پرسش از تابوی افایتیاف
ساعت 24 - یکم- در هفتههای تازهسپری شده و به ویژه پس از اینکه وزیر اقتصاد با صراحت گفت که مسعود پزشکیان درباره افایتیاف با مقام رهبری گفتوگو کرده و مقام رهبری گفتهاند این داستان دوباره در دستور بررسی قرار گیرد، آیا پس از آن خبر و داوریهای گوناگونی که در اینباره شد، به لحاظ قانونی اتفاقی افتاده است؟ خبرهایی که درباره داستان افایتیاف از گوشه و کنار شنیده میشود نشان نمیدهد که اتفاق قانونی خاصی رخ داده باشد.
دوم- کدام نهاد باید کار را از جایی که قطع شده شروع کند؟ واقعیت این است که داستان از مجمع تشخیص مصلحت به این سو دیگر در محاق رفت. یعنی مجمع تشخیص مصلحت کار را باید ادامه دهد؟ واقعیت همین است. یعنی باید این نهاد که برخی اعضای آن با شدت مخالف پیوستن به این پیمان هستند دست از مخالفت بر دارند. آیا دولت نباید در اینباره کاری کند؟ کمی در اینباره ابهام وجود دارد. به این معنی که آیا باید دولت درخواست بدهد؟ آیا این روال قانونی است که دولت چیزی را از مجمع تشخیص مصلحت بخواهد. چرا دولت نمیتواند از مجمع چیزی بخواهد. واقعیت این است که مجمع برای حل اختلافهای دولت و مجلس تاسیس شده است. تا امروز نشانهای از اینکه دولتی از مجمع بخواهد کاری را شروع کند دیده نشده است. سوم- نقش و سهم مجلس چیست؟ یکی از نهادهایی که شاید بتواند کار را دنبال کند نهاد قانونگذاری است که میتواند به دیگر نهادهای بالادستی یادآوری کند. چهارم- حالا چرا مجمع تشخیص مصلحت نظام با پیوستن ایران به این نهاد مخالفت دارد؟ مجمع باور دارد اگر این عضو افایتیاف شود کشور متخاصم آمریکا اطلاعات ارزی و مالی ایران را در اختیار میگیرد.
آیا واقعا دنیای امروز از راههای دیگر نمیتواند دادوستد پولی و ارزی کشورها دنبال و ردیابی کند؟ اینگونه نیست و ردیابی دلارها بسیار آسان است. پنجم- موافقان چه میگویند؟ موافقان عضویت در افایتیاف میگویند در حال حاضر 200کشور جهان عضویت این نهاد را پذیرفته و برای هیچکدام مشکل ویژهای پدیدار نشده است و برای ایران هم اتفاقی نمیافتد.
جهان صنعت
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.