رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 649923

شیوع آنفلوانزا فوق‌حاد پرندگان در عراق و ترکیه، ایران را تهدید می‌کند؟

ساعت ۲۴- یک مسئول صنفی با اشاره به شیوع آنفلوانزا فوق‌حاد پرندگان در ترکیه و عراق گفت:با توجه به ارتباطات مرزی و غیررسمی ایران با این دو کشور جوجه، مرغ و گوشت مبادله می‌شود که می‌تواند خطرآفرین باشد.

ویروس به عنوان عامل بیماری همواره نه تنها جامعه انسانی را تهدید که حیات حیوانات را نیز با خطر مواجه کرده است. عنوان می‌شود در برهه‌ای از تاریخ ویروس آنفلوانزا تعدادی از قبایل بومی‌های آمریکا را منقرض کرد.

یکی از تهدیدهای تولیدات پروتئینی همین ویروس بوده و در این خصوص رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اجرای برنامه پایش بیماری آنفلوانزا فوق حاد طیور بومی و صنعتی، اعلام کرده بود، کشورهای اروپایی و کشور همسایه غربی ایران، ترکیه درگیر اپیدمی شدن این بیماری شده‌اند. البته عراق هم جدیداً درگیر شده اما به شکل رسمی گزارش نکرده است. در این راستا با توجه به اقدامات پیشگیرانه‌ای که در کشور داشتیم خوشبختانه شاهد این بیماری نیستیم.

عرضه مرغ بر تقاضا غلبه دارد

علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر به وضعیت تولید مرغ در کشور اشاره و عنوان کرد: میزان جوجه‌ریزی تا پایان بهمن ماه به بیش از ۱۵۵ میلیون قطعه می‌رسد و این آمار برای دی ماه بیش از ۱۵۸ میلیون قطعه بود.

وی افزود: در تامین بازار گوشت مرغ کشور مشکلی وجود ندارد و تولید بر تقاضا غلبه دارد از همین رو، نرخ مرغ زنده زیر قیمت مصوب ۶۰ هزار تومان یعنی با قیمت حدود ۵۶ هزار تومان خریداری می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه گوشت مرغ بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تن مازاد تولید داریم، تصریح کرد: محصولات مازاد از سوی نهادهای دولتی با قیمت هر کیلو گرم ۹۰ هزار تومان خریداری، منجمد و ذخیره سازی می‌شود.

این مسئول صنفی عنوان کرد: هنگام توزیع، این محصول پروتئینی در بازار با نرخ ۶۵ هزار تومان از سوی دولت عرضه می‌شود که در راستای حمایت از مصرف کننده نهایی است؛ اما قیمت ارزان گوشت مرغ منجمد سبب شده تا برخی رستوران داران نیز مبادرت به خرید این گوشت کرده که برای تولید سودمند نیست.

وی اظهار کرد: بیش از یک سال است که قیمت مرغ تغییر نکرده در حالی که فقط هزینه حمل و نقل افزایش بسیاری داشته است. اگر دولت و ستاد تنظیم بازار اصرار به قیمت دستوری داشته باشند تولید دچار آسیب جدی خواهد شد.

وضعیت ایران در مقابل شیوع آنفلوانزا فوق‌حاد پرندگان

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران درباره شیوع آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در برخی از همسایگان کشور از جمله ترکیه و عراق در خصوص این بیماری در مرغداری‌های کشور، عنوان کرد: جسته‌گریخته بعضی از این بیماری صحبت می‌کنند اما فراگیر نبوده که برای آن منطقه، کانون تعریف شود؛ ولی به دلیل درگیری کشورهای همسایه این خطر برای واحدهای مرغداری کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: ترکیه و عراق معمولاً برای از دست ندادن بازار خود به ویژه ترکیه که صادرات دارد، در حوزه شیوع بیماری خیلی شفاف عمل نمی‌کنند. به عنوان مثال، در حال حاضر تخم مرغ در آمریکا به دلیل شیوع این ویروس، در مرغداری‌های برخی از مناطق کمیاب شده اما در گزارش‌ها شفاف عنوان می‌شود که گرانی تخم مرغ به دلیل معدوم سازی مرغ و جوجه‌های مبتلا و حتی مشکوک است.

ابراهیمی گفت: همسایه غربی ایران وضعیت تولید نسبتاً مناسبی دارد و با ارتباطات مرزی و غیررسمی جوجه، مرغ و گوشت مبادله می‌شود که می‌تواند برای ما خطرآفرین باشد و ورود ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان را تشدید کند.

این مسئول صنفی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور در چند سال اخیر عملکرد خوبی داشته است، اظهار کرد: سازمان، اطلاعات را به موقع در اختیار تولیدکنندگان قرار داده و اقدامات مناسبی برای پیشگیری و نظارت برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های دامی و طیور داشته است. عملکرد این سازمان نشان داده در موقعیت‌های این چنینی غافلگیر نشده و مدیریت بر پیشگیری دارد.

صادرات از مجرای رسمی تا غیررسمی

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در خصوص صادرات گوشت مرغ، گفت: هنگامی که صادرات رسمی و قانونی ممنوع می‌شود برخی به دلیل کاهش ارزش پول ملی و به صرفه بودن نرخ تمام شده گوشت تولید شده در داخل به صادرات غیررسمی روی می‌آورند که در ادامه تولید مازاد را دچار خدشه می‌کند.

وی اضافه کرد: البته این صادرات نمی‌تواند آمار زیادی را به خود اختصاص دهد زیرا نیاز به خودروهای حمل خاص دارد و گاهی شاید با خودروهای حمل سبزیجات مقداری گوشت مرغ نیز به شکل غیررسمی از کشور خارج شود.

این مسئول صنفی گفت: اگر قیمت مرغ منطقی شود و همچنین نهاده دامی از جمله کنجاله سویا تامین باشد تا چند ماه آینده تولید، صادرات محور خواهد شد.

ابراهیمی در پایان یادآور شد: ظرفیت کشور، توان تامین بازار داخل را به طور کامل دارد و تاکید می‌شود در صورت صادرات، اتفاق سیب زمینی برای مرغ رخ نخواهد داد و می‌توان مدیریت شده عمل کرد.

مهر 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها