رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 649981

شرایط جهان همانند سالهای پیش از جنگ جهانی دوم است؟

ساعت 24 - به دنبال میزبانی فرانسه از ‌نشست دوشنبه شب پاریس درباره اوکراین، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه بعدازظهر سه‌شنبه ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) در یک کنفرانس صوتی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

رئیس‌جمهوری فرانسه قرار است روز چهارشنبه گفتگوهایی در زمینه امنیت در اروپا و جنگ اوکراین را برگزار کند. این مذاکرات ممکن است با حضور نروژ، کانادا، کشورهای حوزه بالتیک، جمهوری چک، یونان، فنلاند، رومانی، سوئد و بلژیک انجام شود.

آقای ماکرون تاکید کرد که «هفته آینده، من با تمامی ۲۷ کشور اتحادیه اروپا دیدار خواهم کرد. »

نشست اضطراری پاریس روز دوشنبه ۱۷ فوریه (۲۹ بهمن) با حضور چند تن از سران اروپا برگزار شد. این مقامات در عین حالی‌که درباره افزایش هزینه‌ها برای تقویت توان دفاعی قاره توافق داشتند، اما درباره ایده استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین به‌منظور پشتیبانی از توافق احتمالی صلح، اختلاف‌نظر داشتند.

سران برخی از کشورهای اتحادیه اروپا از جمله رهبران مجارستان، اسلوونی و اسلواکی که به نشست پاریس دعوت نشده بودند، به شدت از این موضوع انتقاد کردند.

سخنان آقای ماکرون در حالی مطرح شد که دور نخست مذاکرات حساس میان مقامات ارشد ایالات متحده و روسیه روز سه‌شنبه در ریاض و بدون حضور پایتخت‌های اروپایی و نمایندگان اوکراین برگزار شد.

در مواجهه با این وضعیت، رهبران اروپایی تلاش می‌کنند تا با یک صدای واحد صحبت کنند. تکرار شرایط دوران جنگ دوم جهانی

نخست‌وزیر فرانسه نیز صبح سه‌شنبه ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) اعلام کرد که نشست دوشنبه شب در کاخ الیزه برای بحث درباره اوکراین و امنیت قاره اروپا، نتوانست نگرانی‌های اروپا را برطرف کند.

آقای بایرو در صبحانه کاری هفتگی خود در کاخ ماتینیون یا همان ساختمان نخست‌وزیری فرانسه هشدار داد که «برای نخستین بار از سال ۱۹۴۵ میلادی [سال پایان جنگ جهانی دوم]، جنگ ممکن است در داخل سرزمین‌های اروپایی و اطراف به سراغ ما آید. »

نخست وزیر فرانسه با اشاره به نشست دوشنبه شب هشدار داد که کشور فرانسه «در شرایطی مشابه دهه ۱۹۳۰ میلادی قرار دارد که [تنش‌های سیاسی و نظامی در اروپا] همچون کوه‌های یخی به سمت ما در حال حرکت هستند، و نشست پاریس در الیزه نیز نتوانست آن‌ها را از این مسیر دور کند. » اتحادی «غیرقابل تصور» بین ترامپ و پوتین

هفته گذشته، گفت‌وگویی بین دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین باعث نگرانی در میان متحدان اروپایی شد. قاره اروپا بیم آن دارد که در مذاکرات آتی بین مسکو و کی‌یف، به یک تماشاگر صرف تبدیل شود.

به گفته نخست‌وزیر فرانسه، «ما شاهد اتحادی غیرقابل تصور بین پوتین و ترامپ هستیم که اروپا را در خاک خودش به حاشیه می‌برد. »

او با ابراز تاسف افزود: «مشاهده ضعف‌های اتحادیه اروپا در این موضوع واقعا ناامیدکننده است.»  

زلنسکی در ۳ سال گذشته بارها از اتحادیه اروپا خواسته است تا حمایت نظامی و اقتصادی بیشتری ارائه دهد و بارها هشدار داده که بخش‌های دیگری از اروپا نیز ممکن است در برابر آرزوهای توسعه‌طلبانه روسیه آسیب‌پذیر باشند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها