بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ قلم دارو در حال حاضر کمیاب است
ساعت 24 - عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در حال حاضر، تقریبا چرخه تولید دارو دچار اختلال شده و حتی اگر امروز وضعیت اصلاح شود، چهار ماه طول میکشد تا این نقص جبران شود. به همین دلیل، متاسفانه در ماههای آینده کمبودهای دارویی را با شدت بیشتری خواهیم دید. بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ قلم دارو در حال حاضر کمیاب است
محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص گرانی دارو و کمیاب شدن برخی داروها گفت: در زنجیره تولید دارو، بحث این است که باید واردات انجام شود. برای اینکه واردات انجام شود، واردکننده باید بتواند ارز را تهیه کند و پول داشته باشد. متاسفانه، به دلیل اینکه بیمه تامین اجتماعی با توجه بهعدم دریافت مطالباتش از دولت، نتوانسته مطالبات داروخانهها و مراکز خصوصی را پرداخت کند، داروخانهها پول شرکتها را ندادهاند و شرکتها هم پول واردکننده را پرداخت نکردهاند. در حال حاضر، تقریباً چرخه تولید دارو دچار اختلال شده و حتی اگر امروز اصلاح شود، چهار ماه طول میکشد تا این نقص جبران شود. به همین دلیل، متاسفانه در ماههای آینده کمبودهای دارویی را با شدت بیشتری خواهیم دید.
وی افزود: کمیسیون بهداشت و درمان تقریباً در یک ماه و نیم اخیر هر هفته جلسه گذاشته و این مطالبات را پیگیری میکند و نامهای هم به رئیسجمهور ارسال کردیم. روز گذشته در جلسه غیرعلنی رئیس جمهور، یکی از مواردی که دکتر شهریاری در سخنرانیشان مطرح کردند، بحث مطالبات تامین اجتماعی بود. دکتر پزشکیان نیز قول دادند که این موضوع را پیگیری کنند. دو شب گذشته نیز در پاستور یک جلسه برای مطالبات دانشگاهها تشکیل شد و همچنین قرار شد مطالبات تامین اجتماعی هم پیگیری شود.
این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: دولت هفته گذشته سهم ارز ۵ همت را پرداخت کرد و ۵ همت دیگر هم هفته آینده، یعنی هفته اول اسفند ماه، به حساب داروخانهها واریز میکند. تامین اجتماعی نیز دنبال یک مصوبهای است که بتواند از سود یکی از شرکتهایش، پرداخت مطالبات را انجام دهد. اما اگر همین اتفاق که باید بیفتد، این هفته رخ دهد، متاسفانه در اسفند و فروردین همچنان ماه مشکل کمبود دارویی را در کشور خواهیم داشت. همه تلاش ما بر این است که پول به موقع داده شود تا بیماران دچار سردرگمی نشوند که دفترچهشان را قبول نکنند یا دارو به آنها نرسد.
کمبودهایی دارویی تا دو ماه آینده، تشدید خواهد شد
جمالیان تصریح کرد: از قوه نظارتی خود، همه سازمانهای دخیل از جمله برنامه بودجه، تامین اجتماعی و مدیریت درمان را دعوت کردیم، مشکلیابی کردیم و پیشنهادات خود را شفاف به همه مسئولین ارائه کردیم، اما متاسفانه تا این لحظه هنوز آن اتفاقی که باید بیفتد، نیفتاده و همین باعث شده که در حال حاضر با کمبود دارو مواجه شویم و در یکی تا دو ماه آینده، در حالت خوشبینانه، این کمبودها تشدید خواهد شد.
این عضو کمیسیون بهداشت با بیان اینکه حرف ما این است که همیشه پول را میدهیم، اما به موقع پراخت نمیکنیم، گفت: سلامت مردم یکی از بحثهایی است که به کرات خود دکتر پزشکیان تاکید کردهاند که برای ایشان اهمیت زیادی دارد. اما در مرحله اجرا، آن سرعت عملی، متاسفانه اتفاق نمیافتد. سال آینده هم دقیقاً بستگی به این موضوع دارد. در جلسه دو روز گذشته بحث شد که اگر دولت نتواند راهکاری پیدا کند که پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا نکند، سهم ارز در بحث دارو را تغییر ندهد. این پیام از دولت به کمیسیون آمد که نگران نباشید و نمیگذاریم مردم بابت دارو، گرانی بیش از این را تحمل کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به پیگیریهای زیادی که از سوی کمیسیون شد، روز گذشته این خبر مثبت را از دولت دریافت کردیم. حال باید دید این را عملی میکنند یا خیر، اما حداقل دو روز گذشته این پیام را رساندند که نگران نباشید اگر نتوانیم راهکار را اجرا کنیم، سهم ارز در دارو تغییر نمیکند. پرداخت به موقع نیز مسئله دوم است که باید دولت به خوبی مدیریت کند. این کمبودها در حوزه دارو وجود دارد و بحث دارو بحث بسیار اساسی و مهمی است. تقاضای مجلس از دولت این است که در بحث دارو دچار تعلل در پرداخت نشود، چون تاوانش را مستقیماً مردم با سلامت خود میدهند.
جمالیان افزود: نگرانی ما در مورد تغییر سیاست ارزی در لوازم مصرفی بسیار بیشتر از دارو است. به عنوان مثال، بیماری که تا کنون برای جراحی لنز چشم ۴۰۰ هزار تومان از جیب پرداخت میکرد، اکنون اگر دولت این سیاست را اجرا کند و حمایتی نکند، باید به جای ۴۰۰ هزار تومان، ۴ میلیون تومان پرداخت کند که هزینه بسیار زیادی به اقتصاد خانواده وارد میشود. دولت قول داده است که اگر نتواند قانون حمایتی را اجرا کند، ارز لوازم مصرفی و دارو را تغییر ندهد و باید دید چه اتفاقی میافتد.
بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ قلم دارو در حال حاضر کمیاب است
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به اینکه بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ قلم در حال حاضر کمبود دارویی وجود دارد، گفت: البته باید گفت که همیشه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ قلم دارویی کمبود داریم، اما معمولاً در مورد داروهای کم مصرف و داروهایی که مشابه دارند، این اتفاق میافتاد. آنچه که اهمیت دارد، در بحث داروهای بیماران صعبالعلاج و بیماران سرطانی است. در حال حاضر کمبود داریم و همچنین در برخی از داروهای بیماران مزمن مانند داروهای قلبی اگر بیمار واقعا با تهدید جان مواجه نباشد، هنوز داروهای مشابه موجود است. زمانی داروی وارفارین موجود نبود و مشابه هم نداشت و اگر بیمار قطع میکرد عواقب شدیدی در پی داشت. اما نگرانی ما این است که در ماههای آینده، اگر بیشتر از این تعلل کنیم، دوباره به آن مرحلهای میرسیم که داروهای اساسی و داروهایی که مصرف آنها با جان بیمار بازی خواهد کرد، کم پیدا شود.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.