روایت ترامپ، پوتین و شی جینپینگ از جهان تازه
ساعت 24 - شبکه خبری بلومبرگ نوشته که دنیا در انتظار تکرار یالتا قرار دارد تا یک نظم جدید جهانی برای سالهای آینده جهان تعیین و تنظیم شود.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از شبکه خبری بلومبرگ؛ اگر چه در حال حاضر باور کردنش سخت به نظر میرسد، ولی یادمان نرفته که در سال ۲۰۱۰ نیروهای آمریکایی، بریتانیایی، فرانسوی، لهستانی و اوکراینی به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم همگی در کنار هم در میدان سرخ مسکو در کنار همتایان روسی خود راهپیمایی کردند.
در آن روز ولادیمیر پوتین در کنار رهبران آلمان و چین شاهد پیوستن نیروهای ناتو به رژه نظامی نهم ماه میبود. در ادامه نیز دیمیتری مدودف رئیسجمهور وقت روسیه از تمایل مشترک قدرتهای بزرگ جهان برای دفاع از صلح صحبت کرد.
حالا در بازگشتی سریع به سال ۲۰۲۵ [شرایط کاملا متفاوت است]؛ نزدیک به سه سال از جنگ روسیه علیه اوکراین میگذرد و پوتین دارد آماده میزبانی از رژه هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم میشود. او از شی جینپینگ رئیسجمهور چین دعوت کرده تا در میدان سرخ به او بپیوندد- و شی هم موافقت کرده است.
اما آیا پوتین از دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا نیز دعوت خواهد کرد؟ و آیا ترامپ قبول خواهد کرد و در مراسم حضور خواهد یافت؟
این موضوع میتواند به شدت برای دونالد ترامپ وسوسهانگیز باشد.
اعلام مکرر آمادگی ترامپ برای سوق دادن روسیه و اوکراین به یک توافق سریع برای پایان دادن به جنگ، و دیروز هم ستایش از اقدامات و حسننیت پوتین به خاطر آزادی یک آمریکایی از زندان روسها از این نظر که آیا ترامپ بالاخره در رژه میدان سرخخ حضور خواهد یافت یا نه؛ امیدوارکننده به نظر میرسد. به خصوص که موفقیت ترامپ در پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین- پیش از فرارسیدن ۹ ماه می- به او این اجازه را خواهد داد به عنوان رئیسجمهوری که صلح را به اروپا بازگردانده به مسکو سفر کند.
در این میان ولادیمیر پوتین ممکن است برنامههای بزرگتری در سر داشته باشد. او مدتهاست که به دنبال نسخهای مدرن از قرارداد ۱۹۴۵ یالتا بوده- که به کنفرانسی اطلاق میشود که سه رهبر بزرگ زمان وینستون چرچیل، جوزف استالین و فرانکلین روزولت در ملاقاتی که در شبهجزیره کریمه داشتند، حوزههای نفوذ قدرتهای بزرگ در سالهای پس از جنگ دوم جهانی را مشخص کردند.
پوتین سال گذشته بحثها و صحبتهای زیادی درباره یک «سیستم امنیتی اوراسیا»ی جدید- که از اروپا تا چین امتداد دارد- داشت. با این پیشفرض؛ او با حضور شی و ترامپ در مسکو، فرصتی بینظیر برای تشکیل یک گروه جدید از حاکمان قدرتمند جهان به دست خواهد آورد.
ترامپ آرزوی تسلط آمریکا بر گرینلند، کانادا و کانال پاناما را دارد. شی میخواهد تایوان و دریای چین جنوبی را کنترل کند. پوتین نیز قصد دارد تسلط روسیه بر اروپا و موقعیت و جایگاه ابرقدرتی روسیه را- که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از دست رفت- به کرملین بازگرداند.
ترامپ میگوید که شی، پوتین و خود او همدیگر را به خوبی میشناسند و به خوبی با هم کنار میآیند- و در ادامه هم میگوید که رسیدن به یک توافق جدید برای تغییر شکل امنیت جهانی ممکن است برای هر سه این قدرتها جذاب باشد.
این موضوع البته باعث ترس بسیاری از متحدان دموکراتیک ایالات متحده در اروپا و آسیا خواهد شد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.