رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 646917

رشد مافیای کنکور با تصویب تاثیر قطعی معدل

ساعت 24 - خراسان رضوی سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: مصوبه تاثیر قطعی معدل پایه‌های متوسطه دوم در کنکور، با توجه به زیرساخت‌های موجود در کشور، قادر به تحقق عدالت آموزشی نیست و از دیگر مشکلات این طرح، عدم مهار و کنترل مافیای کنکور است که باعث افزایش مافیا برای آزمون نهایی و آزمون کنکور می‌شود.

احسان عظیمی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه طبق قوانین سال 92 و 95 مجلس شورای اسلامی، ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع تاثیر قطعی معدل غیرقانونی است، اظهار کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و با وجود قانونی در جهت سنجش و پذیرش دانشجویان برای ورود به دانشگاه در مجلس شورای اسلامی، این اقدام درست و قانونی نیست.

ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاثیر قطعی معدل غیرقانونی است

وی ادامه داد: در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی به این طرح وارد و تاثیر قطعی معدل در کنکور با اعمال دخالت به تصویب رسید. این مصوبه از جنبه‌های گوناگون دارای اشکالات جدی بوده و در حال حاضر با توجه به زیرساخت‌های موجود در کشور، قادر به تحقق عدالت آموزشی نیست و از دیگر مشکلات این طرح، عدم مهار و کنترل مافیای کنکور است که باعث افزایش مافیا برای آزمون نهایی و آزمون کنکور می‌شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور، شاید بتواند توجه دانش‌آموزان به مفاهیم عمیق کتاب و معلم را بیشتر و دارای رشدی حداقلی سازد اما همچنان تست‌زنی و تمرکز بر محتوای کتاب‌های کنکور برجسته بوده که نشان از عدم موفقیت این طرح است.

‌ سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از دیگر مشکلات این مصوبه، ترازدهی ناعادلانه است که متاسفانه عدم زیرساخت‌های کافی در آموزش و پرورش برای تصحیح اوراق، باعث تغییرات گسترده‌ای در رتبه‌بندی‌ها می‌شود. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز بارها در مورد نیاز به تغییرات و اصلاحات جدی در این مصوبه، اعلام نظر کرده، اما به طور کلی مبنای ما بر لغو تاثیر قطعی و بازگشت به قانون مجلس در تاثیر مثبت است.

عظیمی‌راد با اشاره به اینکه، در حال حاضر اصلاح و تغییرات در مصوبه تاثیر قطعی در کنکور می‌تواند راهگشا باشد، ادامه داد: آنچه که کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی مبنی بر حذف تاثیر معدل پایه دهم و یازده و یا اثر مثبت این دو پایه و تاثیر قطعی با ضریب 40 درصد پایه دوازدهم مصوب کرده‌، منطقی و راهگشا است.

وی اضافه کرد: تمام مسئولین مدافع این مصوبه مانند دبیرخانه شورای عالی فرهنگی و مرکز ارزشیابی و سنجش آموزش و پرورش، به طور رسمی دستاوردهای این طرح را اعلام نمی‌کنند و تنها در حوزه تحقق عدالت آموزشی به دستیابی یک نفر از مناطق محروم به رتبه زیر 10 کنکور اشاره می‌شود و در حقیقت پس از گذشت دو سال از اجرای این مصوبه، این موضوع دستاوردی جدی نیست.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها