حضور معاون دادستان کل فدراسیون روسیه در قوه قضائیه
ساعت ۲۴- معاون دادستان کل فدراسیون روسیه و هیئت همراه امروز یکم بهمن ماه ۱۴۰۳ از بخشهای مختلف مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بازدید کرد.
معاون دادستان کل فدراسیون روسیه و هیئت همراه امروز یکم بهمن ماه ۱۴۰۳ ضمن بازدید از بخشهای مختلف مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، در نشستی مشترک با رئیس و معاونان این مرکز به بحث و تبادل نظر درباره موضوعات مربوطه پرداختند.
کاظمیفرد در این نشست، با اشاره به اینکه مایل به تبادل اطلاعات در حوزههای مختلف فناوریهای نوین در ارائه خدمات قضائی هستیم، اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته دو کشور میتوان گفت که ایران و روسیه جز کشورهای پیشرو در ارائه خدمات قضائی هوشمند و الکترونیک هستند.
وی با اشاره به اظهارات رئیس قوه قضائیه کشورمان مبنی بر اینکه بدون هوشمندسازی، تحول در قوه قضائیه امکانپذیر نیست، افزود: در دستگاه قضائی ایران، برنامه سه ساله سند تحول قضائی داریم که مهمترین پایه آن، استفاده از فناوریهای نوین است که امروز بخشی از اقدامات صورت گرفته در این عرصه را معرفی خواهیم کرد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بیان کرد: در سند تحول و تعالی قضائی تاکید شده، با کمک هوش مصنوعی به قضات در اخذ تصمیمات و احکامشان کمک کنیم.
کاظمیفرد با اشاره به اینکه هوشمندسازی قوه قضائیه در ایران از سال ۲۰۰۴ شروع شده است، گفت: همه دستگاهها، سازمانها و نهادهای کشورمان از همان سال به وسیله فیبر نوری و از طریق یک شبکه اختصاصی به هم متصل شدهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تمامی فعالیتهای قضات از تشکیل پرونده تا صدور احکام، در سامانه مدیریت پرونده قضائی قرار میگیرد و قابل مشاهده و دسترسی است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: در ایران هزار و ۲۰۰ دفتر خدمات الکترونیکی ایجاد شده که مردم بواسطه این دفاتر با قوه قضائیه ارتباط برقرار میکنند. همچنین در فضای مجازی، درگاهی اینترنتی ایجاد شده که شهروندان از منزل و محل کار خود بواسطه آن با دستگاه قضائی ارتباط برقرار میکنند.
وی در ادامه مطرح کرد: ارتباط کلانتری، نیروی انتظامی و قوه قضائیه کاملاً برخط است. در سیستم قضائی ایران، بواسطه هوشمندسازی صورت گرفته، دستورات به صورت برخط ابلاغ میشود و هرکسی بخواهد با قوه قضائیه ارتباط بگیرد، نیازمند شناسه قضائی است که در فارسی به آن ثنا میگوئیم در این شناسه، شخص احراز هویت شده و اطلاعاتی که قوه قضائیه به آن نیاز دارد را در سامانه ثبت میکنیم.
کاظمی فرد با بیان اینکه هر نوع ابلاغ قضائی به کارتابل یا ثنای شخص، به صورت الکترونیکی انجام میشود، اظهار کرد: تنها برای ۴ درصد افراد که ثنا ندارند، مکاتبات به صورت کاغذی ارسال میشود. انعقاد قرارداد بین وکیل و موکل نیز به صورت کاملاً الکترونیکی و غیرحضوری انجام میشود. صدور درخواست گواهی عدم سوءپیشینه به صورت الکترونیکی انجام میشود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به برگزاری دادگاههای آنلاین برخط گفت: اگر یکی از طرفین پرونده در شهر و یا کشور دیگری باشد قاضی میتواند دادگاه را به صورت الکترونیکی برگزار کند.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد جلسات تحقیق بین قاضی و زندانی به صورت الکترونیکی برگزار میشود، گفت: اگر شخصی در ایران محکوم شود، با لحاظ شرایط میتوان به جای فرستادن او به زندان، وی را با پابند الکترونیکی به محل زندگی خود بفرستیم و وضعیت او را به صورت کنترل از راه دور رصد کنیم.
کاظمی فرد بیان کرد: پس از مراجعه هر شخص به دستگاه قضائی از او درباره نحوه کار قاضی و کارمندان نظرسنجی میشود و این نظرات بعدها در بررسی وضعیت قضات و کارکنان مورد استفاده قرار میگیرد.
در پایان این نشست، هیئت قضائی فدراسیون روسیه همراه رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و برخی معاونان و مدیران این مرکز از بخشهای مختلف از جمله پشتیبانی فنی، پایش سامانهها و پایگاه دادهها بازدید کردند.
مهر
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.