عقب ماندگی ۴۶ درصدی بارشها نسبت به دوره بلندمدت
ساعت 24 - میزان بارشهای کشور در دومین ماه فصل زمستان چشم انداز مثبتی را نشان نمی دهد به گونهای که نسبت به دوره بلندمدت ۵۴ ساله ۴۶ درصد عقب ماندگی دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت بارشهای کشور در سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳ تا آخر شهریور۱۴۰۴) تا پنجم بهمن ماه نتوانسته انتظارها را برآورده کند و سال پر بارشی را تا اینجا به دنبال داشته باشد و نگرانیها را برطرف سازد.
این وضعیت سبب شده به نگرانیها در باره وضعیت تامین آب برای تابستان سال آینده دامن زده شود.
روزهای گذشته نیز که بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب، تاسیسات و آب و فاضلاب هم برگزارشد محور اصلی مدیران همین موضوع نگرانی از وضعیت بارشها بود.
وضعیت بارشی کشور به گونهای شده که بحران خشکسالی به مهمترین حوضه آبریز کشور یعنی حوضه آبریز کارون بزرگ هم رسیده و وضعیت آن را بغرنج کرده است.
تازه ترین گزارش دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور نشان میدهد از ابتدای سال آبی جاری تا پنجم بهمن ماه ۵۶.۴ میلیمتر بارش اتفاق افتاده است.
این میزان در مقایسه با ۱۰۵.۴ میلیمتر دوره درازمدت ۵۴ ساله ۴۶ درصد کاهش دارد. همچنین وضعیت بارشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز کاهشی است.
سال گذشته در همین بازه زمانی ۶۰.۲ میلیمتر بارش رخ داده بوده که بارشهای امسال کاهش ۶ درصدی را دارد.
۲۱ استان در وضعیت کاهش بارش؛ اردبیل و کهگیلویه و بویراحمد درصدر
۲۱ استان کشور نسبت به سال آبی گذشته( ابتدای مهر۱۴۰۲ تا آخر شهریور۱۴۰۳) با کاهش بارش روبرو هستند؛ استان کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای سال آبی جاری تا پنج بهمن ماه ۱۰۴.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده که نسبت به ۲۱۷.۸ میلیمتر سال گذشته ۵۲ درصد کاهش بارش دارد.
استان اردبیل هم با دریافت ۶۱.۸ میلیمتر بارش از ابتدای سال آبی جاری تا پنج بهمن ماه در مقایسه با ۱۲۸.۱ میلیمتر سال گذشته ۵۲ درصد کاهش بارش دارد. استان هرمزگان از ابتدای سال آبی جاری تا ۵ بهمن فقط ۱۲.۹ میلیمتر بارش تا کنون دریافت کرده است.
عباس علی آبادی وزیر نیرو هم در جریان بازدید از بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب، تاسیسات و آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران افزود: سالهای گذشته کل آورد آبی کشور بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بود که ۱۳۰ میلیارد آن روان آب می شد.
وی ادامه داد: اکنون وضعیت به گونهای شده که این میزان به کمتر از ۳۸۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اکنون حدود ۱۵۰ میلیارد متر مکعب بدهی به آبخوانها داریم و سالانه سه تا چهار میلیارد متر مکعب به این عدد اضافه میشود.
علی آبادی راهکار فعلی برای مدیریت منابع آب را صرفه جویی دانست و تاکید کرد که باید به سمت روشهایی برویم که بهرهوری بیشتری ایجاد کند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.