رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646906

ارز کمتر ، واردات کمتر ، تورم بیشتر

ساعت 24 - گویا کاهش سقف واردات برخی انواع کالا بی سر و صدا رقم خورده و فعالان بازار خبر می‌دهند که سقف واردات برخی انواع کالا کاهش داشته است. یک شرکت وارکننده کاغذ می‌گوید که سقف واردات سالانه آن‌ها از 30 میلیون دلار در سال گذشته به 10 میلیون دلار کاهش یافته است.

به گزارش شرق در بازار لپ تاپ، تبلت و کالاهای آی تی هم واردکنندگان از کاهش شدید واردات خبر می‌دهند. این در حالی است که برخی دیگر از واردکنندگان از انتظار طولانی برای تخصیص ارز خبر می‌دهند و می‌گویند که فرایند طولانی تخصیص ارز، گاهی موجب اختلال در فرایند تولید شده است. با این حال پیگیری‌های «شرق» از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت به نتیجه نرسیده است و این نهادها پاسخ گو نیستند. کاهش سقف واردات برخی کالاها

فعالان بازار از کاهش سقف واردات برخی کالاها مانند کاغذ، لپ تاپ، تبلت، مانیتور و کالاهای حوزه آی تی خبر می‌دهند. چندی پیش در ابتدای بهمن سال جاری، محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، از محدودیت ورود کالاهای آی تی خبر داد و به خبرآنلاین گفت که «وزارت صمت از 19 آذر ثبت سفارش کالاهای آی تی را محدود کرده و به تازگی مجوز واردات برای همه صنوف 85 درصد کاهش یافته است که این موضوع باعث اعتراض تجار حوزه فناوری شده است».

او توضیح داده است: «در ماه‌های پایانی سال تقاضای شرکت ها برای خرید اقلام آی تی زیاد شده است. این در حالی است که محدودیت‌های جدید برای تجار این صنف سبب شده عرضه کالا به بازار کاهش پیدا کند و تجار می‌گویند چنانچه محدودیت‌های واردات اقلام آی تی ادامه داشته باشد، تعداد درخورتوجهی از شرکت ها ورشکسته و تعطیل خواهند شد و فعالان اقتصادی این حوزه مجبور می شوند سرمایه خود را به کشورهای همسایه انتقال دهند».

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران همچنین گفت که «وزارت صنعت ورود اقلام آی تی را که در این شرایط تحریمی به سختی وارد کشور می‌شود، محدود کرده است.

در واقع تجار از طریق شرکت‌های خارجی خود اقلام به روز دنیا را برای مردم ثبت سفارش می‌کنند؛ اما یکباره سقف ثبت سفارش اکثر تجار کالاهای آی تی در ایران محدود می‌شود. این سنگ اندازی‌ها و مختل کردن فعالیت تجار باعث ورشکستگی شرکت‌های بزرگ آی تی خواهد شد و در نهایت دود آن به چشم دولت می‌رود.

این نوع تصمیمات عجولانه تبعات سنگینی دارد. نخستین تبعات آن ورود اقلام قاچاق به داخل و همچنین خروج ارز از کشور است که باعث افزایش نوسان ارز و گرانی کالا در بازار می‌شود. تبعات منفی دیگر این تصمیم، ورشکستگی اعضای صنف فناوران است».

به گفته فرجی تهرانی، مصرف اقلام آی تی در تمام کشورها سیر صعودی دارد. این در حالی است که اعمال محدودیت ها در ایران سبب می‌شود اقلام به روز با هزینه‌های سرسام آوری وارد کشور شود و حالا واردات این کالاهای حوزه فناوری به شدت کاهش داشت.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها