تهیه ۲۲۰ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمان خطرناک
ساعت 24 - رئیس سازمان پزشکی قانونی کل کشور از راهاندازی ۱۰ آزمایشگاه ژنتیک، تهیه بیش از ۲۲۰ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمان خطرناک، ثبت بیش از ۲۰۰ هزار پروفایل ژنتیکی و صدور سالانه بیش از دو میلیون نظریه کارشناسی خبر داد.
عباس مسجدی در گفتوگوی تفصیلی با ایسنا، درباره آخرین اقدامات علمی و نوآوریهای سازمان پزشکی قانونی گفت: تجهیزات و دستگاههای بومی سازی شده که دستاوردی بزرگ برای مجموعه پزشکی قانونی محسوب میشود، با اخذ استانداردهای لازم و انجام چندین مرحله تست و کنترل، هم اکنون در آزمایشگاههای سازمان که از معتبرترین و مهم ترین بخشهای سازمان پزشکی قانونی است به کار گرفته شده است.
کیتهای ژنتیک تولید شده در حال حاضر در۱۰ آزمایشگاه ژنتیک سازمان پزشکی قانونی در استانهای اصفهان، آذربایجانشرقی، خراسانرضوی،گیلان، تهران، خوزستان، فارس، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و مازندران مورد استفاده قرار میگیرد. ضمن آنکه استفاده از کیتهای داخلی به دلیل سهولت تهیه شده و در دسترس بودن سرعت کار و استخراج پروفایل در بانک ژنتیک را به شدت افزایش داده است؛ به نحوی که شاهد یک جهش در سرعت کار این بانک بودهایم. دستگاه هموژنایزر و اتوسمپلر نیز در آزمایشگاههای مراکز پزشکی قانونی مورد استفاده قرار گرفته است.
مسجدی ادامه داد: علاوه بر مصارف داخل سازمانی کیتهای تولید شده در سازمان پزشکی قانونی، در مرکز خدمات جامع ژنتیک نور وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، جهت تشخیص هویت پیکرهای مطهر شهدای گمنام جنگ تحمیلی نیز استفاده میشود.
راهاندازی و توسعه واحد مشاوره روانپزشکی در استانها
تهیه بیش از ۲۲۰ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمان خطرناک/ صدور سالانه بیش از دو میلیون نظریه کارشناسی در کشور
رئیس سازمان پزشکی قانونی کل کشور با بیان اینکه تکریم ارباب رجوع، ارائه خدمت بدون منت به آنان و تسریع و تسهیل خدمترسانی به عنوان یک اصل و رویکردی جدی در سازمان پزشکی قانونی کشور مورد توجه قرار گرفته است تا مردم به واسطه این رویکرد جدید دسترسی بهتری به خدمات سازمان داشته باشند و پرونده آنان سریعتر به نتیجه برسد افزود: از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه راهاندازی و توسعه واحد مشاوره روانپزشکی در واحد معاینات مرکزی تهران است. در حال حاضر و با گذشت سه سال از فعالیت این مرکز به طور متوسط سالانه بیش از ۱۲۰۰ تست تخصصی در مرکز مشاوره روان پزشکی قانونی استان تهران انجام میشود. با توجه به نتایج مثبت و جلب رضایت مراجعین و روان پزشکان استان تهران از راهاندازی مرکز مشاوره روان پزشکی قانونی، این مرکز در شهر مشهد نیز راهاندازی شد و خدمات مربوط به تستهای تخصصی و معاینه کودکان و نوجوانان را انجام میدهد. مرکز مشاوره به زودی در دو استان دیگر نیز راهاندازی میشود. همچنین در حال حاضر استانهای گلستان، فارس و کرمانشاه تستهای تخصصی روان پزشکی را در همان مراکز معاینات خود انجام میدهند و نیازی به ارجاع افراد به مراکز خارج سازمانی نیست.
سازمان پزشکی قانونی سالانه بیش از دو میلیون نظریه کارشناسی صادر میکند
تهیه بیش از ۲۲۰ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمان خطرناک/ صدور سالانه بیش از دو میلیون نظریه کارشناسی در کشور
مسجدی تصریح کرد: از زمان تشکیل سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان سازمانی مستقل، ۳۱ سال میگذرد و شاید بتوان این سازمان را یکی از جوانترین سازمانهای کشور دانست که تاسیس آن به سالهای بعد از انقلاب و تیر ماه ۱۳۷۲ بر میگردد.
این سازمان از بدو تاسیس تاکنون شاهد تحولات قابل توجه در زمینههای علمی و فناوری و توسعه خدمات در حوزههای تخصصی بوده است و همواره تلاش کرده به عنوان بازوی کارشناسی قوه قضاییه، پروندههای ارجاعی را با رعایت اصل دقت، سرعت و صحت به بهترین نحو ممکن پاسخ دهد. همین رویه موجب شده که پزشکی قانونی سالانه بیش از دو میلیون نظریه کارشناسی صادر کند که تقریباً تمامی این نظرات مورد پذیرش محاکم قرار میگیرد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کل کشور با بیان اینکه تمرکز بر سیاست عدالت در دسترس و فراهم کردن امکان دسترسی مردم نقاط مختلف کشور به ویژه نقاط دور از مرکز به خدمات پزشکی قانونی منجر به راهاندازی مراکز ۴۹ گانه پزشکی قانونی شد و تا کنون نیز ۴۳ مرکز آن به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: در سال ۱۳۷۲ تعداد مراکز ۵۰ مرکز بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۴۷۰ مرکز رسید، تعداد پزشکان در سال ۱۳۷۲، ۱۵۰ پزشک بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۸۹۴ پزشک رسیده است. تعداد کل معاینات بالینی در سال ۱۳۷۲ ، ۲۵۹ هزار و ۳۲۸ معاینه بوده که در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۸۸۸ هزار و ۲۷۱ معاینه رسیده است. متوسط زمان پاسخدهی در حوزه معاینات در سال ۱۳۷۲، دو ساعت بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۶۴ دقیقه رسیده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.