نارضایتی کارگر و کارفرما از تامین اجتماعی
ساعت 24 - داوود جوانی گفت: تامین اجتماعی بعضاً یک میلیارد، دو میلیارد یا حتی سه میلیارد تومان بابت اصلاح عناوین شغلی به ازای هر کارگر از کارفرما مطالبه میکند و شوربختانه این جرایم سنگین تفاوتی در زندگی و بازنشستگی کارگر ایجاد نمیکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «اصلاح عناوین شغلی» دردسر جدید تامین اجتماعی برای کارگران مشاغل سخت و همچنین کارفرمایان است؛ بخشنامه سازمان در ۲۷ آذرماه، پرداخت مابهالتفاوت اصلاح عناوین شغلی را به کارفرمایان تکلیف کرده و بررسیهای میدانی نشان میدهد این مبلغ گاهی سر به چند صد میلیون یا حتی یک میلیارد تومان میکشد؛ با این حساب، عدم پرداخت کارفرمایان مساویست با محرومیت کارگران مشاغل سخت از بازنشستگی پیش از موعد و حقوق قانونی.
«داوود جوانی» عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور در ارتباط با اصلاح عناوین شغلی و مشکلات آن به ایلنا میگوید: یک رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری مستند سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است؛ از آنجا که تعداد شکواییهها در دیوان عدالت زیاد شده بود، هیات عمومی دیوان عدالت برای جلوگیری از اطالهی دادرسی و طولانی شدن کار، صلاحیت رسیدگی به شکایت بابت اصلاح عناوین شغلی را به هیاتهای حل اختلاف ادارات کار داد که اگر مواردی پیش آمد که شغل کارگر اشتباه رد شده بود و کارگر شکایت کرد، در هیاتهای حل اختلاف به این مسئله رسیدگی شود و اصلاح عناوین شغلی انجام گیرد.
این فعال کارفرمایی افزود: رای دیوان در سال ۱۴۰۰ صادر شد اما قبل از آن هم تامین اجتماعی بعضاً اصلاح عناوین شغلی را به هیاتهای حل اختلاف یا کمیتههای مشاغل سخت ارجاع میداد و کار صورت میگرفت. در این نهادها عناوین شغلی ویرایش و اصلاح میشد و در نهایت، رقم زیادی جابجا نمیشد.
اما متاسفانه بعد از رای عمومی دیوان عدالت، تامین اجتماعی دستورالعمل ۱۷۷۷ را ابلاغ کرد و خود را محق دانست که اگر هیاتهای حل اختلاف رای به تغییر عناوین شغلی میدهد، پس باید این سازمان هم این وسط پولی بابت این اصلاحات بگیرد؛ در واقع تامین اجتماعی دریافت مبالغ سنگین بابت اصلاح عناوین شغلی را در دستور کار قرار داد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.