آیا آمریکا از چین می ترسد که به ایران سخت گیری کند؟
ترامپ در یک پست در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» در تاریخ ۵ فوریه، احتمال حملات پیشگیرانه علیه ایران را رد کرد. او نوشت: «گزارشهایی مبنی بر اینکه ایالات متحده، همراه با اسرائیل، قصد دارد ایران را به تلی از خاکستر تبدیل کند، به شدت اغراقشدهاند. »
اگر دولت ترامپ بخواهد کمپین فشار حداکثری خود را عملی کند، میتواند با اجرای قانون SHIP که سال گذشته تصویب شد، شروع کند. این قانون به رئیسجمهور اختیار میدهد که علیه خریداران نفت ایران اقدام کند، خواه این خریداران بنادر چین باشند یا پالایشگاههای چینی. اگر این راهکار اجرا نشود، ایالات متحده میتواند مستقیماً نفتکشهایی را که این محمولهها را حمل میکنند یا در دریا به کشتیهای دیگر منتقل میکنند، متوقف کند تا راههای دور زدن تحریمها را ببندد.
«مسئله ساده است. برای کاهش صادرات نفت ایران، باید دامنه تحریمها را گستردهتر کرد و نهادهای بیشتری را که در این تجارت دخیل هستند، هدف قرار داد. » این را متیو رید، معاون شرکت مشاوره انرژی «فارن ریپورتس» در واشنگتن، اظهار کرده است. «این کار میتواند با استفاده از اختیارات گستردهتر مانند قانون SHIP انجام شود، که [رئیسجمهور پیشین آمریکا، جو]بایدن از اجرای آن خودداری کرد. »
صدها نفتکش، حدود ۲۵۰ فروند، برای ایران همان نقشی را دارند که ناوگان سایه روسیه دارد و این کشتیها میتوانند بهراحتی هدف تحریمهای آمریکا قرار گیرند. حتی امروز هم انتقالهای کشتیبهکشتی غیرقانونی نفت ایران از کشتیهای بزرگ به کشتیهای کوچکتر که از دید رادارها پنهان هستند، همچنان ادامه دارد و این موارد نیز اهداف مشروعی برای تحریم محسوب میشوند. یادداشت ریاستجمهوری ترامپ به این اقدامات اشاره دارد، اما هنوز آنها را اجرا نکرده است.
مشکل بزرگ در مورد ایران این است که این موضوع به چین نیز مربوط میشود، زیرا پالایشگاههای مستقل و تحت فشار مالی چین، خریداران اصلی نفت خام ایران هستند. اما ترامپ نیازی به یک جنگ تجاری دیگر با چین ندارد، بهویژه پس از آنکه جنگ تجاریای را که پنج سال پیش آغاز کرد، آخر هفته گذشته با اعمال تعرفههای اضافی بر صادرات چین به ایالات متحده، تشدید کرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.