به گزارش ایسنا، هفته گذشته، پلیس آگاهی تهران بزرگ، باند سرقت تلفن همراهی را متلاشی کرد که اعضای این باند پس از سرقت گوشیها در پایتخت، این اموال سرقتی را به مرز و سپس به خارج از کشور منتقل میکردند.
کشف ۵۰۰ دستگاه گوشی سرقتی در پایتخت
سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره اقدامات پلیس برای دستگیری اعضای این باند اظهار میکند: در راستای مبارزه با سارقان تلفن همراه، همکارانم موفق به دستگیری ۵۱ سارق گوشی قاپ شدند که در قالب ۱۷ باند فعالیت میکردند و از این سارقان بیش از ۵۰۰ گوشی کشف شد.
وی میگوید: اعضای یکی از این باندها، افراد ایرانی بودند که به همراه چند اتباع خارجی اقدام به سرقت گوشیها و انتقال آنها به خارج از کشور میکردند. ضمن اینکه سه نفر از اتباع غیرمجاز این باند در حال فرار از کشور بودند که در مرز تایباد دستگیر شدند و از خودروی این سارقان ۲۴۷ تلفن همراه سرقتی کشف شد.
فروش گوشیهای سرقتی؛ یک سوم قیمت
یکی از سارقان این باند که ۱۸ سال سن دارد و به جرم گوشی قاپی دستگیر شده درباره اقداماتشان برای گوشی قاپی و فروش گوشیهای سرقتی به ایسنا میگوید: من به همراه یکی از هممحلههایمان با موتورسیکلت به سرقت میرفتیم. او رانندگی میکرد و من گوشیها را از دست مردم قاپ میزدم.
وی میافزاید: ما در خیابانهای شلوغ پرسه می زدیم و هر وقت میدیدم کسی حواسش به اطراف نیست و تلفن همراهش در دستش است یا در حال صحبت کردن است او را زیر نظر میگرفتیم و در لحظه مناسب تلفنش را میدزدیدیم و پس از آن گوشیهای سرقتی را به مالخرانی که در اطراف بازار با آنها آشنا شده بودیم می فروختیم.
این سارق در پاسخ به این پرسش که هر تلفن همراه را چقدر می فروختند، میگوید: هر گوشی را تقریبا یک سوم قیمت از ما میخریدند و قیمت هر گوشی به خاطر مدلش متفاوت بود.
خرید گوشیهای سرقتی از جلوی پاساژ علاءالدین
سراغ یکی از این مالخران که ۵۰ سال سن دارد میروم و درباره اقداماتش برای فروش گوشیهای سرقتی میگوید: من مغازه فروش لوازم یدکی دارم؛ اما مدتی است که جلوی در پاساژ علاءالدین میایستادم و گوشیهای دست دوم را میخریدم وچون این کار سود خوبی داشت به این کار ادامه دادم.
وی که ادعا میکند از سرقتی بودن این تلفنهای همراه اطلاعی نداشته است، میافزاید: من از سامانه همیاب اطلاعات گوشیها را استعلام میگرفتم و وقتی استعلامشان سبز بود آنها را میخریدم.
این مالخر ادامه میدهد که هر گوشی را کمتر از نصف قیمت از سارقان خریده و آنها را آماده خروج از کشور میکرده است.
هزینه انتقال هر تلفن همراه سرقتی به خارج از کشور، ۲۰۰ هزار تومان
یکی دیگر از این سارقان گوشیهای تلفن همراه که ۲۷ سال سن دارد و به صورت قانونی سالهاست به عنوان راننده کامیون، از افغانستان به تهران بار میآورد، اظهار میکند: مدتی قبل فردی به من پیشنهاد کرد که همراه جنسهای خودم که روغن هیدرولیک بودند، تعدادی تلفن همراه را که به صورت پک آماده بودند، در تهران تحویل بگیرم و در افغانستان تحویل بدهم.
این متهم مدعی شد که از سرقتی بودن این وسایل خبر نداشته و به او گفته شده بود که این تلفنهای همراه را بین سایر جنسهای داخل خودروام پنهان کنم تا به آنها گمرکی نخورد.
این راننده که ساکن افغانستان است، میگوید که قرار بود ۲۴۷ تلفن همراه سرقتی جاساز شده را به افغاستان برده و به ازای هر کدام ۲۰۰ هزار تومان پول دریافت کند.
برای سارقان اشد مجازات را تقاضا دارم
یکی از قربانیان گوشی قاپی نیز در گفتگویی با ایسنا از روز حادثه میگوید: ساعت ۱۰ صبح در خیابان کاشانی در حال پیاده روی بودم که به نانوایی بروم؛ اما ناگهان یک پسر جوان از کنارم رد شد و در کسری از ثانیه، تلفن همراهم را که دستم بود؛ کشید و برد و کمی جلوتر یک موتورسیکلت منتظر این سارق بود و بعد از قاپیدن تلفنم سریعا روی موتور پرید و فرار کردند.
این قربانی گوشی قاپی ادامه میدهد: تلفن همراهم یک آیفون ۱۴ بود و علاوه بر اینکه گوشی قیمت بالایی دارد، همه اطلاعات شخصی و کاری من در آن ذخیره بود. حتی اطلاعات کیف پول ارزیام نیز در تلفنم بود که همگی از دستم رفت و بسیار از این مسئله آسیب دیدم.
وی میافزاید: من از پلیس متشکرم که در کمتر از ۱۰ روز سارق تلفن من را دستگیر کرد؛ اما از دستگاه قضائی کشور درخواست دارم برای این سارقان اشد مجازات را در نظر بگیرند تا اینگونه به راحتی آرامش مردمرا به هم نریزند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.