رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 648274

چالش‌ها ی طرح اخراج دسته‌جمعی مهاجران از آمریکا

ساعت 24- شبکه خبری الجزیره در گزارشی نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، قصد دارد به تعهدات خود در طول کمپین انتخاباتی‌اش عمل کند و در روز اول دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش عملیات اخراج جمعی را آغاز کند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «سیاست‌های سخت‌گیرانه ترامپ در میان محافل جمهوری‌خواه، به ویژه در میان طبقات کارگر با تحصیلات محدود، که نگران ورود میلیون‌ها مهاجر سالانه بدون بررسی‌های جدی در هنگام عبور از مرزها هستند، حمایت زیادی دارد. این افراد معتقدند که مهاجران باعث کاهش دستمزدها در مشاغل و افزایش قیمت اجاره و مسکن می‌شوند».

قرار است که عملیات بازداشت و اخراج مهاجرانی که به صورت غیرقانونی در ایالات متحده زندگی می‌کنند، بلافاصله پس از به قدرت رسیدن ترامپ آغاز شود. اما هنوز مشخص نیست که این عملیات از کجا آغاز خواهد شد. تام هومان، مسئول جدید پرونده مهاجرت، تاکید کرده است که این عملیات بلافاصله انجام خواهد شد.

اولویت‌های اصلی ترامپ برنامه‌ای بلندپروازانه برای روز اول خود در منصب تعیین کرده است، با تمرکز بر مجموعه‌ای از اقدامات اجرایی که تعهدات او در مورد پرونده مهاجرت را به واقعیت جدیدی تبدیل می‌کند. دستورات اجرایی ترامپ شامل ابتکاراتی در زمینه مهاجرت خواهد بود، از جمله:

اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز بین ایالات متحده و مکزیک، که امکان تخصیص مجدد بودجه برای از سرگیری ساخت دیوار مرزی و تشدید تلاش‌های اخراج را فراهم می‌کند. آغاز بزرگترین عملیات اخراج در تاریخ ایالات متحده، هدف قرار دادن افرادی که به صورت غیرقانونی در کشور اقامت دارند، و از کسانی که مرتکب جرایم شده‌اند، شروع خواهد شد. پایان دادن به حق شهروندی اکتسابی برای کودکانی که از والدین غیرآمریکایی در ایالات متحده متولد شده‌اند، که احتمالاً با چالش‌های قانونی و قانون اساسی بزرگی مواجه خواهد شد.

روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت: «عملیات اخراج قرار بود از صبح سه‌شنبه در شهر شیکاگو آغاز شود، شهری که تعداد زیادی مهاجر غیرقانونی دارد. اما با افشای خبر آغاز عملیات اخراج، دولت ترامپ در حال بازنگری در زمان و مکان شروع این عملیات است».

در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «فاکس» مسئول پرونده مهاجرت، هومان، وعده داده است که حملات گسترده‌ای در سراسر کشور انجام خواهد شد و حرکت دولت ترامپ از طریق عملیات سازمان‌یافته برای اجرای قانون خواهد بود. او تاکید کرد: «این تلاش‌ها و اقدامات به خوبی برنامه‌ریزی شده‌اند».

انتظار می‌رود که آژانس اجرای قوانین مهاجرت و گمرک (ICE) عملیات دستگیری و اخراج این مهاجران را انجام دهد. روزنامه «نیویورک تایمز» نوشت: که ۵۵٪ از آمریکایی‌ها به شدت یا تا حدی از اجرای عملیات اخراج جمعی مهاجران غیرقانونی حمایت می‌کنند.

اما در عین حال، بسیاری از سازمان‌های حقوقی، به ویژه اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، دعاوی قضایی برای جلوگیری از تلاش‌های اخراج مطرح کرده‌اند.

خطر اخراج انتظار می‌رود که عملیات اخراج جمعی برنامه‌ریزی شده با موانع بزرگی مواجه شود، به ویژه در شهرهایی که خود را «پناهگاه امن» برای مهاجران اعلام کرده‌اند و مسئولان دموکرات آن‌ها تعهد کرده‌اند که با مسئولان مهاجرت فدرال همکاری نکنند. از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین این شهرها می‌توان به نیویورک، شیکاگو، میامی، هیوستون، سیاتل، لس‌آنجلس، سان‌فرانسیسکو، واشنگتن، دنور، اورلاندو و بوستون اشاره کرد.

طبق جدیدترین تخمین‌ها، حدود ۱۵ میلیون مهاجر غیرقانونی در حال حاضر در ایالات متحده زندگی می‌کنند که تقریباً ۴.۳٪ از جمعیت کل ایالات متحده را تشکیل می‌دهند. این مهاجران غیرقانونی بخش جدایی‌ناپذیری از اقتصاد آمریکا هستند.

طبق این گزارش؛ به کارگیری مهاجران در بخش‌هایی مانند ساخت و ساز، کشاورزی، خدمات مهمان‌نوازی و گردشگری، مراقبت از سالمندان و سایر مشاغل پایین در سلسله مراتب اجتماعی، مانند نظافت و نگهداری، افزایش یافته است. با شروع عملیات اخراج جمعی، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی برای جبران کمبود در مشاغلی که مهاجران غیرقانونی در حال حاضر اشغال کرده‌اند، دچار مشکل خواهند شد.

کارشناسان نگران هستند که اخراج این تعداد زیاد از مهاجران غیرقانونی به طور همزمان، علاوه بر هزینه‌های جستجوی نیروی کار جایگزین، ممکن است باعث ایجاد شکاف در نیروی کار شود. همچنین انتظار می‌رود که قیمت‌ها افزایش یابد و نرخ تورم بالا رود که این با وجود تاکید ترامپ و تعهد او به عدم افزایش تعرفه‌های گمرکی بر واردات آمریکایی فشارهای مالی زیادی بر همه آمریکایی‌ها وارد خواهد کرد.

در یک مصاحبه تلویزیونی، مدیر مطالعات مهاجرت در موسسه کاتو در واشنگتن، دیوید بیر، گفت: «مشکلاتی در زنجیره تامین وجود خواهد داشت، قیمت‌ها افزایش و خدمات کاهش خواهد یافت».

بیر افزود: «ما نمی‌توانیم به طور قطعی بگوییم که اثرات فوری عملیات اخراج چه خواهد بود، اما بر اساس آنچه از تلاش‌های قبلی برای اخراج جمعی می‌دانیم، به نظر می‌رسد که کالاها و خدماتی که مهاجران غیرقانونی به طور عمده در آن‌ها متمرکز هستند -مانند ساخت و ساز و کشاورزی- احتمالاً به دلیل تلاش‌های اخراج جمعی افزایش قیمت خواهند داشت، نه کاهش قیمتی که ترامپ وعده داده بود».

چالش‌های اقتصادی یک گزارش از مرکز مطالعات مهاجرت نشان می‌دهد که اجرای عملیات اخراج جمعی به شکل یکباره برای ۱۰ میلیون مهاجر، دست‌کم ۳۱۵ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

طبق این گزارش که الجزیره نت به آن دسترسی داشته، این رقم شامل هزینه‌های بلندمدت یک عملیات اخراج جمعی پایدار یا هزینه‌های اضافی بی‌شماری که برای به دست آوردن ظرفیت‌های نهادی لازم برای اخراج این تعداد زیاد مهاجر در مدت زمان کوتاه، نمی‌شود.

با وجود اینکه دولت آمریکا سالانه حدود نیم میلیون مهاجر را اخراج می‌کند، اما اجرای اقدامات اخراجی که در نظر گرفته شده‌اند، بدون انجام عملیات دستگیری جمعی به عنوان یک گام موقتی، امکان‌پذیر نیست. باید توجه داشت که مجموع زندانیان در آمریکا در سال ۲۰۲۲ در تمامی زندان‌های محلی و فدرال حدود ۱.۹ میلیون نفر بوده است.

الجزیره ادامه داد: «با در نظر گرفتن هزینه‌های عملیات دستگیری، زندگی و مراقبت پزشکی، گزارش تخمین می‌زند که هزینه نهایی عملیات اخراج کمتر از ۹۶۸ میلیارد دلار نخواهد بود و این عملیات بیش از یک دهه به طول می‌انجامد».

این رقم شامل هزینه ساخت مراکز بازداشت بزرگ و ساخت و نگهداری بیش از هزار دادگاه جدید مهاجرت برای بررسی اخراج میلیون‌ها مهاجر می‌شود.

لازم به ذکر است که بسیاری از مهاجرانی که قبلاً اخراج شده‌اند، در حالی که سعی در ورود به آمریکا داشتند، دستگیر شدند و نه فقط کسانی که در داخل کشور زندگی می‌کنند.

طبق این گزارش؛ هر پیشنهادی برای اخراج جمعی سوالات آشکاری را در مورد توانایی مقامات آمریکایی در اجرای بزرگترین عملیات اجرای قانون در تاریخ جهان و میزان هزینه‌ای که به ویژه در رابطه با تاثیر بر اقتصاد، نیروی کار و بازار مصرفی خود خواهد پرداخت، مطرح می‌کند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها