اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد
ساعت ۲۴- بیل گیتس به اشتباهش درباره عدم ورود به بازار سیستم موبایل و باختن بهاندروید اعتراف کرده است. این درحالی است که یکی از بنیانگذاران اندروید اظهار نظر جالبی در این مورد کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گیزموچاینا، بیل گیتس، یکی ازبنیانگذاران مایکروسافت اخیرا درباره اشتباه تجاری بزرگش که ۴۰۰ میلیارد دلار به ضرر شرکت تمام شد، صحبت کرده است. او هنگام سخنرانی در رویدادی صادقانه درباره ناتوانی مایکروسافت برای تامین جایگاهی در بازار سیستم عامل موبایل سخن گفت. این اشتباه سبب شد تا اندروید متعلق به شرکت گوگل بخش اعظم بازار مذکور را به خود اختصاص دهد.
او در این باره گفت: در دنیای نرم افزار به خصوص برای پلتفرم ها، چنین مواردی برنده تمام بازارها هستند. بزرگترین اشتباه سوء مدیریتی من است که باعث شد مایکروسافت نتواند جایگاهاندروید را در بازار را داشته باشد. اندروید پلتفرم استاندارد موبایلهای غیر از اپل است. طبیعی بود که مایکروسافت در چنین حوزهای پیروز شود.
گیتس با یک محاسبه ساده گفت اگر مایکروسافت توانسته بود جایگاه دومین سیستم عامل موبایل بازار را به دست آورد، شرکت به ۴۰۰ میلیارد دلار سود دست می یافت، حال آنکه این سرمایه به گوگل رسید.
آیفون در ژوئن ۲۰۰۷ میلادی رونمایی شد و پس از آن دستگاههای مجهز به سیستم عامل اندروید در سپتامبر ۲۰۰۸ معرفی شدند. مایکروسافت با ویندوز فون ۷ در اکتبر ۲۰۱۰ میلادی وارد بازار شد. تا آن زمان بازار موبایل تقریبا اشباع شده بود به طوریکه سیستم عاملهای اندروید و iOS تقریبا ۹۹.۹ درصد سهم آن را به خود اختصاص داده بودند.
گیتس اعتراف کرد ورود دیر هنگام به بازار، سرنوشت مایکروسافت را در زمینه موبایل رقم زد.
البته برخلاف اشتباه مایکروسافت در حوزه موبایل، این شرکت در بازار رایانههای شخصی پیشرو است. سیستم عامل ویندوز این شرکت در دهه ۱۹۹۰ میلادی ارائه شد و همچنان اهمیت زیادی دارد.
در این میان «ریچ ماینر» یکی از بنیانگذاران اندروید در واکنش به سخنان گیتس در پلتفرم ایکس نوشت: من به طور واقعی به توسعهاندروید کمک کردم تا اجازه ندهم مایکروسافت به شیوهای که نوآوری در بازار رایانههای شخصی را سخت کرد، بازار موبایل را در اختیار گیرد. بنابراین همیشه برایم خنده دار است که نالههای گیتس درباره باختن بازار موبایل بهاندروید را بشنوم.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.