جنگ تعرفهای ترامپ و صادرات ایتالیا
ساعت 24 - - با توجه به اینکه آمریکا بزرگترین بازار صادراتی ایتالیا خارج از اتحادیه اروپا محسوب میشود، اعمال تعرفههای تجاری از سوی ترامپ میتواند تاثیر زیادی بر صنایعی مانند شراب، نوشیدنیهای الکلی و مبلمان داشته باشد.
فدراسیون Federvini که نماینده صادرکنندگان شراب و نوشیدنیهای الکلی است، هشدار داده که چنین تعرفههایی ممکن است نیمی از سهم بازار ایتالیا در آمریکا را از بین ببرد.
فدروینی در واقع فدراسیون ایتالیایی تولیدکنندگان صنعتی، صادرکنندگان و واردکنندگان شراب، الکل، شربت و سرکه است که در سال ۱۹۱۷ تاسیس شد و اعضای آن کارآفرینان در بخشهای مختلف نوشیدنیهای الکلی، به استثنای آبجو هستند.
آمریکا بزرگترین بازار صادراتی ایتالیا خارج از اتحادیه اروپا محسوب میشود. به گفتهی جورجا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، طی دو سال اول دوران نخستوزیریاش، میزان صادرات این کشور به ایالات متحده بیش از ۱۵ میلیارد یورو افزایش یافته است. اما اگر محصولات ساخت ایتالیا هدف تعرفههای ترامپ قرار بگیرند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
این سوال را از مارکو سیمونی، مدیر مرکز سیاست صنعتی دانشگاه لوئیس در رم و مشاور اقتصادی پیشین دو نخستوزیر ایتالیا، پرسیدیم.
او در گفتوگو با یورونیوز در این خصوص میگوید: «تعرفهها تاثیر قابلتوجهی بر محصولات ایتالیایی خواهند داشت. هر سال حدود ۷۰ میلیارد یورو کالا به آمریکا صادر میکنیم که رقم بسیار بالایی است و طیف گستردهای از محصولات را در بر میگیرد. تعرفهها توانایی شرکتهای ایتالیایی را برای فعالیت در بازار آمریکا کاهش میدهد. از طرف دیگر، اگر اتحادیه اروپا هم برای کالاهای آمریکایی تعرفه وضع کند، میزان خرید ما از آنها نیز کاهش خواهد یافت.»
در میان صنایع آسیبدیده از تعرفههای احتمالی ترامپ، علاوه بر مبلمان و مواد غذایی، شرکتهای تولیدکنندهی شراب نیز متضرر خواهند شد؛ چرا که آمریکا همچنان بزرگترین واردکنندهی شراب ایتالیایی است. Related
یک رستوران ایتالیایی به مشتریانش در قبال غذا خوردن بدون داشتن تلفن همراه، یک بطری شراب هدیه میدهد نوشیدن یک جام کوچک شراب برای سلامت قلب مفید است یا نه؟
فدراسیون فدروینی که نماینده بیش از ۲ هزار شرکت صادرکنندهی شراب و نوشیدنیهای الکلی است، خواستار کاهش تنشها شده تا از یک جنگ تجاری تمامعیار جلوگیری شود. میکائلا پالینی، رئیس این فدراسیون و مدیر شرکت خانوادگی پالینی (بزرگترین تولیدکنندهی لیمونچلو در جهان)، دربارهی این خطر هشدار داده است.
او در این خصوص میگوید: «آمریکا اصلیترین بازار صادراتی ما برای شراب و نوشیدنیهای الکلی است. این محصولات تقریباً ۳۰ درصد از صادرات ۲ میلیارد یورویی ما را تشکیل میدهند، بنابراین ممکن است نیمی از آن را از دست بدهیم. این یک خطر واقعی است.»
با وجود روابط نزدیک ملونی با ترامپ، به نظر نمیرسد که او بتواند راهکاری ویژه برای ایتالیا داشته باشد.
مارکو سیمونی در این رابطه میگوید: «خوب است که ایتالیا روابط ویژهای با ایالات متحده دارد، اما این موضوع تاثیری روی تعرفهها نخواهد داشت، چون این تعرفهها برای کالاهای کل اتحادیه اروپا اعمال میشوند، نه کشورها به صورت مجزا. ایتالیا عضو اتحادیه اروپا است، به این معنی که مذاکرات بر سر تعرفهها بین آمریکا و اتحادیه اروپا انجام میشود، نه با کشورهای عضو بهصورت جداگانه.»
اما آیا ترامپ صرفاً قصد دارد فشار اقتصادی وارد کند، یا هدف دیگری دارد؟ سیمونی معتقد است که ترامپ ممکن است به دنبال امتیازات خاصی باشد.
او در این رابطه میگوید: «ترامپ شاید بخواهد در مقابل، چیزی از اتحادیه اروپا بگیرد. مثلاً ممکن است بخواهد که اتحادیه هزینههای نظامیاش را افزایش دهد تا توان دفاعی خود را در مرزهایش، مانند اوکراین، تقویت کند. همچنین ممکن است در پی دریافت امتیازات مالیاتی و قانونی از اتحادیه اروپا برای شرکتهای فناوری بزرگی باشد که از او در انتخابات حمایت کردهاند. »
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.