هشدار به شورای عالی امنیت درباره بحران دارو
انجمن داروسازان ایران با ارسال نامهای به دبیر شورای عالی امنیت ملی، درباره بحران دارویی ناشی از عدم پرداخت مطالبات داروخانهها توسط سازمان تامین اجتماعی و سازمانهای بیمهای هشدار داده است.
در این نامه که روز ۱۴ بهمن ارسال شده و رسانههای ایران روز یکشنبه ۲۱ بهمن آن را منتشر کردند، آمده است که داروخانههای کشور با مشکلات مالی شدیدی مواجه شدهاند و پرداختنشدن مطالبات آنها موجب شده است که بسیاری از داروخانهها نتوانند داروهای موردنیاز بیماران را تامین کنند.
انجمن داروسازان میگوید این وضعیت زنجیره تامین دارو را مختل کرده است و میتواند به «بحران جدی» در حوزه سلامت منجر شود.
در این نامه تاکید شده که سازمان تامین اجتماعی تنها ۸.۸ درصد از مطالبات داروخانهها را پرداخت کرده است که این میزان، پاسخگوی هزینههای جاری داروخانهها نیست.
همچنین در این نامه آمده است در صورت ادامه این وضعیت، بسیاری از داروخانهها به سمت تعطیلی کشانده خواهند شد و بیماران دسترسی خود را به داروهای اساسی از دست خواهند داد.
این انجمن از شورای عالی امنیت ملی خواسته است برای حل این بحران اقدام فوری انجام دهد تا تامین دارو برای بیماران کشور دچار اختلال نشود و سلامت عمومی به خطر نیافتد. بیشتر در این باره: افزایش قیمت دارو در ایران؛ شرکتهای بیمه و دولت توپ را در زمین یکدیگر میاندازند
پیشتر و با ادامه بدهی سازمان تامین اجتماعی به داروخانههای ایران، انجمن داروسازان ایران با انتشار نامهای کمپین خرید دارو از شرکتهای پخش داروی «هجرت»، «اکسیر» و «داروپخش» متعلق به «تیپیکو» و «شستا» که هولدینگهای وابسته به سازمان تامین اجتماعی هستند را تحریم کردند.
این اقدام با واکنش مسئولان سازمان تامین اجتماعی، سازمان غذا و دارو و مدیر عامل شرکت پخش داروی تیپیکو مواجه شد که این اقدام را اشتباه دانستند.
محمد نادری علیزاده، مدیر عامل تیپیکو، در واکنش به این موضوع و طی نامهای به رئیس سازمان غذا و دارو، اعلام کرد که تیپیکو شرکتی مستقل است و ارتباطی با مناسبات مالی فیمابین انجمن و سازمان تامین اجتماعی ندارد. رئیس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح نیز در بازدید از این شرکت سلامت مردم را «خط قرمز نظام» دانست و گفت که «هیچکس حق عبور از این مرز را ندارد».
بحران دارو در ایران به دنیال افزایش شدید اقلام دارویی تشدید شده و بالا رفتن تا چهار برابری داروها باعث شده که شرکتهای بیمه اعلام کنند «منابع مالی لازم» برای پوشش این افزایش هزینهها را ندارند.
یک عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران روز هفتم بهمن گفت افزایش قیمت برخی داروها باعث «ایجاد شوک» در مردم شده و از هر ۱۰ نفر که وارد داروخانهها میشوند، سه نفر دارو خریداری نمیکنند.
پیش از آن هم مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، از «گم شدن» بخشی از ارزهای اختصاص یافته به واردات و یارانه دارو انتقاد کرده و گفته بود بخشی از ارزهایی که دولت برای واردات دارو و یارانه آن میدهد، «گم میشود».
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.