رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 649418

مقایسه چند برابر شدن اقتصادایران با برخی کشورها

ساعت 24 - محمد رضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در 40 سال گذشته، متوسط رشد اقتصادی ما بین 5 تا 6 درصد بوده و از ابتدای انقلاب تا کنون، اقتصاد ما تنها 3 برابر شده است. در حالیکه مثلا چین در همین مدت اقتصادش 33 برابر شده است و بسیاری از دیگر کشورها نیز افزایش 10 الی 15 برابری اقتصاد را تجربه کرده‌اند.

او در گفت و گو با جماران افزود:ما با مذاکره مخالف نیستیم، کما اینکه در سند چشم‌انداز 20 ساله نیز بر ارتباط با تمام کشورهای دنیا به غیر از رژیم صهیونیستی تاکید شده است. بنابراین، با تمام دنیا می‌توانیم مذاکره کنیم، اما مذاکره نباید از موضع ضعف باشد. نمی‌شود دشمن پا روی گلوی ما بگذارد و بگوید مذاکره کن. ما نمونه‌هایی از این دست مذاکرات در دنیا داریم که با شکست مواجه شده است. به عنوان مثال قذافی فرد بسیار قدرتمندی بود که به معنای واقعی کلمه لیبی را آباد کرد، اما پس از اینکه در برابر قدرت‌های خارجی از خود ضعف نشان داد، کشته شد.

محمدرضا باهنر در گفت‌وگو با خبرنگار جماران، با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب نوظهور بود که تا پیش از آن در دنیا نمونه‌ای نداشت، اظهار کرد: از حدود 200 سال قبل از پیروزی انقلاب، دنیا به دو بلوک تقسیم شده بود؛ یکی بلوک شرق به سرمداری شوروی و دیگری بلوک غرب به سردمداری آمریکا و تمام کشورها تحت سلطه یکی از این دو بودند و در همه جنگ‌های دنیا هم یک طرف آمریکا قرار داشت و طرف دیگری شوروی. انقلاب اسلامی با شعار نوظهور «نه شرقی نه غربی» کار خود را آغاز کرد و بر همین اساس شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» شکل گرفت. بنابراین استقلال‌خواهی یکی از دلایل انقلاب مردم ایران بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه طبق اعلام سازمان ملل، در زمان جنگ تحمیلی هزار میلیارد دلار به زیربناهای ایران خسارت وارد شد، عنوان کرد: در تمام 200 سال قبل از انقلاب و ادواری که حکومت‌مان تحت سلطه آمریکا و انگلیس بود، هر زمانی که با یکی از همسایگان‌مان درگیر می‌شدیم، یک بخش بزرگی از خاک کشور را از دست می‌دادیم. حتی پهلوی دوم نیز بحرین را داد رفت. دفاع مقدس تنها جنگی بود که یک طرف همه دنیا قرار داشتند و یک طرف ما دست‌خالی بودیم، اما در پایان این 8 سال ما یک وجب از خاک کشور را ندادیم. بعد هم که دوره سازندگی آغاز شد. خداوند به درجات مرحوم هاشمی رفسنجانی بیفزاید. در نتیجه دوره سازندگی که ایشان به راه‌انداخت، ما ظرف 10 سال تمام خرابی‌های ناشی از جنگ را بازسازی کردیم. در حالی که به عنوان مثال جنگ ویتنام 70 سال قبل تمام شده، اما هنوز نتوانسته‌اند آثار جنگ را بازسازی کنند.

باهنر با اشاره به توسعه روستاها در جمهوری اسلامی، اظهار کرد: اول انقلاب 70 درصد جمعیت کشور ما روستانشین و مابقی شهرنشین بودند و ما روستاهایی با هزار خانوار هم داشتیم. در سال 61 که من نماینده بودم، وقتی به روستاها سرمی‌زدم، برخی روستاها با هزار خانوار جمعیت از من درخواست برق، شیر آب و شن‌ریزی جاده‌ها را داشتند. یعنی تا پیش از انقلاب، اصلا 70 درصد جمعیت ایران جزو شهروندان این کشور به حساب نمی‌آمدند. اکنون اما ما در کشور هیچ روستایی با بیش از 10 خانوار نداریم که بدون برق و گاز باشد. یعنی علاوه بر سازندگی آن هزار میلیارد دلار خسارت، این پیشرفت‌ها هم در کشور رقم خورد.

این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه همچنین اصل استقلال نیز کاملا در نظام ما محقق شده است، افزود: امروز حتی کینه‌توزترین دشمنان ما نمی‌توانند ادعا کنند که ایران وابسته به کشوری دیگر است. اگرچه بسیاری مدعی اند رابطه ایران مثلا با روسیه از چهارچوب استقلال خارج است، اما این حرف ابدا درست نیست. ما با چین و روسیه صرفا رابطه اقتصادی داریم. استقلال ما وقتی خدشه‌دار می‌شود که دولت ما تحت تاثیر یک حکومت خارجی شکل بگیرد، در حالیکه اکنون هیچ کشوری نمی‎‌تواند ادعا کند که می‌تواند بر مراکز قدرت ما تاثیر بگذارد. بنابراین استقلال سیاسی ما کاملا محقق شده است. به علاوه ما در بعد علمی نیز کاملا استقلال داریم و در این شرایط تحریمی، عمده نیازهای‌مان را خودمان تامین می‌کنیم.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها