رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 647993

شکاف فزاینده مردم بادولت ها

ساعت 24 - شهروندان ایرانی در سال1358 و در یک فضای انقلابی در داخل و استیلای بدون چون و چرای شعار و احساس بر واقعیت و خرد به قانون اساسی رای دادند که براساس آن نظام جمهوری اسلامی زاده شد. حالا و درحالی‌که به سالگرد تاسیس این نظام سیاسی که سرزمین ایران تحت نفوذ قانونی آن قرار گرفته است، نزدیک می‌شویم ایرانیان با روزهای سرنوشت‌سازی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

 برآیند دستاورد‌های جمهوری اسلامی در سیاست خارجی این شده است که ایران و ایرانیان با غرب و به‌ویژه با ایالات‌متحده آمریکا به اوج خصومت رسیده و در مقابل با روسیه و چین که ادعای قطبی‌شدن جهان را دارند به‌صورت راهبردی پیمان بسته است. این وضعیت از نظر کارشناسان و سیاستمداران وضعیتی نامتعادل است و باورها این است که ایرانیان برای رهایی از تنگناهایی که ساختار اقتصادی و سیاسی را سخت کرده است باید تغییر پارادایم داده و از توانایی‌های همه جهان استفاده کنند. همه رخدادهای کوچک و بزرگ داخلی و خارجی در این دهه‌ها این شده است که اکنون ایران از نظر دلبستگی شهروندان به نهادهای حاکمیتی در موقعیت خوبی نیست. با توجه به اینکه ایرانیان با مقایسه خود و شهروندان کشورهای دیگر در همسایگی و به‌ویژه کشورهای عربی و ترکیه و نیز دیگر کشورهای جهان احساس خوب ندارند واکنشی تازه را در دستور کار قرار داده‌اند. این واکنش سخت ایرانیان، خود را در شکل کوچ از سرزمین مادری نشان می‌دهد که بخش‌هایی از این اتفاق در حال رخ دادن را در صفحه سه می‌خوانید. همانطور که ارقام پژوهش انجام‌شده نشان می‌دهد کمتر از 20‌درصد ایرانیان مهاجرت کرده و ایرانیان ساکن در سرزمین مادری باور دارند «شیوه حکمرانی و مملکت‌داری هم‌راستا با واقعیات جامعه و خواست مردم است».

این یک هشدار بزرگ به حاکمیت است که بدانند و ببینند که روز و روزگار برایشان مناسب نیست. بر پایه نتایج به دست آمده این پژوهش پیام روشنی برای حاکمان دارد. داده‌ها نشان می‌دهند فقط حدود ۱۶‌درصد پاسخگویان به مهاجرت فکر نمی‌کنند. این واقعیت که بخش کثیری از جامعه به مهاجرت فکر کنند- حتی اگر ‌درصد بسیار کمتری از آن‌ها واقعا مهاجرت کنند- و نوعی زندگی در تعلیق را تجربه کنند باید به‌اندازه کافی هشداردهنده باشد. داده‌ها حاوی این پیام نیز هست که هر قدر به زمان حال نزدیک‌تر شده‌ایم، مهاجران با نارضایتی و تصویر ناخوشایندتری از ایران و نظام سیاسی کشور را ترک کرده‌اند. این هشدار وقتی جدی‌تر می‌شود که می‌دانیم و داده‌ها نشان می‌دهند که تحصیلکرده‌ترین و جوان‌ترین افراد در حال مهاجرت هستند. ایران و ایرانیان شایسته روزگار بهتری هستند و این سرزمین می‌تواند آن‌ها را در وضعیت مادی مناسب‌تری قرار دهد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها