تغییر معادلات سیاسی، «سیاستهای اقتصادی» را تغییر داد؟
ساعت 24 - در حالی که تنشهای ارزی در ایران چشمانداز افزایش نرخ تورم را جدیتر از قبل کرده است، هنوز مشخص نیست برنامه تیم اقتصادی دولت برای برونرفت از این بحران چیست؟
در جریان انتخابات زودرس ریاستجمهوری در تیرماه سال جاری، علی طیبنیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم در حمایت از مسعود پزشکیان وارد میدان شد. سابقه مهار تورم در دوران حضور وی در وزارت امور اقتصادی و دارایی در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۶، حمایت وی از پزشکیان را به موضوعی مهم برای افکار عمومی تبدیل کرد.
در دوران حضور وی در وزارت امور اقتصادی و دارایی، تورم ایران از پس تاخت و تاز در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ حتی به کانال تک رقمی ورود کرد.
علی طیبنیا اقتصاددان نهادگرای میانهرو و سیاستمدار ایرانی است که از مرداد ۱۴۰۳ «مشاور عالی رئیسجمهور» در دولت چهاردهم است. حضور وی در این سمت این گمانه را تقویت کرد که وی فرمانده اقتصادی دولت خواهد بود. طیبنیا از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بهعنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی فعالیت میکرد. از او بهعنوان نظریهپرداز و نفر اول اقتصادی دولت یازدهم یاد شدهاست. وی همچنین در دورههای مختلفی عضو شورای پول و اعتبار بودهاست.
طیب نیا دانشآموختهٔ نخستین دوره دکترای دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی این دانشگاه است. او در دوران ریاستجمهوری سید محمد خاتمی برای چهار سال معاون طرح و بررسی نهاد ریاستجمهوری و سپس برای یک سال معاون اقتصادی و هماهنگی امور برنامه و بودجه معاونت اقتصادی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بود. او در سال ۱۳۹۲ با ۲۷۴ رای در مجلس وزیر امور اقتصادی و دارایی شد که بالاترین رای یک وزیر تا آن زمان بود. در نخستین سال وزارت طیب نیا در دولت یازدهم، نرخ تورم تا ۱۵درصد کاهش پیدا کرد و طبق گزارش صندوق بینالمللی پول در سال آخر به ۱۰درصد رسید که رکوردی جدید در اقتصاد ایران ارزیابی میشد.
علی طیب نیا کجاست؟/ تغییر معادلات سیاسی، «سیاستهای اقتصادی» را تغییر داد؟ طیبنیا در حمایت از پزشکیان چه گفت؟
او در جریان انتخابات ریاستجمهوری در حمایت از پزشکیان چندین ویدئو از خود منتشر و اعلام کرد که اقتصاد ایران با بحران تورم و بیکاری و... روبروست از این رو لازم است تدابیری تازه در این حوزهاندیشیده شود. وی حتی به مساله تحریمهای ظالمانه علیه ایران اشاره کرد و تدبیر در تصمیمگیری و سیاستگذاری را برای برونرفت از این بحران مهم دانست.
طیبنیا در خصوص شعار و وعدههای دولت گذشته تصریح کرد: به عنوان یک معلم اقتصاد و شهروند ایرانی از درد و رنج مردم به طور کامل آگاهی دارم و وظیفه خود میدانم برای تسکین آلام مردم دخالت و فعالیت موثری را داشته باشم. دولتها در گذشته همگی شعار و وعدهها در بهرهبرداری صحیح و فرصتهای بیشماری که در کشور وجود دارد امکانپذیر است. کشور ما کشوری است مملو از فرصتها ولی متاسفانه در گذشته نتوانستهایم از این فرصتها به نحو شایسته استفاده کنیم.
پیامبر ما فرمود، فقر نتیجه کفر و ناسپاسی است. اگر نتوانی از فرصتهای بیشماری که در کشور وجود دارد به نحو شایستهای استفاده کنی نتیجهی آن فقر و نداری است. ما کشوری غنی هستیم اما اگر میبینید مردم ما در فقر به سر میبرند به خاطر آن است که در فرصتها از منابع و امکانات بیشماری که در کشور وجود دارد به نحو شایسته استفاده نمیشود.
وزیر سابق دولت روحانی، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بر مبنای رشد درونزا و برونگرا استوار است. یعنی از تمام فرصتهای موجود در عرصهی داخلی کشور استفاده شود و برونگرایی بدین معناست که همهی تعاملات خارجی و فرصتهای موجود در عرصه بینالمللی برای بهرهمندی بهینه از امکانات داخلی استفاده کنیم.
اگر میخواهیم به رشد مستمر و دانش بنیان و بهرهوری نائل شویم، طبیعی است که بایستی موانع موجود در مسیر تعاملات خارجی را حذف کنیم، بنابراین در دولت جناب دکتر پزشکیان یکی از ارکان برنامه جامع، تنشزدایی در عرصه روابط بینالملی و بهره گیری برای ارتقا رشد اقتصادی در درون کشور خواهد بود.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.