دیدار رئیس اتاق بازرگانی تهران و سفیر عربستان
ساعت 24 - در دیدار سفیر عربستان و رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به همکاریهای گذشته و ظرفیتهای بالای کنونی برای روابط اقتصادی و تجاری، بر احیای پیوندهای دو کشور با محوریت مناسبات اقتصادی و تجاری تاکید و عنوان شد که افقهای روشنی پیش روی هر دو کشور وجود دارد.
اتاق تهران در این دیدار آمادگی خود برای پذیرش هیاتهای تجاری از اتاقهای عربستان و ارسال هیات تجاری به این کشور اعلام کرد.
عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان سعودی در تهران، طی ملاقاتی در اتاق بازرگانی تهران با رئیس و دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، ضمن تاکید بر ضرورت احیای مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور، زمینههای همکاری اقتصادی و سرمایهگذاری میان دو کشور را بسیار گسترده عنوان کرد و از شرکتها و بنگاههای بخشخصوصی ایران خواست، این فرصتها را کشف کنند.
پیشنهاد تاسیس اتاق مشترک ایران و عربستان
در این نشست، رئیس اتاق بازرگانی تهران با اظهار خرسندی از بازگشت دوران وفاق به مناسبات سیاسی ایران و عربستان، استحکام روابط سیاسی دو کشور در دوره جدید مناسبات را مستلزم پیوند روابط اقتصادی دو کشور عنوان و تصریح کرد که اتاق بازرگانی تهران آماده است نقش موثر خود در احیای مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور را با جدیت ایفاء کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب به برگزاری رویداد بزرگ آینده معادن که از 14 تا 16 ژانویه امسال در ریاض برگزار میشود اشاره کرد و یادآور شد که اتاق تهران برای اعزام هیات بزرگ اقتصادی از بخشخصوصی به این رویداد آماده است.
او همچنین تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عربستان را ضروری دانست و آن را نقطه آغازی برای شروع مناسبات اقتصادی دو کشور بیان کرد. نجفی عرب در همین رابطه، تصریح کرد که اتاق تهران آمادگی دارد طی مکاتبه و مذاکره با اتاق ریاض، گفتوگوها برای تاسیس اتاق مشترک را آغاز کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش پایانی سخنانش بر تجدید همکاریهای پیشین با شرکتهای سرمایهگذار عربستانی در صنایع دارویی، غذایی و بستهبندی تاکید کرد.
آمادگی اتاق تهران برای نشستهای مجازی با اتاقهای عربستان
فریدون وردینژاد، دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، نیز در این نشست طی سخنانی به قدمت 140 ساله این اتاق به عنوان قدیمیترین اتاق بازرگانی و بخش خصوصی در ایران اشاره و تاکید کرد که عمده شرکتهای اصلی و بزرگ کشور عضو اتاق تهران هستند.
او گفت: اتاق تهران بیش از 41هزار عضو دارد و بیش از نیمی از فعالیتهای بخش خصوصی ایران در زمینه تولید، اقتصاد و تجارت در اتاق بازرگانی تهران انجام میشود. بر این اساس، اتاق تهران علاقهمند به توسعه همکاریهای تجاری در سطح منطقه است.ژ
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، فریدون وردینژاد همچنین بر تلاشهای این اتاق برای حمایت از بخش خصوصی و مشاوره سازنده به دولتها در سالهای اخیر و همچنین ضرورت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی ایران و عربستان برای تقویت همکاریهای اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
علاوه بر این، دبیرکل اتاق تهران آمادگی خود را برای دعوت از روسای اتاقهای بازرگانی ریاض، جده و مکه مکرمه به تهران اعلام کرد تا زمینه آشنایی بیشتر مقامات بخش خصوصی عربستان با فرصتهای صنعتی و اقتصادی ایران فراهم شود و مقدمات تبادل هیاتهای تجاری میان دو طرف فراهم گردد.
وردینژاد همچنین برگزاری نشستهای رو در رو میان فعالان اقتصادی دو کشور ایران و عربستان در زنجیرههای مختلف را گام بعدی اهداف و برنامههای اتاق تهران برای احیای روابط اقتصادی دو کشور عنوان کرد و یادآور شد که اتاق تهران برای گفتوگوها در زمینه انعقاد توافقنامههای همکاری با اتاقهای ریاض، جده و مکه مکرمه، آمادگی کامل دارد.
افقهای روشن روابط اقتصادی
در این ملاقات، سفیر عربستان سعودی در تهران نیز طی سخنانی بیان کرد که عزم و اراده مقامات عالیرتبه دو کشور ایران و عربستان بر احیای روابط و حرکت رو به جلو در مناسبات سیاسی و اقتصادی استوار است.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، عبدالله بن سعود العنزی با اشاره به سند چشمانداز 2030 عربستان که از سوی محمد بنسلمان، ولیعهد این کشور، ابلاغ شدهاست، تصریح کرد که بر اساس این سند، افقهای روشنی برای همکاری با کشورهای جهان ترسیم و همچنین حمایت و تسهیلات ویژهای برای بخشخصوصی این کشور و نیز حضور بخشخصوصی کشورهای دیگر در بازار عربستان تدوین و تعریف شدهاست.
سفیر عربستان سعودی در همین رابطه، تصریح کرد که بخشخصوصی ایران نیز تلاشها برای کشف فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در عربستان و یافتن شرکای مطمئن از این کشور را آغاز کند و در این راستا، طی همکاری و همفکری سفارت عربستان در تهران با اتاق بازرگانی تهران، حمایتهای لازم از شرکتهای ایرانی صورت میگیرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.