نسخه پیچی های متناقض برای صنعت لوازم خانگی
دیروز رئیس کمیته محیطزیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تقدیر از عملکرد انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران و تولیدکنندگان این بخش پس از اعمال تحریمها از سوی کشورهای صاحب نام این صنعت در سال ۹۷، گفت: برگزاری گردهمایی تولید کنندگان توجه به تولید داخل، تسهیلکننده و راهگشای بسیاری از مسایل و مشکلاتی است که گریبانگیر صنایع لوازم خانگی کشور است.
به گزارش ایلنا، سمیه رفیعی با تاکید بر این که هماندیشی کلید حل مشکلات صنعت لوازم خانگی بوده چرا که محل تبادل نظرات این صنف است، افزود: هر اقدامی که تمرکز بر حوزه تولید لوازم خانگی را افزایش دهد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با بیان این مهم که تولیدکنندگان لوازم خانگی در دو طیف محصولساز و قطعهساز در طراحی و تولید گامهای بزرگی جهت خودکفایی کشور برداشتهاند، ابراز داشت: معرفی و برندسازی متنوع با توجه به سلایق بازار و مردم کشور تنها با برگزاری این قبیل همایشها میسر میشود که بسیار موثر و مفید هستند. وی با تاکید بر این نکته که برخی برندسازیها به قدری دارای کیفیت هستند که در سایتهای مطرح فروش خارج از ایران عرضه میشوند، تصریح کرد: مجلس باید حمایت خود از تولیدکننده ایرانی را به نحو مطلوب و بیش از گذشته در تصمیمگیریها در نظر داشته باشد، کمااینکه به این مهم در بودجه ۱۴۰۴ توجه ویژه اعمال شده است. روز دوشنبه هفته جاری نیز نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون اصل 90 خارج از حیطه تخصصی کار خود، از آزادسازی واردات لوازم خانگی سخن گفته بود و بر این اساس، یکی از رسانهها نوشته بود: خبر خوش اینکه بعد از قریب به نیم دهه ممنوع بودن واردات به کشور، هم اکنون دولت با آزادسازی واردات لوازم خانگی موافقت کرده و به زودی قفل انحصار بازار میشکند. در واقع دولت معتقد است که از سال ۱۳۹۷ به بعد، تولیدکنندگان ایرانی نیاز به فرصتی برای نشان دادن خود داشتند و حالا که به قدر کافی پیشرفت کردهاند، باید به رقابت با برندهای خارجی بپردازند تا شکوفایی اقتصاد اتفاق بیفتد. در سالهای قبل که واردات لوازم خانگی ممنوع بود، دولت نهایت تلاش خود را کرد تا از تولیدکنندگان حمایت کند و هدف این بود که کیفیت افزایش یابد، اما ماجرا برعکس شد، زیرا هیچ رقیبی برای این صنعت در داخل کشور وجود نداشت. به گفته نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس، مصرف کنندگان حق دارند از میان تولیدات داخلی و خارجی انتخاب کنند. به اعتقاد نصرالله پژمانفر، حمایت از تولید داخلی باید محدود به یک بازه زمانی مشخص باشد تا بتواند تولیدکنندگان را به ارتقای کیفیت وادار کند. او همچنین تاکید کرده است که اگر حمایتها حد و مرز نداشته باشد، تولیدکنندگان دیگر انگیزهای برای رقابت کردن نخواهند داشت. به گزارش «جهان صنعت»،از سال ۱۳۹۷ و به دنبال محدودیتهای ارزی، طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا واردات لوازم خانگی تا پایان سال ۱۴۰۰ ممنوع شد. پس از اتمام انقضای این مصوبه انتظار میرفت با توجه به نیاز بازار، واردات این محصول آزاد شود، اما در پی نامه جمعی از تولید کنندگان لوازم خانگی به رهبر انقلاب در رابطه با مخالفت با واردات لوازم خانگی خارجی به ویژه کرهای و لزوم ممانعت از واردات این محصولات با هدف حمایت از تولیدات داخلی، آیت الله خامنهای در نامهای خطاب به رئیس جمهور وقت، نوشتند: «این موضوع بسیار مهمی است.
اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی) راست باشد به معنی شکستن کمر شرکتهای لوازم خانگی داخلی است که تازه توانستهاند قدری روی پا بایستند، جداً جلوی این مشکل را سد فرمائید». وزارت صمت نیز اعلام کرد، تولیدکنندگان که بالغ بر ۱۵۰۰ واحد کوچک و بزرگ هستند میتوانند نیاز بازار را تامین کنند و حتی برنامه صادرات نیز دارند. بنابراین ممنوعیت واردات لوازم خانگی مجدد تمدید شد. با وجود این اما زمزمهها برای آزادسازی واردات لوازم خانگی کم و بیش از اواخر سال گذشته شنیده شد. در اسفند سال گذشته، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت در گفت و گو با ر مهر از احتمال آزادسازی محدود واردات لوازم خانگی خبر داده و گفته بود:
با هم نظری با تولیدکنندگان بررسیها در خصوص آزادسازی واردات لوازم خانگی در حدی که نیازهای داخلی را تامین کنیم و لطمه به تولید داخل نخورد، در حال انجام است. اصل کلی این است که اگر کالایی در داخل به حد کافی و با کیفیت مناسب تولید شود، دلیلی ندارد که با قیمت بالاتر و در این شرایط ارزی آن را وارد کنیم مگر اینکه کیفیت متفاوتی داشته باشد. برادران در پاسخ به این که احتمال آزادسازی واردات لوازم خانگی برای سال ۱۴۰۳ وجود دارد، تاکید کرده بود: اگر واردات لوازم خانگی آزاد شود به صورت محدود خواهد بود.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.