مراقب باشیم قصه سکههای ثامن تکرار نشود
ساعت 24 - این روزها، به هر سایت و اپلیکیشن خدماتی تلفنهای همراه که سر زده باشیم یا در بزرگراهها که رفت و آمد کردهایم، محال است یکی از این تبلیغات معاملات آنلاین طلا با شعارهای مختلف تبلیغاتی را ندیده باشیم؛ موضوعی که این روزها، در کنار به اصطلاح ترند شدن، نگرانی مردم بهویژه قشر متوسط جامعه شده است.
سوال اصلی مردم این است که به کدام سایت و پلتفرم میتوان اعتماد کرد. این درحالیست که عدهای از شرایط پیش آمده سوءاستفاده میکنند تا باب خالیفروشی را مجدداً راه بیندازند.
به گزارش ایسنا، چند وقتی است که هر اپلیکیشن و پلتفرم آنلاین مثل سرویسهای درخواست تاکسی اینترنتی و سفارش غذا، پلتفرمهای پرداخت یا حتی پلتفرمهای تماشای فیلم و سریال را که باز میکنیم، یک تبلیغ از خرید و فروش طلا با هر میزان سرمایهای را میبینیم؛ تا جاییکه تبلیغها به تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر هم رسیده و هر بزرگراه و میدان و خیابانی را که عبور میکنیم، محال است یکی از آنها را نبینیم.
این روزها که در هر سطح و جایی، یک تبلیغ معاملات برخط (آنلاین طلا) را میبینیم، یاد یک موضوع قدیمی، تنمان را میلرزاند؛ خالیفروشی تحت عنوان موسسات سرمایهگذاری سکه ثامن...
همین یک یادآوری و تصویر کوچک از داستان سکههای ثامن و ماجرای کلاهبرداری از هزاران ایرانی که از قضا با شعار "انصاف پیشه کار ماست، اعتماد شما اعتبار ماست"، مردم را تشویق به سرمایهگذاری میکرد، تن مردم را میلرزاند.
سکه ثامن که از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را در زمینه معاملات سکه و طلای آب شده، معاملات حواله شنبهای طلا، معاملات جهانی اونس طلا، گشایش اعتبارات و LC، واردات و صادرات کالاهای مجاز، اخذ وام و اعتبارات ارزی و ریالی از تمام بانکهای خارجی و داخلی به صورت مجازی آغاز کرد، توانست سرمایه بسیاری از مردم که سودای ثروتمند شدن را داشتند (آن روزها شاید حفظ ارزش داراییها بهاندازه امروز دغدغه جدی نبود و بیشتر مردم میخواستند در اصطلاح، یکی خود را دو تا کنند) جذب کند، اما ماجرا از جایی شروع شد که از ابتدای شهریور ماه ۱۳۹۷ دیگر پاسخگوی مردم و سرمایهگذاران خود، نبود.
این مجموعه با عدم پاسخگویی به کاربران و عدم واریز وجوه کاربران، به کلاهبرداری میلیاردی متهم شد و پس از آن، اعلام ورشکستگی کرد؛ برآورد البته غیر رسمی و تایید نشده از مالباختگان شرکت سکه ثامن، صحبت از عددی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومانی از حدود ۳۰۰۰ نفر کاربر فعال این سایت میکند. این ماجرا تا چند سال ادامه داشت و مالباختگان را به راهروهای دادگاهها و دادسراها میکشاند؛ موضوعی که هنوز هم بطور کامل مشخص نیست چه و چطور شد!؟
حال پس از سالها، این روزها که اکثریت قریب به اتفاق مردم، در شرایط فعلی اقتصادی، نگران از دست رفتن سرمایه خود و به دنبال راهی برای حفظ ارزش داراییشان هستند، باب معاملات برخط طلا باز شده است؛ استارت این موضوع از مرداد ماه سال جاری با اخذ مجوز یک شرکت از وزارت صنعت، معدن و تجارت و راهاندازی اولین سامانه هوشمند خرید، فروش و انبارداری طلا زده شد.
هرچند که تا همین یکماه پیش، این معاملات با سرعت به نسبت کم پیش رفت و تعدادی از شرکتهای ارائهدهنده این خدمات با سرعت کمی وارد عمل شدند، اما حدوداً کمتر از یکماه است که هر روز یک شرکت و سایت جدید برای این موضوع بالا میآید و تبلیغ میکند و بصورت حقیقتاً قارچگونه بر تعدادشان افزوده میشود.
تا جایی کار پیش آمده که در همه اپلیکیشنها، سایتها، تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر و... تبلیغ معاملات طلا در هر ساعت از شبانهروز و با هر میزان سرمایه به چشم میخورد؛ نکته اما اینجاست که تجربه تاریک "سکههای ثامن" بخشی از جامعه را آگاه کرده و به دنبال این هستند که اگر میخواهند سرمایهگذاری کنند، دیگر به دام کلاهبرداران نیفتند.
مراقب باشیم قصه سکههای ثامن تکرار نشود/ به کدام پلتفرم میتوان اعتماد کرد؟
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.