رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 649061

۸۰ درصد افراد جامعه نسبت به یکدیگر بی‌اعتمادند

ساعت 24 «اخلاق، سنگ‌بنای هر جامعه‌ای است، اما اکنون بحران‌های اخلاقی گسترده‌ای دامن‌گیر جامعه ما شده است و در برخی پژوهش‌ها تا ۹۳ درصد از پرسش‌شوندگان اوضاع اخلاقی جامعه را در حد بحرانی ارزیابی می‌کنند.

«اخلاق، سنگ‌بنای هر جامعه‌ای است، اما اکنون بحران‌های اخلاقی گسترده‌ای دامن‌گیر جامعه ما شده است و در برخی پژوهش‌ها تا ۹۳ درصد از پرسش‌شوندگان اوضاع اخلاقی جامعه را در حد بحرانی ارزیابی می‌کنند. بی‌اعتمادی فراگیر بیش از ۸۰ درصد افراد جامعه نسبت به یکدیگر، فساد اداری و ساختاری و شکاف بین نسلی تنها بخشی از بحران‌های اخلاقی و اجتماعی امروز جامعه ماست.

ما امروزه در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که علی‌رغم پیشرفت‌های خیره‌‌کننده علم و فناوری در کشورهای صنعتی، ایران ما در چالش‌های اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی و مشکلات سیاسی و اقتصادی و مدیریتی گرفتار آمده است».

این بخشی از صحبت‌های مصطفی معین، رئیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در مراسم بیستمین سال تاسیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری بود. او با این پرسش که «ارزش‌های اخلاقی» و «نهادهای جامعه مدنی» چگونه می‌توانند به رفع این بحران‌ها کمک کنند و چشم‌انداز بهتری را به جامعه ایرانی نوید دهند، اظهار کرد:

پاسخ من به عنوان یک فعال کوچک مدنی در حوزه اخلاق، این است که باید از برج عاج‌های نظریه‌پردازی پایین بیاییم، به متن مسائل و مشکلات جامعه وارد شویم و به‌طور جمعی تلاش کنیم تا بلکه یک گفتمان و نهضت اخلاقی برای کمک به عبور از بحران، در همه بخش‌های کشور اعم از دولتی، خصوصی و نهادهای عمومی شکل بگیرد.

معین تاکید کرد: طی دهه‌های گذشته، جامعه مدنی در کشورهای توسعه‌یافته با تمرکز فعالیت‌های خود در حوزه‌های مختلف اخلاق، آموزش، علم و تکنولوژی، فرهنگ، اجتماع و اقتصاد، نقش موثری را در نظامات تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری جوامع خود و پیشبرد برنامه‌های توسعه متوازن و پایدار داشته‌اند. از نظر من، سازمان‌های غیردولتی و انجمن‌های علمیِ حوزه‌های اخلاق، جامعه‌شناسی، اقتصاد، توسعه و سایر زمینه‌‌های علمی مرتبط، در یک همکاری و رویکرد بین‌رشته‌ای، می‌توانند به عنوان نیروی محرکه‌ای برای حل بحران‌ها عمل کنند.

این نهادها نه‌تنها با ارائه راه‌حل‌های عملی، بلکه با تغییر نگرش‌ها و تقویت «وجدان جمعی» می‌توانند زمینه‌ساز تحولی پایدار در ابعاد مختلف کشور و عبوردادن جامعه ایران از بحران‌های درهم‌تنیده کنونی باشند. رئیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در ادامه امکان ایفای نقش بیشتر انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری و سایر نهادهای مدنی در کمک به رفع بحران در حوزه‌های مختلف اخلاق، آموزش، علم و فناوری، فرهنگ، اجتماع و اقتصاد را مورد بحث قرار داد و گفت در حوزه اخلاق باید بگویم اخلاق، سنگ‌ بنای هر جامعه‌ای است،

اکنون بحران‌های اخلاقی گسترده‌ای دامن‌گیر جامعه ما شده است و در برخی پژوهش‌ها تا ۹۳ درصد از پرسش‌شوندگان اوضاع اخلاقی جامعه را در حد بحرانی ارزیابی می‌کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها