رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 648285

افزایش شانس مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا

ساعت 24 - تحلیل‌گر روابط بین‌الملل گفت: اگر طرفین در توافقی که ممکن است حاصل شود، همکاری نکنند، حتی دولت‌های اروپایی هم نمی‌توانند امتیازاتی به ایران اعطا کنند، زیرا شرکت‌های اروپایی بیشتر نگران تحریم‌های دولت آمریکا هستند تا دولت‌های خودشان. لمله باشد.

 در ابتدا هیچ پیش‌شرطی نباید وجود داشته باشد زیرا این امر تنها به سنگ‌اندازی در فرآیند مذاکرات منجر خواهد شد. در نهایت، من فکر می‌کنم این دوره با ورود آقای ترامپ به مقام ریاست‌جمهوری، شانس مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا افزایش یافته است.

سینا عضدی استاد روابط بین‌الملل دانشگاه جورج واشنگتن در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا،‌ در رابطه با امکان مذاکره میان ایران و آمریکا پس از تحلیف رییس‌جمهور ترامپ و اظهار تمایل رییس‌جمهور کشورمان برای گفت‌وگو و مذاکره شرافتمندانه، تصریح کرد: به نظر من، مصاحبه‌ای که آقای رئیس‌جمهور انجام دادند، حرکتی مثبت بود و ضرورت دارد که این گونه اقدامات بیشتر انجام شود،

به‌ویژه در رسانه‌هایی که آقای ترامپ بیشتر به آن‌ها توجه دارد. مصاحبه با شبکه ان بی سی، خیلی خوب است ولی رسانه‌هایی که آقای ترامپ بیشتر به آن‌ها توجه می‌کند، برای این کار بهتر هستند ولی مشاهده کردم که در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، این مصاحبه بازخورد خوبی دریافت کرده و توجه زیادی را جلب کرده است که نشان‌دهنده اهمیت این نوع اقدامات است.

برخلاف دوره اول ترامپ که دولت‌های اروپایی جلوی دولت آمریکا ایستادند، این دوره از دولت آمریکا حمایت خواهند کرد

وی ادامه داد: در مورد واکنش دولت ایالات متحده، به نظر نمی‌رسد که آن‌ها به‌طور مستقیم به این مصاحبه واکنش نشان دهند؛ اما پیام ارسال شده از تهران مبنی بر آمادگی دولت ایران برای مذاکره، خیل خوب است. تصور من این است که با روی کار آمدن دولت آقای ترامپ، تحریم‌ها را با شدت بیشتری اجرا کند ولی با این هدف که یک معامله بین ایران و آمریکا شکل بگیرد.

همچنین، ایران باید به اقداماتی دست بزند، زیرا تا اکتبر سال ۲۰۲۵، خطر بازگشت تحریم‌های سازمان ملل روی ایران وجود دارد. برخلاف دوره اول ترامپ، که دولت‌های اروپایی سعی کردند جلوی دولت آقای ترامپ بایستند، به نظرم دولت‌های اروپایی به دلیل تغییر شرایط، از دولت آمریکا حمایت خواهند کرد.

این کارشناس ارشد سیاست خارجی تاکید کرد: به‌عقیده من، گذاشتن پیش‌شرط برای مذاکرات، رویکردی نادرست است و تاریخ نشان داده است که این شیوه هیچ‌گاه موثر نبوده و تنها مانع مذاکرات مستقیم شده است.

به عنوان مثال، در زمان دولت آقای جورج بوش پسر، پیش‌شرط مذاکرات را توقف غنی‌سازی در ایران گذاشت که هرگز محقق نشد. بنابراین، در هر حال پیش‌شرط‌گذاری به هیچ‌وجه درست نیست. در مورد امکان مذاکرات مستقیم، با توجه به اینکه در دولت دوم آقای ترامپ، افرادی با ایده‌های متفاوت نظیر جان بولتون و مایک پمپئو کنار رفته‌اند و افراد وفادار به آقای ترامپ در حال حاضر سرکار هستند، به نظر می‌رسد آقای ترامپ تمایل بیشتری به مذاکره مستقیم با ایران نشان داده است.

او در گذشته هم ملاقات با مقامات ایرانی را خواستار شده و در طول کارزار انتخاباتی هم چندین بار به این موضوع اشاره کرده است. بنابراین، امکان مذاکرات مستقیم بیشتر از قبل وجود دارد، اما این موضوع بستگی به آمادگی طرف ایرانی دارد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها