شده و به طور مثال لوازم خانگی که تقلبی است با گارانتی به ظاهر معتبر و با شماره سریال فروخته می‌شود اما زمانی که مصرف‌کننده برای استفاده از خدمات پس از فروش مراجعه می کند متوجه می‌شود محصول و گارانتی تقلبی است.
وی تصریح کرد: خواهش ما از دولت این است که اگر وقت رسیدگی به  موضوعات  مختلف در این بازار را ندارد رسیدگی به آن ها را به بخش خصوصی واگذار کند و ما جوابگو خواهیم بود.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی در خصوص وضعیت فعلی بازار لوازم خانگی گفت: کمبودی در بازار نداریم و عرضه طبق روال قبل در حال انجام است و چنانچه مردم در مراجعه به واحدهای با مشکل مواجه شدند می‌توانند با شماره‌ تلفن‌های 66717548 و سامانه 124 تماس حاصل کرده و تخلفات احتمالی را گزارش دهند تا در کمترین زمان ممکن به آنها رسیدگی شود.
این فعال صنفی ، خاطرنشان کرد: البته از آنجایی که رکود در بازار همچنان حکم‌ فرماست اجرای فاز دوم هدفمندی و تغییر در تعرفه واردات تغییر چندان فاحشی در قیمت‌ها ایجاد نخواهد کرد بر همین اساس از مردم می‌خواهیم که نگران وضعیت بازار نباشند و از خرید‌های غیر ضرور و بیش از نیاز خودداری کنند.
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها