رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 648196

زمزمه آزادسازی واردات لوازم خانگی

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس از موافقت دولت با آزادسازی واردات لوازم خانگی خبر داده و گفته به زودی قفل انحصار این بازار شکسته می‌شود. مساله‌ای که در صورت صحت، در عمل با اما و اگرهای متعدد از جمله مشکلات ارزی موجود در کشور رو‌به‌رو است.

به گزارش «جهان صنعت»،‌از سال ۱۳۹۷ و به دنبال محدودیت‌های ارزی، طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا واردات لوازم خانگی تا پایان سال ۱۴۰۰ ممنوع شد. پس از اتمام انقضای این مصوبه انتظار می‌رفت با توجه به نیاز بازار، واردات این محصول آزاد شود، اما در پی نامه جمعی از تولید کنندگان لوازم خانگی به رهبر انقلاب در رابطه با مخالفت با واردات لوازم خانگی خارجی به ویژه کره‌ای و لزوم ممانعت از واردات این محصولات با هدف حمایت از تولیدات داخلی، آیت الله خامنه‌ای در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور وقت،‌ نوشتند:

«این موضوع بسیار مهمی است. اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی) راست باشد به معنی شکستن کمر شرکت‌های لوازم خانگی داخلی است که تازه توانسته‌اند قدری روی پا بایستند، جداً جلوی این مشکل را سد فرمائید». وزارت صمت نیز اعلام کرد، تولیدکنندگان که بالغ بر ۱۵۰۰ واحد کوچک و بزرگ هستند می‌توانند نیاز بازار را تامین کنند و حتی برنامه صادرات نیز دارند. بنابراین ممنوعیت واردات لوازم خانگی مجدد تمدید شد. با وجود این اما زمزمه‌ها برای آزادسازی واردات لوازم خانگی کم و بیش از اواخر سال گذشته شنیده شد. در اسفند سال گذشته، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت در گفت و گو با ر مهر از احتمال آزادسازی محدود واردات لوازم خانگی خبر داده و گفته بود: با هم نظری با تولیدکنندگان بررسی‌ها در خصوص آزادسازی واردات لوازم خانگی در حدی که نیازهای داخلی را تامین کنیم و لطمه به تولید داخل نخورد، در حال انجام است. اصل کلی این است که اگر کالایی در داخل به حد کافی و با کیفیت مناسب تولید شود، دلیلی ندارد که با قیمت بالاتر و در این شرایط ارزی آن را وارد کنیم مگر اینکه کیفیت متفاوتی داشته باشد.

برادران در پاسخ به این که احتمال آزادسازی واردات لوازم خانگی برای سال ۱۴۰۳ وجود دارد، تاکید کرده بود: اگر واردات لوازم خانگی آزاد شود به صورت محدود خواهد بود.

شرط اثر مثبت آزادسازی واردات در همین رابطه، مریم کراری، کارشناس صنعتی به «جهان صنعت» گفت: موضوع آزادسازی واردات در همه کالاها و نه تنها لوازم خانگی زمانی می‌تواند تاثیرات مثبت خود را در خروجی زندگی مردم و افزایش سطح رفاه آن‌ها داشته باشد که دولت یک راهبرد واحد در برابر بازارها داشته باشد و هر 4 سال یکبار یا در یک چهار سال، چندین بار به دلایل مختلف از جمله محدودیت‌های ارزی و شوک‌های اقتصادی مجبور به تعدیل تصمیمات خود نشود. کراری افزود: در چند سال اخیر بازارها محل آزمون و خطای تصمیم‌سازان شده‌اند؛ یک روز نمایندگان مجلس برای تحت فشار قرار دادن رقیب در دولت اقدام به آزادسازی واردات می‌کنند و یک روز دولت در برابر فشارهای داخلی، تصمیم به آزادسازی واردات می‌کند. در واقع آزادسازی یا عدم آزادسازی در کشور ما دارای پیوست مشخص و برنامه بلندمدت نیست و بیشتر از جنس خبردرمانی یا انداختن توپ در زمین رقیب سیاسی با ابزارهای معیشتی و اقتصادی است.

وگرنه در این روزها که صدای پای آمدن ترامپ بیش از هر زمان دیگری نزدیکتر از قبل به گوش می‌رسد، کیست که نداند کشور در محدودیت ارزی، باید در حال برنامه‌ریزی برای مقابله با شوک‌های احتمالی و ریسک‌های اقتصادی ناشی از به صندلی نشستن ترامپ باشد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها