تسهیل مقررات مالیاتی شرکتهای حملونقل
ساعت 24 -پیمان سنندجی، رئیس کمیسیون حملونقل اتاق بازرگانی تهران، در دیدار اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق تهران با وزیر امور اقتصادی و دارایی، روسای کل سازمانهای تابعه و معاونان این وزارتخانه، با اشاره به مشکلات مالیاتی شرکتهای حملونقل که انگیزه حرکت به سمت شرکتمحوری در حوزه حملونقل کشور را از بین میبرد، از تاخیر زیاد در ابلاغ بخشنامههای اجرایی مرتبط با بودجه انتقاد کرد.
اعضای هیات رئیسه، روسای کمیسیونهای تخصصی و جمعی از معاونان و مدیران اتاق بازرگانی تهران با حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی با عبدالناصر همتی، دیدار و گفتوگو کردند. در این نشست که روسای کل بانک مرکزی، بیمه مرکزی، گمرک، سازمان امور مالیاتی، بورس اوراق بهادار و جمعی از معاونان وزارت اقتصاد حضور داشتند، به مسائل مختلفی در حوزه سیاستهای پولی، مالی و ارزی کشور اشاره شد.
رئیس کمیسیون حملونقل اتاق تهران در این دیدار با اشاره به ابلاغ مصوبه اخیر دولت در مورد اجرای تبصره 3 ماده 10 قانون بودجه 1403 با موضوع تامین ارز برای خودروهای وارداتی، عنوان کرد که این مصوبه در حالی ابلاغ شده که در آخرین روزهای دی ماه به سر میبریم و تا پایان سال تنها دو ماه باقیمانده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، پیمان سنندجی افزود: در حالی که در همین مدت هم مناسبتهایی مانند سال نوی چینی داریم. از طرفی با رسیدن به پایان سال و فرارسیدن عید نوروز مساله تامین کالاهای اساسی خودمان بسیار مهمتر میشود. وقتی مصوباتی که از قانون بودجه نشات میگیرد تا این اندازه با تاخیر ابلاغ میشود، عملاً همه شرکتهای با مشکل مواجه میشوند. در مورد همین مصوبه هم شرکتهای واردکننده خودرو دچار مشکل میشوند و از طرفی التهاب بازار هم بیشتر میشود.
سنندجی در بخش دوم سخنانش به مساله نوسازی ناوگان و تبعات آن مانند کاهش آلودگی هوا پرداخت و گفت: برای بهبود شرایط سیستم حملونقل کشور تلاشهای زیادی شده است تا نظام خودرومحوری و راننده محوری به شرکتمحوری تغییر کند. دولت سالهاست در این حوزه سیاستگذاری میکند اما موانعی جدی وجود دارد که مانع از تحقق شرکتمحوری در حملونقل میشود.
او توضیح داد: برای مثال وقتی خودرو متعلق به راننده باشد، راننده باید یک رقم ثابت را بدون در نظر گرفتن موضوعات دیگر به عنوان مالیات بپردازد. اما اگر مالکیت خودرو در اختیار شرکت باشد، چندین عامل دیگر مانند اظهارنامه و مطالبات دفتری و... هم وارد سیستم محاسبه مالیات میشود که هم هزینه شرکت را بالا میبرد هم گرفتاری زیاد و پیچیدگی امور اداری و بوروکراسی را به دنبال دارد. در واقع با این شرایط اساساً انگیزهای برای شرکتمحور شدن حملونقل وجود ندارد و همه سیاستگذاریها بیفایده است.
پیمان سنندجی در پایان درخواست کرد مسائلی مانند بیمه رانندگان و مقررات مالیاتی شرکتهای حملونقل تسهیل شود تا بتوان با سرعت بیشتری به سمت شرکتمحور شدن حملونقل و سامان گرفتن اوضاع حرکت کرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.