رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 649313

مجلس بانک رفاه را از واگذاری مستثنی کند

ساعت 24 -در آستانه مطرح شدن بحث تغییر و اصلاح ساختار بنگاه‌داری دولت چهاردهم، بحث واگذاری بانک رفاه دوباره داغ شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در هفته گذشته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با نبش قبر پرونده بانک رفاه کارگران، نسبت به واگذاری و تلاش برای خارج کردن این بانک از تسلط و مدیریت سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان انتقاد کرد؛ این انتقاد البته در درون دیگر مجموعه‌های دولتی وجود دارد اما مصوبه مجلس و تصمیمات بالادستی هنوز به مانعی برای منتفی شدن واگذاری این بانک بدل شده است.

روز سه شنبه هفته گذشته (۱۶ بهمن) مصطفی سالاری (مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی) در اظهارنظری خطاب به معاونین خود گفته بود: «یکی دیگر از مشکلات ما این است که بر خلاف سال‌های ۱۴۰۰ و قبل از آن که بانک (رفاه) را در اختیار داشتیم، تسهیلات می‌گرفتیم و پرداخت اقساط را از طریق واگذاری سهام انجام می‌دادیم؛ متاسفانه در سال‌های قبل ما بانک رفاه را به طور کامل از دست داده‌ایم. متاسفانه بانکی که صاحب آن بازنشستگان و کارگران هستند، صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی بر آن مدیریت کند. »

وی افزوده بود: «باید بانک رفاه را پس بگیریم و مسترد کنیم و از شمول قوانین از جمله حکم مقرر در قانون برنامه هفتم که هم مدیریت بانک را از ما گرفته و هم امکان اعطای تسهیلات و برخی خدمات بانکی به تامین اجتماعی را محدود کرده خارج کنیم تا از محل سود انباشته شده به عنوان سهام‌دار در بانک رفاه و ظرفیت اعطای تسهیلات بانکی بهره‌مند می‌شویم.»

در چنین شرایطی باید دید که آیا با اراده دولت می‌توان این مجموعه را به دامان خانواده تامین اجتماعی بازگرداند؟

این در شرایطی است که مصطفی سوری (معاون امور اقتصادی سازمان تامین اجتماعی) نیز مدت‌ها پیش از جلسه نشست تصمیم‌گیری درباره بانک رفاه خبر از تاکید وزیر وقت در سنوات گذشته بر واگذاری این بانک داده بود.

هرچند این روزها مدام بر مصوبه مجلس مبنی بر واگذاری بانک رفاه تاکید می‌شود، اما مصطفی سوری سال گذشته در گفتگویی با ایلنا که کامل آن هرگز منتشر نشد، اظهار می‌کند: این تصمیم نمایندگان مجلس نبود که بحث واگذاری سهام بانک رفاه مطرح شود بلکه تصمیم در جلسه شورای سران قوا گرفته شده بود. بنده نیز خدمت آقای قالیباف نرسیدم تا ببینم موضع ایشان در قبال بانک رفاه چیست اما می‌دانم که برخی تشکل‌های بازنشستگی کشور که با ایشان جلسه داشته‌اند از ایشان قول مساعد برای پیگیری‌ عدم واگذاری بانک رفاه به بخش خصوصی دریافت کردند. زیرا این بانک متعلق به مردم و دارای وظیفه تخصصی است.

هرچند وی با اشاره به جایگاه مجلس تصریح کرده بود: جایگاه مجلس در اینجا مهم است زیرا مجلس می‌تواند سازوکار قانونی و ضوابط لازم برای واگذاری هر بانک را برای دولت تعیین و اجرای این ضوابط را تکلیف کند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها