رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 648237

جراحی اصلی اقتصاد، خصوصی‌سازی واقعی است

ساعت 24 - سعید تاجیک، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، در دیدار اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق تهران با وزیر امور اقتصادی و دارایی، روسای کل سازمان‌های تابعه و معاونان این وزارتخانه، با اشاره به اینکه انتظارات از وزارت اقتصاد بالاست و این وزراتخانه می‌تواند در این دوره نقشی ماندگار ایفا کند، تاکید کرد که اقتصاد ایران به خصوصی‌سازی واقعی نیاز دارد.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با بیان اینکه مراحل خصوصی‌سازی در کشور به درستی اجرا نمی‌شود، گفت: جراحی واقعی که اقتصاد ایران به آن نیاز دارد، این است که شرکت‌های واگذار شده به صندوق‌ها و ارگان‌های عمومی به مسیر خصوصی‌سازی واقعی بازگردد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، سعید تاجیک در جلسه روسای کمیسیون‌های اتاق تهران با وزیر اقتصاد، روسای کل بانک مرکزی، بیمه مرکزی، گمرک، سازمان امور مالیاتی، بورس و معاونان و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، گفت: همه شرکت‌هایی که واگذار شده و تحت مدیریت صندوق‌ها قرار گرفته‌اند، به رقبای بخش خصوصی تبدیل شده‌اند.

او ادامه داد: بررسی عملکرد این شرکت‌ها نشان می‌دهد شرکتی که زیرمجموعه شستا یا صندوق فرهنگیان قرار گرفته برای مثال حدود 5 میلیارد تومان سود می‌دهد و مشابه آن در بخش خصوصی 250 میلیارد تومان ارزش افزوده تولید می‌کند.

این یعنی منابع زیادی از خزانه مملکت هدر می‌رود. بنابراین، جراحی اصلی که اقتصاد ایران به آن نیاز دارد و می‌تواند نام شما را ماندگار کند، این است که یک بار دیگر این شرکت‌ها به مسیر خصوصی‌سازی واقعی برگردانید و شرکت‌هایی را که به حیاط خلوت دولت تبدیل شده‌اند، به طور واقعی خصوصی کنید.

او در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد صادراتی شرکت بازرسی و کنترل کیفیت در خارج از مرزهای کشور اشاره کرد که بدون استفاده از نیروی کار ایرانی، یارانه و انرژی ارزآوری کرده‌اند و به اجبار باید ارز خود را به قیمت بازار توافقی ارز عرضه کنند. او خواستار به رسمیت شناخته شدن نرخ بازار آزاد از سوی بانک مرکزی شد و گفت: نگویید که نرخ بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسید، نرخ بازار، نرخ رسمی است.

تاجیک همچنین خواستار اتخاذ تدابیری برای تامین ارز شرکت‌های بازرسی شد و گفت: درخواست دیگر ما این است که بررسی شود که بانک‌های تجاری، تسهیلات را به چه کسانی می‌دهند. ظاهراً این تسهیلات را عمدتاً به شرکت‌های زیرمجموعه خود که رقیب بخش خصوصی هستند، می‌دهند و زمانی که موعد بازپرداخت فرا می‌رسد مهلت آن را تمدید می‌کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها